Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Melyik a 7 legszerencsésebb Feng Shui szimbólum?

Közzétéve: 2021. 04. 13. Írta: Szatmári Nóra, Feng Shui Mester Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 26 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt 15 év meghozta hazánkban is a Feng Shui sikerét. Sokan csak néhány kütyüvel látják el otthonukat, mások viszont komoly számításokkal készítenek energetikai térképet...

 

Melyik a 7 legszerencsésebb Feng Shui szimbólum?

1. Háromlábú szerencsebéka, pénzérmével a szájában - jó szerencse és gazdagság szimbólum

A békákról úgy tartják a kínaiak, hogy pénzügyi téren szerencsét hoznak, jin jellegzetességekkel rendelkeznek, illetve egészséget és vagyont csábítanak a házba. A "Chan Chu", a háromlábú béka (az eredeti elnevezés inkább varangy) a kínai Gazdagság Isten, "Liu Hai" tradicionális állata, mely gyakorta tart szájában egy érmét, vagy egy érmékkel telefűzött szalag köti át a lábait. A legjobb, ha az északi területre helyezzük, a bejárattal szembe, vagy a gazdagság területre. A pénz, a szerencse és a gazdagság folyamatos áramlását biztosítja. Üzletekben a bejárati ajtóval szemben, a kassza közelében van az ideális helye. Ha egy béka család él a kertedben, az szerencsét hoz a ház összes lakója számára, úgyhogy ne űzd el őket!

2. Ökör (bivaly) - siker, gazdagság, tőkefelhalmozás

Az ökör kitartó, őszinte, kedves és megbízható állat, a türelme és kemény munkája miatt becsülik nagyra. A befektetések, üzletek, a tőzsde, a karrier és bármilyen vagyoni helyzet számára sikert hoz. Az ökröt nem mellesleg Ázsia számos részén szent állatként tisztelik, amulettként boldogságot, örömteli újdonságokat, az újév reményét hozza meg viselője számára. A ház dél-keleti részén segít aktiválni a vagyonnal összefüggő energiákat, és gazdagságot hoz az egész család számára. Kiváló ajándék a munkatársak, újoncok számára.

3. Hal - gazdagság, erő, vagyon szimbólum

A Koi (aranyhal) erőssége és kitartása miatt tisztelik, valamint azért, mert állítólag akár 100 évig is elél. A Feng Shui filozófiája szerint 3 aranyhal gazdagságot hoz a ház számára. Abban is hisznek, hogy egy aranyhal képe jó szerencsét hoz a házunk és az üzletünk életébe is. A kínai nyelvben egyébként maga a hal szó, a gazdagsággal azonos a mai értelmezésben.4. Ló - siker, hírnév, kurázsi, gyorsaság, kitartás

A lóról úgy tartják a kínaiak, hogy karrierbeli sikereket és jó hírnevet hozhat számunkra. Az erőt és a mozgást jelképezi, ezért kiváló üzleti talizmán lehet. A ló, mindegy, hogy sétál, vagy fut, a gyors sikert és a felkapaszkodást jelképezi, viszont hajlamos erősíteni a Tűz elemhez tartozó jang energiát is, ezért mindig ügylejünk arra, hogy kiegyensúlyozzuk az energiaviszonyokat egy jin elemű tárggyal! Két ló együttesen az erős kapcsolatokat ápolja a házasságban és az üzletben egyaránt. A legjobb, ha az ablak, vagy a bejárati ajtó felé néz bármely szoba dél-nyugati részében. Az észak-nyugati sarokban a sikert hozza meg számunkra.5. Integető macska - pénzbeli szerencse, gazdagság, vagyon, lehetőségek szimbóluma

Eredetileg ez egy japán babonakörbe tartozó szimbólum, de az évezredek alatt átkerült egyik kultúrakörből a másikba. A macskák a sötétben is látnak, elűzik az irigységet generáló energiákat, melyek rossz hatással lennének a sikereidre. Az integető macskát a legjobb, ha az üzletemberek az asztalukon, vagy a kassza mellett tartják! Az otthonunkban a macska szimbólum legideálisabb helye a gazdagság szektorban, dél-keleten van, vagy a tudás szektorban, észak-keleten!

6. Daru - hosszú élet, egészség, boldogság, bölcsesség, jó szerencse jelképe

A fehér daru fel tud repülni egészen a mennyországig, ezért gyakorta "áldott", vagy "mennyei" daruként is emlegetik. A madarak általánosságban jó szerencsét hoznak, ha a szoba déli része felé helyezzük el őket, bár a kalitkába zárt madár rossz Feng Shui energiákat eredményez, mivel a fejlődés megrekedését szimbolizálja.

7. Elefánt - erő, bölcsesség, jó szerencse, óvatosság

A kínai kultúrkörben nincs igazi hagyománya az elefántnak, azonban a sok évszázad, valamint az „elnyugatiasodás” eredményeképpen ma már hagyományos szimbólumként tartják számon. Az elefánt egyértelműen a legpozitívabb ismert állati szimbólum, ugyanis magába sűríti a bölcsességet és az ősi erőt, ugyanakkor erejéért és energiájáért is tisztelik. A legjobb, ha egy kisebb oltáron áll, hogy mindenki észrevegye, az ormánya felfelé nézzen, mivel az jó híreket hoz majd. Lehet a hallba is helyezni elefántot, de nem a bejárati ajtóval szembe! Az északi területen stabilitást hoz karrierünkbe. 

 

Forrás: Ezoterikus.hu