Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Hogy kerülnek számok az írásba? A 7-es titka!

Közzétéve: 2020. 08. 25. Írta: Szabó Szilvia Forrás: Az írás tükrében
Értékelés
Ez a cikk 257 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kézírásunkban gyakran érdekes, új alakot öltenek a betűk, amelyek nemegyszer szimbolikus értelmet hordoznak. Számos esetben előfordul, hogy a különböző betűmódosulások számokat jelenítenek meg.


A grafológiai számszimbolika az írásban fellelhető számoknak tulajdonít értelmet.
Vajon milyen személyiségvonásokat rejtenek az egyes számok? És hol tűnhetnek fel a kézírásban?
Megtudhatod a grafológiai sorozatból!

A nulla titkát itt találod...

Az egyes titkát itt találod...
A kettes titkát itt találod...
A hármas titkát itt találod...
A négyes titkát itt találod...
Az ötös titkát itt találod...
7: a spirituális remete

Mit szimbolizál a 7?

A világban megnyilvánuló Isten szent száma, mivel az isteni 3 és a földi 4 tökéletesség összegét adja. A kozmikus rend törvényeit szimbolizálja. A mandzsu, tatár, török és finnugor népeknél is szent számként tisztelik, mert 7 bolygóról, égi szféráról és a kozmikus fa 7 ágáról tudtak.

Egyiptomban a dinamikus tökéletesség, az örök élet szimbólumaként tartották számon.
A szám a Bibliában is többször megjelenik: a Teremtő a 7. napon megpihent, de olvashatunk 7 szűk és 7 bő esztendőről, 7 főbűnről. A Miatyánk kívánságainak száma is 7 (3 Istennek, 4 nekünk). A zsidóság legfontosabb szimbóluma a 7 ágú gyertyatartó.

A hetes erősen mágikus tartalmú szám (pl.: 7 foka van a sámánlétrának), ami a mesékben is gyakran megjelenik: a hetedhét országon túl élő királyfi, aki megküzdött a félelmetes hétfejű sárkánnyal. Hófehérke hét törpéjét ki ne felejtsem.
A hét magyar törzsön, a hét vezéren kívül híres hetesek még a Heti Hetes, és a 007 ügynök is. 

És hogy a mindennapok gyakorlatából is merítsünk: 7 napja van a hétnek, 7 színe a szivárványnak. A zenei hangsorban is 7 hang van.

Nem beszélve a kapcsolatokban jellemző kritikus 7 évről, vagy arról, hogy testünk minden egyes sejtecskéje 7 évente kicserélődik. A hetes tehát a teljesen megújulás, a fordulatok száma.

Hol mutatkozik meg a 7-es az írásban?

Leginkább az áthúzott z-ben jelenik meg - ilyenkor nagyszájúságot, szókimondást és másokat könnyen befolyásoló képességet jelent -, de gyakran az áthúzott kis j betűkben ölt formát.


A hetes az okkult tudományok, az ezotéria száma. Akinek írásában megjelenik a hetes, annak feltehetőleg jól működik az intuíciója, kapcsolatban áll az érzékfeletti világgal, vonzódik és fogékony a spiritualitás és misztikumok iránti, és kimagasló analizáló képességgel rendelkezik. Alapvetően inkább magányos, visszahúzódó természet, aki esetenként megközelíthetetlennek és titkolózónak tűnik, mert fontos gondolatait megtartja magának. A hét fő bűn révén ezt a számot gyakran a csalással, hamisítással és a szélhámossággal is összefüggésbe hozzák.

Ám sokkal gyakoribb, hogy egy világtól elvonuló „önlegyőzésre” törekvő, bölcselkedő Remete áll a hetes szám mögött.


“10 kérdés és válasz a grafológiáról” e-bookot azonnal letöltheted, amikor feliratkozol a grafológiai e-mail tréningre.

Forrás: Az írás tükrében