Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Miért fontos megtanulni az elfogadást?

Közzétéve: 2021. 05. 05. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Akinek nincs önbizalma, általában kevésbé optimista a jövőjét, vagy egy-egy adott ügy végkifejletét pozitívan szemlélni. Optimista ember viszont mindig pozitívan néz a rá váró történésekre.

 
Hozd ki magadból a lehető legtöbbet, mindenbe add bele a szívedet és a lelkedet, így amikor visszaemlékszel majd a múltra, látni fogod, hogy a kemény munka hittel párosulva meghozta gyümölcsét.

Optimizmusra úgy tehetsz szert, ha nem vádolod önmagadat az elkövetett hibák miatt, hanem ízekre szeded és a magvát kihámozva felismered milyen tapasztalattal járt a számodra. Miben segíthet a későbbiekben ez az akadály, amit elhárítottál?

Tanulj meg vicceket, amiket alkalomadtán elő is adsz. Eleinte csak a magad szórakoztatására olvass, a helyzetednek megfelelő vicceket. Párkapcsolati témában régi kedvencemet tudom ajánlani, John sületlenségeit, ahogyan szatirikus öniróniával megállapítja, hogy a hölgyek nem akarnak randevúzni, vagy éppen Garfield az, aki figyelmezteti erre. Egy korábbi párkapcsolati konfliktus idején beszereztem egy hatalmas plüss Garfield-ot, hogy mindig emlékeztessen rá, némi humorral fűszerezve könnyebben túljutok a válságon és a szakításon. Erőt adott kilépnem egy kapcsolatból – no, nem a cicusnak tulajdonítom a történteket, mintha valami mágikus tárgy lenne. Viszont sugallt egyfajta optimizmust, amit sikerült a magamévá tennem.

Vicceket tanulva, baráti körödben, munkahelyeden aztán a legmegfelelőbb alkalommal eszedbe fognak jutni ezek a poénok, te pedig népszerű leszel – a mosolygós, optimista embereket mindenki kedveli, szívesen tartózkodnak a társaságában.

Társaságban, ha nem is te vagy annak a motorja, de mindenki kedves és barátságos, annak egy oka van, te magad is kellemes társaság vagy a számukra. Mi más lenne ez is, ha nem önbizalmad és optimizmusod nagyszerű megnyilatkozása?

Időnként kudarcot vallunk. a lényege egy-egy kudarcnak, hogy hogyan állunk fel utána. Vegyünk például egy állásinterjút. Rettenetesen izgulsz, többször kiborulsz, nagyon szeretnéd az állást a magadénak tudni. Odamész, bakikat követsz el, hadarsz, dadogsz, nem jutnak eszedbe fontosnak vélt információk. Nem kapod meg az állást. Nem gubbaszthatsz otthon a sarokban, nyalogatva a sebeidet, dolgozni kell valahol, lehetőleg ott, ahol a legjobban kibontakoztathatod képességeidet, tudásodat. Annak, hogy nem kapsz meg egy hőn áhított állást, egyetlen oka van: nem az volt számodra az adott pillanatban a megfelelő. Ha tisztában vagy az értékeiddel, márpedig tisztában kell lenned vele, hiszen kitárgyaltuk a módját, legközelebb már annak is utána fogsz nézni, hogy mit lehet tudni a cégről, ismered a versenytársait, a környéket feltérképezted, tudod, hogyan illik ott megjelenni, információid vannak a terveikről is, melyek nagyszerűen illeszkednek saját jövőbeni elképzeléseidhez.
Ugyanezt a módszert tudod alkalmazni a kapcsolataidra vetítve is. Nem egy konkrét személyt képzelsz el, hanem azokat a tulajdonságokat, amelyek számodra sokat jelentenek, kiegészítik énedet. Amennyiben egy bizonyos személy után vágyakozol, előfordulhat, hogy bevonzod, a gondolat teremtő ereje hatalmas. Csak azt nem tudhatod, hogy vágyaid tárgyának milyen elképzelései vannak a jövőre vonatkozóan. Természetesen aktív kommunikációval áthidalhatóak a különbözőségek. Egy példa: te nagy kertet szeretnél, buján virágzó zugokkal. Párod csak a fűnyírót tologatná, nem vágyik különösebb kerti élményekre. Sikerül egy kertet szereznetek, kialakítjátok elképzeléseiteknek megfelelően. Azonban a következő évtől jönnek a problémák: a sövény túlburjánzott, metszeni kell, a virágágyást fel kell ásni, a fákat metszeni, a füvet lenyírni… Az idillnek vége szakad, vitáztok, hogy hogyan kellene megoldani. Ki a hibás? Egyikőtök sem és mégis mindkettőtök. Nem beszéltétek meg részletekbe menően a teendőket, a kert beállásáig elvégzendő munkákat, a kommunikáció folyamatába hiba csúszott. Neki ugorhattok ketten, vállvetve, kérhettek segítséget másoktól a rendbe tételhez, vagy eladhatjátok. Másik példa: te szenvedélyesen szeretsz olvasni, kedvesed viszont aktívan és nagyon hangosan hallgatja cd-it a szabadidejében. A kettő nem művelhető együtt, az olvasás elmélyülést kíván, a zene hangos hallgatása pedig nem teszi ezt lehetővé. Megorrolhattok egymásra,az azonban nem visz előbbre. Tisztázni a helyzetet könnyebb és hasznosabb. Elmehettek beszerezni egy fülhallgatót és neked egy könyvet. Így mindenki egyszerre élhet kedvtelésének.

Egy nő lelkének nagyon jót tehet, ha sikerül egy számára ideális fazonú frizurát választani a fodrásszal közösen. Bizonyított tény, hogy optimizmusunkra és önbizalmunkra kihat külső megjelenésünk is. Belső értékeinket nagyszerűen sugalmazhatja, ha egyéniségünknek megfelelően öltözködünk, sminkelünk, választunk illatszereket, vagyis – kifejezzük egyéniségünket ezeken a külsőségeken keresztül.
Vannak azonban alapszabályok, amelyeket érdemes szem előtt tartanunk, ha optimizmusra törekszünk.

Bármilyen rossz dolog történik az életedben, melynek következtében gyötör a szégyenérzet és a bűntudat, hajlamos lehetsz külső körülményeket, személyeket hibáztatni, melyeket nem befolyásolhatsz. Néha valóban hibásak vagyunk egy-egy döntésünkben, melyekért vállalnunk kell a felelősséget. Előre viszont az visz, ha megpróbáljuk kívülről szemlélni a dolgokat, nem személyeskedni, hanem a pontos mérlegelés következtében megállapítani, hogy bizony, sajnos rosszul sültek el a dolgok, rossz volt az időzítés, nem a megfelelő személynek beszéltünk valamiről, legközelebb majd másként járunk el.

Ha valamiben kiemelkedő eredményt érsz el, és elhárítod a dicséretet, az elismerést, akkor azt sugalmazod, hogy nem vagy méltó rá. Megdolgoztál érte, rengeteget tanultál, fejlődött a személyiséged, az önbizalmad, légy büszke magadra és emelt fővel fogadd a gratulációkat, a fizetésemelést, vagy az előléptetést, esetleg az új kihívásokat. Hárítással csak azt éred el, hogy frissen szerzett kellemes tapasztalataidra árnyékot vetsz, így nem tanulsz, nem fejlődsz, csak topogsz egy helyben.

 

Forrás: Ezoterikus.hu