Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

4 teljesen természetes gyógymód depresszió ellen!

Közzétéve: 2021. 04. 12. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 27 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az élet szürkesége a legtöbb emberből rossz hangulatot vált ki. Emellett pl. a napfény hiánya drasztikus mértékben lecsökkenti a szervezet szerotonin szintjét, ami az agyban az öröm érzetét kelti.

 
Szerencsére néhány hangulatjavító módszerrel könnyebb átvészelni pl. a borongós időt, vagy a stresszes napokat is.

Fényt az életébe, - minden nap!

Ha nincs lehetőségünk déltengeri napfényes nyaralásra, szerezzünk be egy fénydobozt. Egy erősebb fénydoboz legalább 10 000 lux fény kibocsátására képes, melynek a hatása megegyezik a reggeli napsütésével, ráadásul a rákkeltő UV sugárzástól sem kell tartani. Már egy 30 perces fényterápia következtében is annyira megemelkedik a szervezet szerotonin szintje, hogy az hozzájárul hangulat javulásához, mondja Michael Terman, a New York-i Columbia Egyetem Fényterápiás Központjának igazgatója.

Csokievés minden nap!

Napi egy kocka csokoládé is segíthet a rossz hangulat megszüntetésében. A csokoládé egy feniletilamin nevű örömérzetet keltő és hangulatjavító hatású ingerületátvivőt, más néven neurotranszmittert tartalmaz. A feniletilamin hatására endorfin szabadul fel a szervezetben, mely az orgazmushoz hasonló érzést kelt az emberben. A kakaóban kétszer annyi antioxidáns található, mint a vörösborban, csökkenti a vérnyomást, sőt még a ráncokat is képes kisimítani. Tejcsokoládé helyett azonban ajánlatos a sokkal egészségesebb, legalább 70%-os kakaótartalmú csokoládét fogyasztani.  

Gyönyör a hálószobában! 

A szexuális előjáték során az agyba nagy mennyiségű dopamin kerül, melynek következtében vágyakozni kezdünk a szex után, mondja Kimberly Flemke, szexterapeuta. Egy gyors menetnek kétségtelenül hangulatjavító hatása van, ráadásul az orgazmus során oxitocin szabadul fel a szervezetben.

Irány horgászni!

Azok az emberek, akik omega 3 zsírsavat tartalmazó ételeket fogyasztanak, mint például a lazac, vagy a tonhal, azok általában jobban tudják kezelni az érzelmeiket, állítja Sarah Conklin, a pennsylvaniai Allegheny Főiskola pszichológia professzora. Az Amerikai Szív Társaság ajánlása szerint hetente legalább kétszer kellene halat enni. A hal mellett a mogyoró és a lenmag is kellő mennyiségű proteint tartalmaz, melynek segítségével megelőzhetők a szívbetegségek.
Forrás: Ezoterikus.hu