Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

9 szó, amit 2021-ben is kötelező használni!

Közzétéve: 2020. 10. 26. Írta: Szatmári Nóra, asztrológus Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 195 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szavak fontossága régóta köztudott, s nem mindegy, hogyan és miként fogalmazzuk meg a mondandónkat. Nekem van 9  olyan szavam, amit 2021-ben továbbra is alkalmazok, elismétlem az adott feladathoz, pillanathoz, élethelyzethez illeszkedve. Évek óta viszem magammal ezeket... bárhová megyek!

 

Évek óta egyfajta nektárként vannak jelen az életemben, talán neked is segíthetnek, ha az elmúlt években nem találkoztál még ezzel a leírással.

Az emberek jelentős többsége szűk szókincset használ, ami halálosan szürke és egyhangú. Lássuk be, nem mindegy, hogy azt mondjuk:

- jó vagy remek

- új vagy forradalmi

- udvariatlan vagy bunkó

Ugye érzed a különbséget? Szó és szó, szóösszetétel és szóösszetétel, valamint komplex fogalmak és komplex fogalmak közt jelentős eltérések vannak, végül pedig az érzelmi töltés és a kiváltott hatás is drasztikusan eltérhet. Főzhetsz átlagosan vagy főzhetsz forradalmian. Ha főzés közben elhagyod a fűszereket, még jó lehet a végtermék. Ha használsz ízesítőket, akkor zseniális lesz az eredmény. Érted?

Íme a 9 kedvenc szavam, amiket 2021-ben is minden nap előveszek:

1. INGYEN: sok dolgot meg lehet szerezni ingyen. Sőt, adni is lehet ingyenségeket. Gyakran és bátran kimondom: "A mosoly ingyen van." A hatás garantált. No, és a humor meg a jó kedv is ingyen van...

2. MEGLEPETÉS: a gyerkőceim imádják a meglepetéseket. Melyik kölyök nem!? Minden nap tartogatok nekik meglepetést, és persze magamat is meg szoktam lepni. Mert néha kell egy kis meglepetéééés...

3. ÚJ és/vagy ISMERETLEN: általában vonzódunk az ismeretlen dolgokhoz, felfedezni váró utakhoz. Minden nap legyen valami újdonság az életedben, egy apróság, egy élmény, egy új ötlet, egy új ember.  ÚJ nélkül halálosan unalmas az élet.

4. GARANCIA: a legtöbb, amit egy ember önmagáért tehet az, hogy garanciát vállal az ígéreteiért. S nem csak azokért, amelyeket másoknak tettünk, hanem a magunknak megfogalmazottakért is. "Garantálom magamnak, hogy végigmegyek az úton, amire ráléptem." Így reggelente nem kell félve nézni a tükörbe.

5. HOGYAN, mint kérdőszó: Azon nyomba, amint megszületett bennem egy új elhatározás, felteszem magamnak a "Hogyan" kezdetű kérdéseket. Ezeket úgyis csak én tudom megválaszolni. Érdemes is megtenni.

6. LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE: minden célhoz vezető utat megtervezek előre. Lépésről-lépésre. Úgy vélem, így az út könnyű és átlátható. Utálom a bonyolult dolgokat, ha viszont megvan, hogyan jutok el a célig lépésről-lépésre, már könnyű az  első lépést megtenni. Aztán a többit...

7. EGYSZERŰ: mindenre úgy tekintek, mintha az egyszerű lenne. El is hitetem magammal, hogy az a feladat, tennivaló egyszerű. Egyszerű, mint az egyszer egy. A bonyodalom máshol keres magának klienst.

8. FANTASZTIKUS | FORRADALMI | ELKÉPESZTŐ: jó. Remek. Nagyon jó. De jó! Én érzem a különbséget. Épp ezért, sokszor dicsérem a környezetemet és magamat is, nyomatékos szavakkal. Ha csak azt mondom "jó volt a vacsi" - akkor az átlagos volt. Ha azt mondom "isteni volt a vacsi" - akkor az remekbe szabott volt. Bátran dicsérj másokat erőteljes szavakkal.

9. SAJÁT NÉV: szerintem az ember egyik legfőbb ismertető jegye a neve. A név Te magad vagy. Akkor is, ha a vezetéknév vagy a keresztnév szokványos és gyakori. Én minden nap kimondom a nevemet többször. Hangosan. Megdicsérem magam, hogy jó munkát végeztem. Ezzel alepvetően erősítem az önszeretetet, az önbizalmat. Ez NEM öndicsőítés. Ez sokkal inkább öndicsérés, amit megérdemlek. Te is megérdemled!

És hab a tortán a "tudni akarom a jövőmet" kifejezés. Nálam fellebben a fátyol:

Forrás: Ezoterikus.hu