Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Íme a lista: ezek a szellemeknek ismertető jegyei!

Közzétéve: 2021. 04. 28. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Tény az, hogy már több igen elismert személyiségnek akadt dolga szellemekkel, elég, ha csak az irodalomból merítünk példákat. Te már találkoztál szellemmel?

 
„Egyszer csak félelem és reszketés fogott el és az egész testem megremegett a rémülettől. Akkor a szellem közelített felém és a hajam is égnek meredt hirtelen.
Egy kép volt a szemem előtt és én nem ismertem ezt a teremtményt.”
Jób könyve, 4, 14-16


Léteznek egyáltalán szellemek?

Az utóbbi 110 évben végzett angol parapszichológiai kutatások eredményei szerint mindenképpen rá kell bólintanunk erre a kérdésre.
 
Tény az, hogy már több igen elismert személynek akadt dolga szellemekkel, elég, ha csak az irodalomból merítünk példákat. A szellemek létezésének lehetőségét egyik korban sem zárták ki. Csak a természettudományok fejlődése során sikerült kétségbe vonni igazságukat és ily módon meg is rekeszteni az eredetük feltárásának folyamatát.
 
A mai emberek számára a természet minden jelensége, mely érthetetlennek tűnik, valótlannak és becsapásnak számít, ezért minden szellemkutatás gyakran nevetség tárgya lehet.

Hogyan jönnek létre a szellemképek?

A szellemek tulajdonképpen a földre visszatérő lelkek? Halottak, akik nem tudnak elszakadni korábbi életüktől? Különleges képességekkel rendelkező emberek gondolatainak a projekciója? Nem emberi lények más dimenziókból?
A szellemek világának megértéséhez csak az utóbbi évek parapszichológiai kutatásai nyújtanak némi segítséget:

Szellemek leginkább valamilyen krízis során jelennek meg. A legtöbb hasonló jelenség tragikus esemény eredménye, azonban ez nem szükségszerű. A legtöbb gondolkodás eredménye az, hogy a szellemek olyan helyen kísértenek tartósan, ahol valami történt velük, mely befejezetlenné tette sorsukat, illetve valamilyen feladat még előttük áll.
 
A szellemek tettei azonban sajnos nem mutatnak túl sok értelmet. Vagy csak megjelennek folyamatosan egy helyen, vagy csak figyelik az ott élőket.
 
Nagy általánosságban a parapszichológiai kutatások azt a teóriát vallják, hogy egy szellemek járta helyen, ahol ilyen paranormális események váltják egymást, valamilyen erőszakos esemény történt, mely igen erős érzelmeket hozott a felszínre.

G.N.M. Tyrell szellemkategóriái:

1.    Jelenségek, melyek egy bizonyos helyen kísértenek, melyekhez hozzászoknak az ott élők és nem számítanak igazi attrakciónak.

2.    Halottak szellemei, melyek általában egy elhunyt temetése után nem sokkal jelennek meg és nem helyhez kötöttek.

3.    Krízisesetek, mikor életében valamilyen erőszakos cselekmény történt, amelynek folytán eltávozott az élők sorából, és amely mély nyomott hagyott benne.

4.    Kísérleti úton keletkezett szellemek, melyekhez egy médium (egy személy) szükséges, aki direkt módon jeleníti meg egy szellem képét.

A szellemek ismertetőjegyei:

Sok szellemnek vannak közös jegyei. Gyakorta anyagszerűen (ködszerűen) jelennek meg, hangokat hallatnak (léptek), hideg érzetet hoznak magukkal és sokszor egyszerre több ember által is láttatni engedik magukat, ahogy pl. egy képből kiválnak vagy átmennek a falon.

A legtöbb ember számára egy ilyen találkozás egy szellemmel szó szerint hidegrázást jelent, azonban vannak olyan félelem nélküli szelleműzők is, akik szívesen kutatják eredetüket.

Történet egy valódi szellemről:

A fejetlen szellem Berrimaban (Ausztrália)

Berrima egy tipikus vidéki város Ausztráliában, kb. 100 km Sydneytől. 1842 október 22-én egy nőt, - név szerint Lucretia Dunkley-t - felakasztották, ami aztán ezt a híres szellemet megjelenésre késztette.
 
Lucretia egy vidéki vendéglőben („A háromlábú emberhez”) dolgozott, életét igen méltatlan módon fejezte be, mégpedig azáltal, hogy egy igen gazdag farmert megölt és 500 aranytömböt rabolt tőle, ezután az áldozat fejét természettudományi okokból eltávolították. Az eset és Lucretia kivégzése után jelent meg a fejetlen szellem, aki évtizedeken keresztül riogatta szemtanúit, mára azonban nyugalmat talált és eltűnt. Bár sokan állítják, hogy 1961 húsvétján újra feltűnt. Két fiatal sátorozni volt Ruine közelében, amikor egyszer csak valakit levegő után kapkodva futni hallottak, és ekkor tűnt fel Lucretia fejetlen alakja is.

Hol tűnnek fel a szellemek?

A szellemek több helyen feltűnhetnek a világ számos táján. Tipikusan öreg házakban, kastélyokban, esetleg a tengeren, mint kalózhajó, templomokban jelenhetnek meg.

Jelenségek:

Fényjelenségek

Ködös képek, különleges fényeffektusok. Általában ködösen úszó fellegként tűnnek fel, melyek lebegnek a térben súlytalanul.

Zajos szellem

Lármát és felfordulást kelt, általában egy igen komplex karakterrel rendelkezik és kifejezetten rémületet akar okozni.

Szellemvadászat

Szellemek olyan régóta léteznek, mint maguk az emberek, azonban egy csoport valóban ennek a feladatnak szenteli magát. A csoportot 1848-ban alakították New Yorkban. Leghíresebb tagjai Margery Crandon, Daniel Douglas vagy Harry Houdini voltak és legfőképpen a hamisítók és csalók munkáit leplezték le.

A szellemkutatás alapvető eszközei:

Liszt:

Láthatóvá válnak a lábnyomok, ha valaki jár a szobában.

Zseblámpa:

Először is azért, hogy ne veszítsük el az orientációnkat a sötétben, másrészt nem félünk.

Gyertyák:

A biztonság végett, hogy nem maradunk lámpa nélkül.

Kréta:

Jeleket hagyhatunk hátra saját magunknak.

Hőmérő:

A hőmérséklet-változások érzékelése végett.
Forrás: Ezoterikus.hu