Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Ezekre az emberekre hat a legkiemelkedőbben a meditáció!

Közzétéve: 2021. 04. 30. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

A meditáció számos vallás fontos része, világszerte több tízmillió ember gyakorolja napi szinten. Segítségével javulhat önértékelésünk, számos pszichológiai problémára nyújthat megoldást, és az elmét is segít tisztán tartani.

 
Jótékonyan hat a meditáció a társas viselkedésre

A San Franciscó-i Kalifornia Egyetemen készült tanulmány szerint, azok a tanárok, akik részt vettek egy rövid, ám annál intenzívebb meditációs programon, kevésbé voltak lehangoltak, szorongóak vagy éppen stresszesek munkavégzés közben, ellenben sokkal megértőbbekké váltak diákjaikkal szemben.

A meditáció számos vallás fontos része, világszerte több tízmillió ember gyakorolja napi szinten. Segítségével javulhat önértékelésünk, számos pszichológiai problémára nyújthat megoldást, és az elmét is segít tisztán tartani. Korábbi kutatások már azt is alátámasztották, hogy a mediátáció révén javul a vérnyomás, illetve az anyacserefolyamatok, továbbá csökkenhet a fájdalom. A mostani vizsgálat azonban – mely az Emotion című szaklap áprilisi számában olvasható - elsősorban arra koncentrált, hogy bemutassa, milyen pozitív hatással van mindez az érzelmekre, illetve a társas viselkedésekre.

Margaret Kemeny, az Egyetem Pszichiátria Tanszékének munkatársa úgy véli, a tanulmány azért rendkívül jelentős, mert a mai felgyorsult, technika által uralt világunkban egyre kevesebb lehetőség nyílik az elmélkedésre.

A vizsgálatban összesen nyolcvankét 25 és 60 év közötti tanár vett részt. Azért éppen tanárokra esett a szakemberek választása, mert az ő munkájuk kellően stresszes, ugyanakkor a meditáció hatása szinte azonnal lemérhető a diákokhoz való viszonyukon. A meditációs program hátterében egy a dalai láma otthonában megrendezett találkozó állt, melynek eredményeként született meg az a 42 órás, nyolc héten át tartó képzésprogram, amit Paul Ekman professzor és Alan Wallace, buddhista tudós dolgoztak ki. A tanfolyam során a résztvevők egyrészt koncentrációs gyakorlatokat végeztek, mely során egy konkrét lelki vagy érzéki tapasztalatra kellett összpontosítaniuk, másrészt a testet és az érzéseket kellett igen alapos vizsgálatnak kitenniük, végül pedig közvetlen gyakorlatokra került sor, melynek célja a másokkal szembeni empátia és megértés elsajátítása volt.

A vizsgálat végeztével az abban résztvevők depresszióra való hajlama több mint a felére csökkent, és a pozitív eredmények még öt hónap után is megmaradtak. Az alanyok magánéletében, párkapcsolataiban is kedvező változások voltak tapasztalhatóak, ami szintén a meditáció jótékony hatásának köszönhető.

 

Forrás: Ezoterikus.hu