Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Mi a bakancslista? Ez az 5 aranyszabálya!

Közzétéve: 2021. 01. 29. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 101 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bakancslista azoknak a dolgoknak a felsorolása, amiket az ember halála előtt meg akar tenni. S mivel fogalmunk sincs arról, meddig élünk, így érdemes a bakancslistát mielőbb megcsinálni, kipipálni, majd frissíteni... De hogyan?

 

A bakancslista szó a “feldobja a bakancsot”  (azaz meghal) kifejezésből keletkezett, az azonos értelmű angol eredeti kick the bucket – bucket list (szó szerinti fordításban: felrúgni a vödröt – vödörlista) kifejezéspár analógiájára.

Szükség van ilyesmire? Ha igen, miért? Ki csinálja meg? Kinek nem ajánlott? Mikor csinálod teljesen feleslegesen? És hogyan csináld úgy, hogy az valóban hasznos legyen!?

Tudod mi az emberek egyik legnagyobb problémája? Az, hogy nem terveznek, nem gondolkodnak előre, nem kutatnak fel újabb örömforrásokat maguknak, nem tesznek semmit a változásért, és legfőképpen nem hajlandóak áldozatot hozni a sikerért.

Ez van. Tudom, a fenti mondatok sokak tetszését nem nyerik el, ám attól még igazam van. Ismerek rengeteg olyan remek személyt, akik a fentiek ellentettjét valósítják meg nap napot követve. És legalább ugyanennyi embert ismerek, akik ülnek a csodára várva, legyintenek "majd lesz valahogy!" - és tudod mit?

Igazuk van!

Valahogy mindig lesz, csupán az nem mindegy, hogy sodor az ár, vagy te építed a gátat, amin belül terelgeted a vizet...

melyikigaz

Kifogások mindig vannak. Sokan sok mindenbe belekapnak, elkezdenek, vagy... azt sem! Ha valami a komfort zónádon kívül van, belevágsz? Képes vagy spontán lenni? Milyen vágyaid és céljaid vannak?

Vajon vágyak maradnak vagy célokká válnak?

Vajon észrevetted már, hogy nem jó irányba haladsz? Netán meggyőződésed, hogy abszolút rendben van veled / benned / körülötted minden?

Akkor és azzal tudsz nagyot fordítani az életeden, ha végre tudod és megfogalmazod pontosan, milyen feladataid és céljaid vannak. Ennek vannak egyszerűbb és összetettebb formái, és egy bakancslista által válhatsz napról napra tudatosabbá.

Amint elkezdesz magadra koncentrálni és nem mások bajait akarod megoldani, óriási lépést teszel az önmegvalósítás felé. Bakancslistát írni sosem késő! A bakancslista maga az önmegvalósítás!

BAKANCSLISTA = ÖNMEGVALÓSÍTÁS

BAKANCSLISTA = ÖNBECSÜLÉS

BAKANCSLISTA = CÉL ELÉRÉS

BAKANCSLISTA = EREDMÉNY & SIKER

Mikor írod meg a saját listádat? A lista “megélése” teljesen meg fogja változtatni az életedet, mert a célok és vágyak követhetővé válnak. Boldogabb leszel, ezt garantálom. Bakancslistával NEM FOGSZ várni többé a csodára. Bakancslistával végre magad fogod gyarapítani a lehetőségek számát. Bakancslistával hajlandó(bb) leszel áldozatot hozni.
 

Lehet, hogy a Bakancslistával pár őrült és veszélyes dolgot is meg fogsz tenni, ugyanakkor annál semmi nem kockázatosabb, minthogy pár év múlva bánni fogod, hogy nem tettél meg valamit.

Mar Mark Twain egyértelműen fogalmazott:


"Húsz év múlva jobban fogod sajnálni azon dolgokat,
amiket nem tettél meg, mint azokat, amiket megtettél."

 

HOGYAN KÉSZÜL AZ A FRÁNYA LISTA?

A bakancslista nem egy háromperces "gyors menet" - inkább neki se kezdj. Órák, napok, hetek kérdése, s tulajdonképpen sosincs kész, hisz változnak az igényeid, frissül a felsorolás, ki fogsz pipálni csomó pontot, és büszke leszel magadra.

Kell egy alap lista - REÁLIS tervekkel! A "végső" bakancslista nem létezik. Igazából soha sem fog elkészülni úgy, hogy "ok, ez a bakancslistám". Aktuális bakancslista van, nem is kell más vagy több. Mindig módosulni fog, hisz akadnak majd olyan dolgok, amik egy idő után már nem lesznek izgalmasak vagy vonzók, s megérnek a törlésre, másokat meg egyszerűen megvalósítottál.

Az ELSŐ, VELŐS LISTA elkészítését megelőzően tedd fel magadnak ezen kérdéseket:

Mit akartam mindig is csinálni / megvalósítani / megalkotni / létrehozni?

Mi az, amit még ma meg kellene csinálnom - ha tudnám biztosan, hogy holnap feldobom a bakancsot?

Mely kihívás az, amely gyorsan növelné az önbecsülésemet?

Amikor magamat boldognak látom, vajon hol vagyok és mit csinálok?

Forrás: Ezoterikus.hu