Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Amilyen a T betűd, olyan a jellemed!

Közzétéve: 2020. 12. 30. Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 130 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A grafológus elárulja... Ha ismered a kézírásod, önmagad is jobban megismerheted. Pillants bele a grafológia világába, s ismerd meg magad!

A T betű alakja a keresztény szimbólumra, a keresztre is utal, melyben a két, egymást keresztező vonal az Isteni és emberi erők találkozását sűríti magába.

A függőleges vonal a stabilitást, a keresztező vonal az elmúlást szimbolizálja, ezért az, hogy hol és hogyan húzzuk meg ezt a keresztvonalat a saját akaratunkat tükrözi, azt a személyes véleményt magunkról, hogy vajon hol van a helyünk a világban és mekkora az önbizalmunk a jelent és a jövőt tekintve.

A grafológusok számára a két legfontosabb betű az elemzés szempontjából a T (t) és az I (i) betű. E két betű az, mely mindig egy döntés az író fejében, hogy mikor és pontosan hová is helyezi a keresztvonalakat és az ékezeteket, - így ezek a személyiség fontos tükörképei is egyben. Természetesen nincs két T betű, mely teljesen azonos egymással, viszont tudományos bevezetőnk elolvasása után, képes leszel az alapvető üzenetét értelmezni a legközelebb utadba akadó T betűknek.

Egy normális T betű tökéletesen elosztott, vagyis a vonal és az őt keresztező vízszintes vonal egyforma hosszúak és a keresztező vonal emellett a betű közepén található, ha azt felülről lefelé vizsgáljuk. Ez a T betű önbizalmat és önfegyelmet sugároz. Ez az a T betű, ahogyan azt tanultuk kisiskolásként.

A keresztező vonal

A keresztező vonal mindig a személyiségre utal.

A jobbra dőlő T betű, melyben az elágazó vonal szinte elrepül a betű törzsétől gyors emberre vall, aki nem merül el a részletekben, inkább mindennel gyorsan akar végezni. Néha agresszív is lehet, aki könnyen megmutatja heves vérmérsékletét és türelmetlen a céljaik elérésében.

A balra hajló T betű, mikor a keresztező vonal szinte nem is érinti a törzset, (annyira előre húzzák meg), arra utal, hogy az írónak olykor kevés az önbizalma, félelmekkel küzd és nehezére esik döntéseket hozni. Inkább előre meghúzza hát a keresztező vonalat, semmint, hogy elfelejtse.

A túlságosan fent meghúzott keresztező vonal azt jelzi, hogy az illető erős vágyat érez az önkontroll után, vagyis megpróbálja visszafogni a vágyait. Ez a személy tele van önbizalommal és meg is mutatja azt.

Az inkább lent meghúzott keresztező vonal arra utal, hogy az író megpróbálja visszafogni tudatosan magát, ugyanakkor az önbizalom hiányát is kifejezi, azt az érzést keltve, hogy nem tartja magát elég jónak az átlaghoz képest.

Az a T betű, melynek keresztező vonala a betű felett van meghúzva az író kalandvágyó jellemére utal, arra, hogy vannak céljai és igen akaratos. Ha képes elérni a célját a valóságban, azt mindenképpen helyesen teszi majd. Bár sajnos ezek az emberek általában igen irreálisak, vagyis a céljaik is sokszor elérhetetlenek.

Érdekes tény, hogy sok grafológus rámutatott már, hogy az írásunk utal arra, hogy mivel foglalkozunk, így pl. a pilótáknál jellemző az a fajta T betű, mely olyan, mintha saját magukat látnák az írók repülés közben.

Ha a T betű túlzottan lefelé nyomott, az író szereti a kihívásokat, nem adja fel és domináns személyiségének köszönhetően mindig megmondja, valódi véleményét, néha kissé durván. Gyakran alaptalanul van negatív véleménnyel másokról és többször csalódott az életben, bár minden bukás után képes felállni.

Ha a T betű keresztező vonala jobbról csak félig jelenik meg az írásképben, (azaz hozzáér a függőleges vonalhoz, de nem keresztezi azt), az vágyakat és célokat jelez, illetve némi megbánást a múltban elkövetett dolgokért. Nem felejti el ugyan meghúzni a t vonalat, de nem fejezi be teljesen. Ez, ahogy minden más keresztező vonal, mely csak az egyik oldalon látható és nem halad át a betű törzsén, elfojtásra utal, önbizalomhiányra, félelmekre önmagunkkal szemben.

A dupla keresztvonal megjelenhet azok írásképében, akiknek az életében fontos szerepet kap a vallás, de előfordulhat olyanoknál is, akiknek együtt érző képessége igen fejlett, illetve saját maga helyzetét sorsszerűnek, megváltoztathatatlannak találja.

A T betű törzse

A T betű törzse a jelent jelképezi.

Ha a keresztező vonal bal oldalon látható, az a saját jogok hiányát, eléretlen célokat jelent. A jobb oldalon látható T-t keresztező vonal azt mutatja, hogy az illető nem akar emlékezni a múltjával, talán a gyerekkorával kapcsolatban.

Az a keresztező vonal, mely bár a törzs mindkét részén megjelenik, de nem keresztezi azt, elfojtást jelent szintén. Az íróban bűnös érzések vannak, a múltban él-ez agressziót és gyengeséget is jelöl.

Ha a T törzse íves, az érzékenységre, olykor hiperérzékenységre utal, mely azt is mutatja, hogy az írónak szüksége van az érzelem kifejezésre, illetve egyfajta visszafogottsággal bír, mely a korábbi sérülések elkerülése miatt él benne.

A visszakanyarodó t betű törzs épp az ellenkezője az előbb említett vonalformának, - az illető valószínűleg gyenge személyiség, gyenge akaraterővel és mindig a legkönnyebb utat keresi, a lehető legkevesebb harccal.

Az a T betű, mely nem tartalmaz keresztező vonalat több értelmezési lehetőséggel bír: érdektelenség, feledékenység, fizikai gyengeség, rossz egészség, kapkodás, türelmetlenség. Ilyenkor a grafológus megvizsgálja a többi betűt is. A kapkodás láthatóan a betűk olvashatatlanságában, vagy hiányzó ékezetekben is megnyilvánul.

A hiperérzékenység egyik jele, ha az író még a T betű keresztvonalának meghúzásához sem emeli fel a kezét a papírról, inkább célirányosan tovább ír és a T felső száráról húz egy vertikális vonalat, ezzel mutatva azt is, hogy érzékeny a jövő eseményeit illetően.

Bárhol, ahol az író egyfajta csomót kreál az írás során, az makacsságot mutat, a vágyat, hogy úgy csinálja a dolgokat, ahogyan ő akarja. A T betű egy csomó formájában, óvatosságra utal, míg az egyenes vonalak, melyek akár a kereszt, haladnak át egymáson azt mutatják, hogy az illető töretlenül követi majd a céljait.

A T betűn megjelenő kampós jelek a hatalmi vágyat tükrözik, hisz akár a kampóval, visszafogjuk a dolgokat attól, hogy azok eltávolodjanak tőlünk.
A kampós t betűnek 3 formája van és mindegyik makacsságra utal.

A bal oldalon lévő kampó arról árulkodik, hogy az illető igen komolyan vág neki a terveinek, de elég hamar fel is adja azokat.

A jobb oldalon lévő kampó azt sugallja, hogy az író bár nem makacsul kezd el egy projektet, de a folyamatok során akaratossá válva halad a célja felé.

A mindkét oldalon kampós t keresztezés állandó makacsságra utal egy cél elérése során, olyasvalaki személyiségét tükrözi, aki a végsőkig harcol, s tele van energiával.

Az erősen induló és elvékonyodó t betű az éles nyelvre és némi szarkazmusra is rámutat.

Ha a T betű törzse visszahajlik bal oldal felé, az a múlt felé fordulást, bezártságot jelöl, illetve féltékenységet, a felelősségérzet hiányát.

A törzs vonal, melyen egy felfelé kanyarodó keresztvonal látható az erős képzeletet mutatja, illetve az az utáni vágyat, hogy egy pillanatnyi szituáció, nehézkes élethelyzet jó irányba változzon.

Ha a T törzse normálisan, de kissé erősen indul, majd a végén extrém erősen végződik, az nagyon mérges, haragos érzelmekre utal, sőt ritka esetekben akár brutalitásra is.

A hullámos T törzs mókás jellemet takar, aki nem veszi magát és az életet túl komolyan.

Az a T törzs, melynek a fele felfelé kanyarul, szarkazmusra utal.

A túl kanyargós T törzs önvédelemre utal, előítéletre, feltűnési vágyra.

Az íráshoz képest szokatlanul kis T betűk alacsony önbizalomra utalnak.

Ha a T betű lefelé nyúlik, majd visszamutat a törzs felé, az azt mutatja, hogy az író próbálja tartani magát valamihez, amit kértek tőle.

A T betű, mely túlzottan uralja az őt tartalmazó egész szót ösztönös védekezésre és védelemre utal, - sok elvált nő írásképére jellemző lehet, mikor megpróbálják átvenni az apa szerepét, valamint védekeznek egy új kapcsolat kialakulása ellen.
Forrás: Ezoterikus.hu