Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Milyenek a jó színek a Feng Shui-ban? Színválasztóval!

Közzétéve: 2021. 04. 25. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Feng Shui színek: változtasd meg otthonod hangulatát a Feng Shui színtrendek segítségével! Hogyan válasszuk ki a megfelelő színt?

 
Hogyan válasszuk ki a megfelelő színt otthonunk kialakításában, és hogyan emeljük ki az érdekes lakberendezési részleteket?
 
A Feng Shui színrendszer árnyalataiból választani a legjobb út ahhoz, hogy igazán kellemes atmoszférával vegyük magunkat körül a lakásunkon belül! A színek jókedvre deríthetnek, de ugyanúgy le is hangolhatnak, ha nem megfelelően vannak kombinálva egymással.

Szánj egy kis időt rá, hogy átgondold a színekkel összekapcsolódó színasszociációidat! A sárga valóban az irigység színe, míg a piros a szenvedéllyel forr össze képzeletünkben? A szürke olyan unalmas, a fekete nagyon szomorú. Ezek a hangulati színjelentések nagyban befolyásolják a jelenlegi színtrendeket, melyek kiválasztásánál azonban sokszor nem vesszük figyelembe, hogy nemcsak pár percig nézzük az adott falszínt, hanem igenis akár éveken át. Ilyenformán egyáltalán nem mindegy, hogy a kiwizöld csak trendi, vagy a mi személyiségünkhöz is közel áll-e.

A színterapeuták már tudják, hogy a színek tudattalanul is befolyásolják hangulatunkat, épp ezért nem is csoda, hogy már réges-rég bevetik sok beteg gyógyításában. Már az egyiptomiak, aztán a görögök történelmében is fellelhetőek bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy egyes betegségeknél bizonyos színeket alkalmaztak azok gyógyulása érdekében. A mai USA-ban is vannak pink színű börtönök, hogy megfékezzék az elítéltek agresszióját.

Ennek ellenére a színek hatása nem csupán látványuk által lehet hatásos. Orosz tudósok felfedezték, hogy a vakok tapintás alapján felismerték a különböző színeket. A pirosat melegnek, míg a kéket hidegnek és simának érezték. Ez szintén azt mutatja, hogy a színek hatása többet jelent annál, mintsem hogy csak a hangulatunkat befolyásolják. Az energiaszintünkkel is kapcsolatban állnak egy mélyebb tudati szinten.

Az imént említett energiaszintre gyakorolt hatásuk miatt igen fontos a Feng Shui szempontjából a színek meghatározása. A színek befolyásolják az egész lakás atmoszféráját, különböző tevékenységekre stimulálnak és megteremthetik egy kellemes társalgás légkörét! Lássuk hát a legfontosabb Feng Shui színeket és az azokhoz kapcsolódó jelentéseket!

Kattints arra a színre, amely érdekel!
 
       
     
       

 

Forrás: Ezoterikus.hu