Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

A fekete mágia 6 fajtája! Így védekezz!

Közzétéve: 2021. 05. 01. Írta: Sáfrány Zsófia - Ezoterikus.hu Forrás: Marc Ditrich segítségével
Értékelés

A mágia alapjában véve színtelen. Ennek a faktumnak nem tudunk és nagy valószínűség szerint nem is akarunk ellentmondani. A fekete mágia néven ismert varázslás nem a fehér mágiával paralel módon terjeszkedő módszer.

 
Fekete mágia és negatív tulajdonságai

Bevezetés

A fekete mágia alatt a legtöbben démonokat, átkokat és woodoo-babákat értenek. A fekete mágia gyakorlata valóban ilyesmikkel foglalkozik és még több hasonló varázslattal, mint amiről tudomásunk van. Azokról pedig még kevesebbet tudunk, akik valójában foglalkoznak eme sötét mágiával. A félelem, amit az emberekben keltenek feltehetően az egyik legnagyobb fegyverük ugyanis.
 
Vannak ugyan elérhető bevezetők és magyarázatok kezdőknek, azonban egy igazi és részletes rituálé leírás valószínűleg csak a fekete mágiát űzők szűk csoportját illetik.
 
Ez a cikk a mágia- és ezoterikus tanulmányok alapján írt rendszerezett fekete mágiaelemzés.

Alapvető különbség

A mágia alapjában véve színtelen. Ennek a faktumnak nem tudunk és nagy valószínűség szerint nem is akarunk ellentmondani. A fekete mágia néven ismert varázslás nem a fehér mágiával paralel módon terjeszkedő módszer, hanem mindkét módszer („jó” és „rossz”) egyazon energiából táplálkozik. És pontosan ez az a különbség, mely azzá teszi a fekete mágiát, ami.
 
Ha valaki végigköveti a fekete mágia főbb tevékenységi köreit, akkor az azt űzők személyiségére is fényt vet. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a fehér mágiát űzők nem térhetnének át a fekete mágiára, hisz aki a természetfeletti iránt érdeklődik, az sok mindenbe beleáshatja magát, amiről korábban nem is álmodhatott. Bár hozzá kell tenni, hogy a legnagyobb próbatétel minden varázslattal élő számára, hogy NE használja a rossz erőket.
 
A kategorizált mágiában valószínűleg több száz különböző irányzat létezik, ahogyan mágiát használhatunk. Mint minden gyakorlatban, vannak pozitív és negatív erők ezek között és ezeket szín szerint nem lehet kategóriába sorolni, minthogy fekete vagy fehér.
 
A pozitív mágia mindenképpen egy támogató, additív és gyógyító gyakorlatot jelent.
 
A negatív mágia pedig egy destruktív folyamat, mely során elűzünk bizonyos nekünk nem tetsző benyomásokat.
 
Mindkét mágia, mind a fehér, mind a fekete rendelkezik pozitív és negatív varázslatokkal. Akárcsak az éremnek, ennek is két oldala van.
 
Vagyis egy „Bokor” (fekete mágia Woodoopap) is kérhet gyógyító energiát és egy fehér mágiát űző is elszakíthat két embert egymástól.

Mi a fekete mágia?

A fekete mágia és a sátánizmus nem feltétlenül jelenti ugyanazt. Ezen felül a démonizmusban sem kell hinni azért, mert valaki a fekete mágiát űzi.
A mágiában három különbség fedezhető fel, mint a gyakorlati, az elméleti és a magasrendű mágia. Ez a három különböző szint választja el egymástól a mágia egyes komponenseit és ez a fekete mágiában sincs másképpen.

A gyakorlati mágia:

A legalacsonyabb, de nem feltétlenül a legrosszabb szint. Az igazmondás, analógia, szimpátiavarázslat, védelemrituálé alapvető gyakorlatait alkalmazza. Azonban az egyszerűségben rejlik a legnagyobb veszély: a „receptek” átgondolatlan alkalmazása épp az ellenkező hatást válthatja ki egyénekből és negatív hatást fejthet ki akár egész életükre.
 
A fekete mágiában ez a felfedező fázis szintén hasonlóan zajlik le. Ekkor próbálják ki a manipulatív varázslatokat, melyek mind a testre, mind a lélekre hatnak és ekkor teszik le a fogadalmukat is a varázslók, legyen az fekete vagy nem.

Az elméleti mágia:

A következő szint a gyakorlati mágia után az elképzelések szintje, amikor a gyakorlati mágia nem igazán az eszközökre fókuszál, hanem az elmében zajlik le. Sok sámánikus technika innen ered-mint a transzba helyezés, vizualizáció, álomelemzés, kívánságok teljesítése. Természetesen itt is vannak átfedések pozitív és negatív hatások, valamint a fekete- és a fehér mágia között.
Az elméleti fekete mágia az átkokkal és mások sorsába való beavatkozással foglalkozik.

A magas szintű mágia:

A magas szintű mágia teljesen lemond a különböző eszközök használatáról, egy teljes mértékben lelki folyamat. Ebben rejlenek a valódi misztikumok és a szerint, hogyan alkalmazza valaki, vagy megvilágosodáshoz, vagy teljes őrülethez vezetnek.
A magas szintű fekete mágia a direkt manipulációt fedi le egy ember élete felett, amikor minden megváltoztatható vagy elrontható valaki sorsában. Kvázi egy valódi echo váltható ki az életstruktúrája és a manipuláció között.

Hogyan hat a fekete mágia?

A fekete mágiának 6 különböző kategóriája ismert. Lehetséges, hogy több is létezik, de ezek a legismertebbek.

Átok

Az átkot tényleg szó szerint kell érteni. A fekete mágiával foglalkozók valami negatív dolgot kívánnak egy bizonyos emberre vonatkozólag. Ezen átkot irányíthatja harag, utálat vagy akár félelem is. Ez az átok aztán egy dominójátékhoz hasonlatosan negatív eseményeket okoz ezen ember életében, teljesen addig, míg valamilyen bajt is okoz. Amint az átok beteljesült, az energiája eltűnik a mágia hullámaiban, hacsak nem követi még egy fekete mágia projekció.

Szitok

A szitok egy egydimenzionális negatív varázslat. Ezt azt jelenti, hogy nagyobb magaslatok és mélységek nélkül. A szitok olyan, mint egy méreg, mely lassan fejti ki a hatását. A szitok vagy közvetlenül az elátkozott személy ellen irányul és belülről kergeti az őrületbe, vagy a környezetét veszi célpontjául, mely aztán erre a személyre is kihat. A szitok a testre, lélekre és az elmére is hathat, mely vagy őrülethez, vagy akár halálhoz is vezethet.

Voodoo-baba

Az energetikus kapcsolat minden testrész között kihasználásra kerül. A testrészek közötti kapcsolat a fekete mágiában ahhoz ad segítséget, hogy az áldozatot teljesen befolyásolja és megsebezze. Tökéletes kontrollt lehet fenntartani az áldozat felett. Befolyásolható vele az álom, a tudattalan is.

Démoni kapcsolat

Ha a démonidézés nem is feltétlenül a fekete mágia hatáskörébe tartozik, de a démonok, rossz szellemek és a bajokozás mindenképpen. A fekete mágiát űző indirekten okozza a bajt a másik embernek, vagyis a démonokat hívja segítségül és úgymond a piszkos munkát rajtuk keresztül végezteti el.

Az érzelmek

Az érzelmeket úgy kell érteni, mint üzenethordozókat. A fekete mágiában jártasak erősebb érzelmi szinten mozognak, mely által valóban megváltoztathatnak bizonyos eseményeket. A szerelmi kötés és egyéb érzelmeket befolyásoló varázslatok igen nehezen végrehajthatóak és a hatásuk tulajdonképpen nem igazolt.

A fekete mágia okozta konzekvenciák

A morál és az etika tulajdonképpen olyan fogalmak, melyek jelentőségéről mindenki saját maga dönt.
Bár azt is tudni kell, hogy bármilyen cselekedetet is hajtsunk végre, az nem marad hatás nélkül. Ha a konzekvencia nem is hamar és direkten jelentkezik, de a negatív kívánságaink mások felé mindenképpen visszaütnek egyszer.
 
Azok az emberek, akik fekete mágiával foglalkoznak sokszor nem elég intelligensek, vagy túlságosan beképzeltek ahhoz, hogy a „művészetüket” tényleg mások figyelembevétele nélkül gyakorolni tudják. Az, hogy maguknak is bajt okoznak, az szinte nem is érdekli őket vagy nem is tudatosul bennük. A fekete mágia nyomokat hagy a testünkben, a lelkünkben és az elménkben, nem csak az áldozatéban. A destruktív erőkkel való kapcsolat akár teljes elmezavarodottsághoz is vezethet, nemcsak ahhoz, hogy egy idő után elveszítjük a teljes kontrollt magunk és a tetteink felett.

Hogyan védekezzünk a fekete mágia ellen?

A tudatlanság és a megtagadás nem segít sajnos, sem a fizikai, sem a metafizikai világban.
Akárcsak, ha egy fának ütközve balesetet szenvedünk, bár a balesetet letagadhatjuk, de a fa akkor is ott marad majd bizonyítékul.
 
Az auránk az, amit örökké tisztán kell tartani és ápolni kell. A lyukak, melyek az auránkon keletkezett gyenge részeket jelenti, átengedhetnek negatív energiákat, melyeket varázslattal vagy a nélkül meg lehet szüntetni.
 
Egy védelmi körrel csak rövid ideig védhetőek ki a fekete mágia átkai és tulajdonképpen nagyon nehéz bármilyen védelmet kialakítani, de a segítségkérés mindig ajánlott!
Forrás: Marc Ditrich segítségével