Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Mennyire mély az élet óceánja?

Közzétéve: 2021. 04. 29. Írta: Martin Schulmann Forrás: Asztrológia és Szexualitás c. mûvébõl
Értékelés

Boldogság, bánat és fájdalom, tudás, gyönyör, fejlődés és kiteljesedés - mindezt a szexualitás hozza el életünkbe! Az élet óceánja hihetetlenül mély...

 

Az élet óceánja hihetetlenül mély, mégis a hatalmas víz minden egyes cseppje magában hordozza annak teljességét. Szexualitásunkat szerelmeinkkel megélve, újabb vetületeit és színeit ismerhetjük meg ugyanannak a végtelen világnak. Intuitív módon áramolhatnak, kicserélődhetnek azok az információk, melyek pusztán szavak által kifejezhetetlenek. Rövid, gyönyörű pillanatokra, lépésről-lépesre fölfedheti magát előttünk a nagy misztérium. Az asztrológusok a szexualitást főként a Mars, a Vénusz, az Uránusz, valamint a Plútó termékének tartják, és a 8-as ház működésével azonosítják. Tudnunk kell azonban, hogy minden bolygó hatással van a szülött szexuális életére. Tudna-e bárki megosztani vagy akár felismerni egy erotikus gondolatot Merkúr nélkül? Képes lenne bárki is elképzelni egy festőien érzéki látványt a Neptunusz nélkül? Ha a szexualitás asztrológiáját csupán néhány fontos bolygón keresztül szemlélnénk, túlságosan leegyszerűsítenénk a harmonikus testi szerelem, a vágy derűs üzenetét. A szexualitás a testi-fizikai szinten megtapasztalható szeretet legfelsőbb formája. Megnyitja lényünk különböző tudat központjait, érzékennyé és sebezhetővé tesz másokkal szemben. Az asztrológia által jelzett, megoldandó életfeladatok közül az egyik legnehezebbet jelenti, mert ez az utolsó dolog, amivel meg kell tanulnunk bánni, mielőtt valóban spirituális lényekké válnánk.

Ajánlás


Talán legnagyobb ellentmondásunk, szexualitásunk teljesebb megértéséért...

Azoknak a valódi embereknek, akiknek van bátorságuk ahhoz, hogy elfogadják önmagukat...

Végül a szenvedéshez, a bánathoz, a fájdalomhoz, az örömhöz, a tudáshoz, a fejlődéshez és kiteljesedéshez - amit a szexualitás hoz el életünkbe...

Bevezetés


1. rész
Szexualitás és asztrológia

A szexualitás megértése

Az élet óceánja hihetetlenül mély, mégis a hatalmas víz minden egyes cseppje magában hordozza annak teljességét. A szerelem, s ezen belül a szexualitás az a terület, amelyen keresztül mi, „cseppnyi" emberek, ölelt kedvesünk lényén át megtapasztalhatjuk az „óceánnyi" világot. Szexualitásunkat szerelmeinkkel megélve, újabb vetületeit és színeit ismerhetjük meg ugyanannak a végtelen világnak. Intuitív módon áramolhatnak, kicserélődhetnek azok az információk, melyek pusztán szavak által kifejezhetetlenek. Rövid, gyönyörű pillanatokra, lépésről-lépesre fölfedheti magát előttünk a nagy misztérium. Ennek során könnyen fölismerhetjük, hogy az egyszerűnek tartott szexualitás, a testi szerelem egyidejűleg lehet olyan bonyolult, mint életünk színtere, az anyagi univerzum, és olyan egyszerű is, mint maga az isteni teremtés.

A szexualitás a testi-fizikai szinten megtapasztalható szeretet legfelsőbb formája. Megnyitja lényünk különböző tudat központjait, érzékennyé és sebezhetővé tesz másokkal szemben. Arra kényszerít, hogy szembesüljünk magányos voltunkkal, ugyanakkor lehetőséget nyújt annak megtapasztalására is, hogy valamilyen módon mégis össze vagyunk kapcsolódva egymással. A megoldandó életfeladatok közül az egyik legnehezebbet jelenti, mert ez az utolsó dolog, amivel meg kell tanulnunk bánni, mielőtt valóban spirituális lényekké válnánk. Sok könyvet írtak már az anyagi ragaszkodásoktól mentes, személytelen létezés értékéről, ám erre senki nem képes addig, amíg meg nem értette a szexualitás lényegét. Az élet helyes ösvényének megtalálása nem feltétlenül attól függ, hogy valaki önmegtartóztató módon él vagy éppenséggel túlzásba viszi a szexet. Sokkal inkább függ attól, képesek vagyunk-e megérteni magunkat önnön szexualitásunkon, azon a mellőzhetetlen ösvényen keresztül, amely közvetlenül életünk nagy misztériumához vezethet bennünket.

A testi szerelem, a fokozódó vágy, lelkesedést, lendítő erőt adva, lehetővé teszi az energiák cseréjét. Megadja számunkra azt a jóleső érzést, hogy végre kapcsolatban vagyunk saját lényünkkel, s ugyanakkor leleplezi minden belső, rejtett hamisságunkat. A testi szerelem őszinteségre késztet, s ebben az értelemben módot ad az ego alakítására, kiegyensúlyozására, miközben rámutat, milyen végtelenül emberiek vagyunk valójában. Ugyanakkor meg is erősítheti a gyenge személyiséget azzal, hogy énjének e legelemibb és legnyersebb kifejeződését nagyon is elfogadhatónak, értékesnek és szerethetőnek tartja egy másik ember. Arra késztet, bátran nézzünk szembe a gonosznak kikiáltott szerelmi ösztöneinkkel, rámutatva, hogy ez az ösztön igazából egyáltalán nem ellenséges, vagy gonosz.

Sokan hordoznak magukban olyan látszólag egymásnak ellentmondó komplexusokat, amelyek a szexualitásból erednek. Ezek a komplexusok viselkedésükben eltérő megnyilvánulásokhoz vezetnek. A különféle emberek társaságában hol az egyik oldalunk dominál, hol a másik. Olyan folyamat ez, amelyen keresztül megismerhetjük önmagunkat. Különböző oldalaink között vannak, amiket kellemesnek tartunk, meg olyanok is, amiket korántsem tarunk annak. Azonban ezek mindegyike részét képezi annak a hatalmas óceánnak, amelyben csak, mint a bevezető sorokban írtuk, parányi cseppek vagyunk.

Vannak, akik a szeretkezést, a szexet valami alantas dolognak tartják, holott nem az. Vannak, akik tisztának, holott az sem. Vannak, akik perverz dolognak tartják, de ez sem igaz. A szexualitás egy erő, egy energia, része annak az isteni inspirációnak, amelynek megtapasztalására e világba jöttünk. Személyes szinten az emberiség legnagyobb leckéjét jelképezi, ugyanakkor jórészt ez adja létezésének értelmét is. Szexualitásának megélésén keresztül az ember kapcsolatba kerül lényének magasabb központjaival, és kezdi lassan felfedezni önnön szépségét, hiszen ő is része ennek a gyönyörű világnak.

A szexuális élmények gazdagságát sem az önmegtartóztató, sem az élvhajhász nem ismerheti meg, mivel a testi szerelem nem a szélsőségekről szól. A szexualitást leginkább létezésünk főáramának tekinthetjük. Esszenciális magunknak. Másokkal kapcsolatos minden érzésünk, benyomásunk abból ered, amit tudattalanul a másik szexuális lényege vagy esszenciájaként érzékelünk.

Sokan hosszú éveken át könyveket olvasnak, meditálnak, ezoterikus előadásokra járnak, vagy misztikus tanulmányokat folytatnak, így próbálják megtalálni lényük középpontját. Közben hajlamosak elsiklani a legnyilvánvalóbb dolog felett, ami pedig ott van a szemük előtt. Testi felépítésünk, és a mód, ahogy önmagunkat mások felé tálaljuk, megmutatva mindent, amit az adott pillanatig életünkben elértünk, valójában nem más, mint a jövőre vonatkozó szimbolikus tervünk. Tanulmányozd ezt a mondatot egy kicsit, hogy közelebbről megbarátkozz a tartalmával. Vannak, akik nagyon birtokló természetűek, és vannak, akik egyáltalán nem azok. De, bármennyire is lelki beállítottságúnak és nem birtokló természetűnek mutatja magát valaki, saját testét mégis kiemelt fontosságú tulajdonának tartja, és azonosítja magát vele. Talán azt állítja, ez nem így van, ő nem azonos a testével, hiszen az ezoterikus, vagy vallásos tárgyú könyvekben olvasott már arról, hogy ennek nem szabadna így lennie. Ám ezzel csak becsapja önmagát. Még a cölibátusban élők is nagy nehézségeken mennek keresztül, mivel szembeszállnak a lényük belsejében működő természetes erővel.

A szex más és más jelentést hordoz a különböző típusú emberek számára, fejlődésük különböző szintjeihez igazodva. Egy bizonyos szinten a testi szerelem segít némelyeknek olyan gátlások leküzdésében, amelyek megakadályozzák, hogy életük egyéb területein azzá válhassanak, akivé lenni szeretnének. Más szinten sokakban a természetes ösztönök igazságával teremti meg az összhangot, és általa jobban megismerhetik önmagukat. Egy újabb szinten a szex kihozhatja az emberek egymás iránti emberségét. Hangsúlyt adhat a ténynek, hogy bár minden ember egy páratlanul egyedi személyiség, igazából senki sem különbözik másoktól. A szexualitással való szembesülés kérdésében például egy nagy nemzet uralkodója azonosnak tekinthető a ranglétra legalsó fokán elhelyezkedő szolgával, vagy a rabszolgával, akinek még a ranglétra létezéséről sincs fogalma. A szülött által megélhető szex gazdagsága csakis a szexuális tudatosságtól függ, ami a szeretet és a megértés képességén alapszik.

Hagyományosan az asztrológusok a szexualitást túlnyomó részben a Mars, a Vénusz, az Uránusz, valamint a Plútó termékének tartják, és a 8-as ház működésével azonosítják. Az igazság az, hogy a szex, mint minden más, az elme hatáskörébe tartozik, és amikor valakinek az elméje a szexre fókuszált, azt nemcsak ezek a tényezők határozzák meg. Az egész horoszkóp szimbolizálja a szexualitást. Minden bolygó hatással van a szülött szexuális életére. Tudna bárki is megosztani vagy akár felismerni egy szexuális gondolatot Merkúr nélkül? Képes lenne bárki is elképzelni egy szexuális látványt a Neptunusz nélkül? Ha a szexualitás asztrológiáját csupán néhány bolygón keresztül akarnánk megérteni, túlságosan leegyszerűsítenénk, miről is van szó. A fényszögek szintén erősen meghatározzák a szexuális viselkedést. A sok kvadrát egy képletben erős szexuális feszültséget okozhat, míg a túl sok trigon letargiára vagy érdektelenségre utalhat. Az is fontos, hogy milyen jegyekbe esnek az egyes házak. Mert bár lehet, hogy egy bolygó alig vagy gyengén fényszögelt, kerülhet erősen szexuális jegybe, amely aktiválhatja a szexuális energiát. Egy fényszög nélküli Vénusz a Kosban például, sokkal erősebb lehet, mint a Mars a Mérlegben, még ha sok fényszöget is kap.

Láthatjuk hát, hogy a bolygók, azok jegyhelyzete és fényszögei határozzák meg a szülött szexuális felépítésének különböző összetevőit. Könnyen felismerhetjük, hogy a szexualitásnak kizárólag a 8. házon keresztül való értelmezése idejétmúlt. Vajon az 5. ház (szerelem és romantika) nem játszana szerepet benne? Vagy figyelmen kívül hagyható-e a 4. ház (érzelmi alapok)? És miről árulkodik a 2. ház (értékek)? Az asztrológusoknak fel kell ismerniük, hogy a házak a szexualitás fejlődésének sajátos és elengedhetetlen részét képezik.

Természetesen lehetetlen vállalkozás lenne egyszerre megérteni a bolygók, jegyek és fényszögek szexualitásban játszott szerepét. A kérdés csak az, honnan kezdjük. A szexualitás egyik legelbűvölőbb jellemzője, hogy a legtöbben először megtapasztalják, és csak utána tanulnak róla! A gyerekek már évekkel azelőtt megkezdenek kísérletezni szexualitásukkal, hogy felvilágosítanák őket. A felnőttek pedig gyakorlati megéléseken keresztül ismerkednek meg saját szexualitásukkal. A szexualitás megismerése csak az élményeken keresztül lehetséges. Senki sem mondhatja el másnak, milyen, ha maga is meg nem tapasztalta. Ebből kiindulva a legcélszerűbbnek az tűnik, ha a testi szerelem tanulmányozását az asztrológiának arról az oldaláról közelítjük meg, amely a tapasztalások világát írja le. A szexualitásban szerepet játszó négy tényező közül az asztrológiai házak jelképezik életünk történéseit és eseményeit, ezért ezeket vizsgáljuk meg elsőnek.

A szexualitás egyik legérdekesebb sajátossága, hogy mindenki a maga egyedi módján gondolkodik róla, és csak kevesen tartják úgy, hogy sajátos szexuális gondolataikban és érzéseikben sokakkal osztozhatnak. A megoszthatatlanság hibás gondolata elidegenedés vagy elkülönülés érzetet okozhat azonosságra törekvő belső világunkban. A zárt jegyek miatt csupán minden tizenötödik ember osztozhat nagyjából azonos szexuális elképzelésekben, hitrendszerben és tapasztalásokban. Igazából az emberek nem különböznek annyira egymástól, mint ahogyan hinni szeretnék. Ez abból is látható, hogy minden felkelő jegy (Ascendens) automatikusan meghatározza a képlet házainak helyzetét. A Rák Ascendensnél a 7. ház a Bakba kerül, a 2. ház valószínűleg az Oroszlánba, a 8. ház a Vízöntőbe, a 12. ház az Ikrekbe, és az 5. ház a Nyilasba. Ha egyik ház sem zárt, akkor már az Ascendens jegye alapján következtetni lehet az összes ház elhelyezkedésére.

Ha a képlet felkelő jegye Bika, akkor a 7. ház a Skorpió jegybe kerül. A 2. ház nagy valószínűséggel az Ikrekbe, a 8. ház a Nyilasba, a 6. ház a Mérlegbe, a 12. ház pedig a Kosba. Ezt lehetne folytatni a többi lehetséges Ascendensből kiindulva is, de a lényeg az, hogy minden felkelő jegy automatikusan meghatároz egy bizonyos sorrendet a házak elhelyezkedésére és polaritására. Ha változik az Ascendens, változnak ezek is. Alapvetően csupán tizenkettő különböző lehetséges polaritás létezik. Így egy olyan képlet, amelyben az Ascendens például a Rákban van, olyan specifikus jelentésekkel rendelkezik, amelyek alapvetően megkülönböztetik attól a képlettől, amelyben az Ascendens az Oroszlánban van. Mindkét esetben természetesen nemcsak az Ascendensben, hanem az egyes házak jegyhelyzetében is rejlik az elemzés kulcsa. A szexuális tapasztalások vizsgálata közben alapvetően a várható események tizenkét birodalmát kutatjuk. Természetesen a bolygók elhelyezkedése, fényszögei, az esetleges zárt házak és más lehetséges tényezők mindezt árnyalják, megteremtve az azonosságon belüli különbségeket. Ezek az árnyaltok természetesen szintén fontosak, ezért a jövőben külön kötetekben foglalkozunk velük. A szexualitásunkkal való szembenézésünk akkor érheti el az igazság szintjét, amikor felismerjük, hogy tapasztalati mintáinkban emberek sokaságával osztozunk.

Amikor két jegy is esik ugyanabba a házba, akkor célszerű mindkettőt tanulmányozni. Rendszerint a házcsúcson lévő jegy adja a legpontosabb értelmezést. Van, hogy a bolygók egy adott ház második jegyébe esnek, vagy a második jegy láthatóan a ház nagyobb részét foglalja el, ami erősen jelzi, hogy a szóban forgó jegy jelentős szerepet játszik a szülött tapasztalásaiban. Azt is fontos figyelembe venni, hogy a házcsúcs jegye inkább az élet korai éveiben lehet hangsúlyos, és a második jegy hatása az idők során erősödik fel, ahogy a szülött egyre inkább tudatába kerül saját teljességeinek.

Azokban a ritka esetekben, amelyeknél három jegy is esik egy házba, a szülöttnek jelentős karmát kell ledolgoznia, miközben életének az adott ház által jelképezett eseményeivel megbirkózik. Bár mindhárom jegy fontos, kialakulhat egy olyan helyzet, hogy két jegy negatív, egy pedig pozitív polaritású. A pozitív polaritás megnyilvánulni igyekszik, míg a negatív hajlamos védelmet keresni, mintegy a pozitívak mögé bújva. Az a jegy tekintendő különösen fontosnak, amelynek legtöbb foka esik a házba. Ha negatív polaritású, akkor előfordulhat, hogy csak olyan helyzetben nyilvánul meg, amikor a szülött biztonságban érzi magát.

Amikor a szexualitást megértendő a házakkal foglalkozunk, a házak mérete, pozitív vagy negatív polaritása, valamint a házakba eső bolygók megmutatják, hová kell helyeznünk a hangsúlyt. Segít megérteni a szexualitás működését, ha figyelembe vesszük, hogyan ösztönzik a házakat az egyes bolygók. A meghatározott bolygó energiák hatása alatt álló házak nemcsak a házra jellemző tapasztalásokon, hanem az adott bolygón, illetve a bolygónak a szexuális működésben játszott szerepén keresztül is értelmezhetők.

Forrás: Asztrológia és Szexualitás c. mûvébõl