Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Perzsa horoszkóp 2021

Közzétéve: 2020. 12. 02. Írta: Szatmári Nóra, asztrológus Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 158 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iráni nép igen egyedülálló módon ünnepli az újév eljövetelét. A 2021-es iráni (perzsa) újévet Noruz (Nowruz; NoRooz) néven ismerik és csak 2021 tavaszán ünneplik meg. Pontos dátuma: március 21.

Ez két dolgot jelent: először is hagyományosan az újév valami végét jelzi, és valami újnak a kezdetét, vagy az újjászületését. Az újévet tulajdonképpen a rossz legyőzéséért is ünneplik. Az ünneplés már jóval az aktuális dátum előtt megkezdődik: az emberek alaposan kitakarítanak és nagy lakomát készítenek a szertartásra, magvakat ültetnek el az újjászületés szimbólumaként. Újévkor minden iráni vidám ruhákba öltözik és zene, tánc, ének és dobkíséret mellett üdvözlik az újesztendőt. A perzsa szőnyeget ezen a napon az asztalra teszik, melyet aztán felszolgálják a 7 fogást, melyet "Cloth" névre kereszteltek.

A 7 fogás

A perzsa újév nem lenne teljes a Cloth 7 fogása nélkül, mely szám a perzsa mitológiában a szerencsével van összefüggésben. A 7 tradicionális fogás a következő:

1. Sabzeh vagy csíra (búzából vagy lencséből), mely az újjászületést szimbolizálja
2. Samanu, egyfajta puding, melyet búzacsírából készítenek, édes, krémes édesség, a perzsa konyhaművészet kifinomultságát jelképezi
3. Seeb, mely az alma másik neve - a szépség és az egészség szimbóluma
4. Senjed, egy különleges édesség a Lótuszfa szárított gyümölcseiből - a szeretet szimbóluma
5. Seer, azaz fokhagyma - a gyógyírt jelképezi
6. Somaq, sumac bogyó a naplemente színével, mely a Nap Istent szimbolizálja, aki elűzi a gonoszt
7. Serkeh, más néven ecet, mely az érett kort és a türelmet jelképezi.
       
Néhány más, egyedi szokás a perzsa újévkor:

- pénzérmék az asztalon, melyek a gazdagságot hozzák a házhoz
- festett tojáskosár, mely a termékenységet szimbolizálja
- narancslé egy tál vízbe, mely a föld forgását jeleníti meg
- aranyhalak egy tál vízben, az életet és az asztrális év végét jelentik
- egy palack rózsavíz, melynek mágikus tisztító erőt tulajdonítanak
- egy virágzó nárcisz-, vagy jácintcsokor az újesztendőt üdvözölve

A Noruz története

Az újév ünneplésének gyökere még ma is feltáratlan, ugyanakkor a kutatások szerint az ősi időkben a "Farvardgan", vagyis a napév végét ünnepelték, így az újév ünneplésének kezdete valószínűleg ez utánra tehető. A Farvardgan ünneplése mindenesetre 10 napig tartott és a tavaszt, az újjászületést üdvözölni volt hivatott, ugyanakkor az ötlet maga a győzelem jelentésével is szorosan összefonódik.


 

Perzsa Horoszkóp 2021

A perzsa asztrológia a Zend-Avesta-ból ered. A nyugati asztrológiához hasonlóan régmúltra visszanyúló történelme van. Ereje akkor tört meg, amikor az iszlám és a Korán megjelent Keleten, és az ősi könyvtárak lerombolásra kerültek. Szájhagyomány útján maradt fenn a Yasna imákba foglalva.

Azoknak, akik jól beszélik az angol nyelvet, Bill Sheeran írásait ajánlom, aki komoly kutatásokat végzett ebben a témában - kimagasló eredményekkel.

2021-re a perzsák ősi és újabb feljegyzések alapján az elkötelezettség lesz a legjellemzőbb társadalmi jelenség, akár érdekes, előremutató fordulópontokkal. A perzsa horoszkóp röviden mutat utat, ami szerint a legtöbbeknek jó és fejlődő időszakot hoz az újesztendő.

Farvadin (Kos): Számos bizonytalan pillanatba lehet részed, már a tél, aztán pedig a tavasz folyamán. Nagyon sok dolog megkérdőjeleződik, kapcsolatok, munka vagy pénzügyek terén. Anyagi helyzeted egy hullámvasúthoz hasonlítható, egyszer fenn, aztán meg lenn. A nyár hozhat jelentősebb fellendülést, csak rajtad múlik, képes leszel-e élni a lehetőségekkel, tartalékolni, okosan befektetni.  Érzelmek terén is fő az óvatosság, és az odafigyelés.

Ordibehesht (Bika): Sok terved van, ám ezek megvalósítása nem mindig lesz akadálytalan vagy épp könnyed. Munka és karrier területén ez az év nem úgy sikerül, ahogy azt jól és alaposan eltervezed. Bár igyekszel feltalálni magadat a különféle  nehézségek között, azonban lesznek olyan pillanatok, amikor betemet a rengeteg tennivaló, s bizony nehezen találod meg a fényt az alagút végén. Ne csüggedj, lesz még jobb is. A régi barátságokra érdemes sok időt szánni, mert ezekből tudsz leginkább táplálkozni.

Khordad (Ikrek): Kiváló év áll előtted, végre eljött a te időd! Sokat dolgoztál azért, hogy - ha lassan is -, de beérjenek jó cselekedeteid gyümölcsei. Nem csak Önmagadra számíthatsz, hanem bizony számos pártfogó is egyengetheti utadat, megkapod a szükséges támogatást. Fogadd el környezeted segítségét és a bölcsebbek iránymutatásait. Ne utasíts vissza semmilyen ajánlatot úgy, hogy azt előtte nem fontoltad meg alaposan. Ne szalaszd el a szerencsédet szerelem terén. Kiváló időszak vár rád júniusban és augusztusban.

Tir (Rák): Munkával, karrierrel vagy épp tanulmányaiddal kapcsolatos terveid jó úton haladnak a megvalósítás felé. Szinte minden reményed és ötleted egyszerűen kivitelezhető, bár fontos, hogy ne lépj át a feleslegesnek tűnő kisebb kérdéseken, hisz ezek könnyen gondot okozhatnak. Kellemes időszak vár rád, sok új ismeretséget köthetsz. Alakíts ki új emberi kapcsolatokat, légy tagja spiritulis csoportnak és foglalkozz sokat az önfejlesztéssel. 2021 a tanulás ideje számodra, helyezd ezt fókuszba.


Kedvenc napi segítséged lehet: Két Ösvény Tarot kártya + könyv

Pozitív gondolkodásod kézzel fogható növelője: Optimista kártyacsomag

2021 évi köved: jadeit, ehhez a könyved: Kristályharmonizáció


Mordad (Oroszlán): Fontos, hogy húzz egyértelmű vonalat a lényeges és a lényegtelen dlgok között. Elsősorban saját kötelezettségeidre kell összpontosítanod, s felfedezni azokat a területeket, ahol bizonyíthatod talpraesettségedet, ügyességedet, hozzáértésedet, s persze így kamatoztathatod a megszerzett tapasztalatokat. A legkiválóbb időszak az év második fele, ekkor munkahelyváltás is esedékessé válik. Nagyon mozgalmas időszak vár rád, sok jó alkalom nyílik arra, hogy társaságba menj, új barátokat szerezz.

Shahrivar (Szűz): A 2020-as évhez hasonlóan a 2021-es újesztendőben sem lesz okod panaszra. Nagyon jól feltalálod magadat még az ismeretlen szituációkban is, képes leszel bebizonyítani, hogy megállod a helyedet bárhol. Kötelességtudatod, felelősségérzeted nagyot lendíthet karriereden, így pedig jó üzleteket köthetsz, és remek ajánlatokat kaphatsz. Társasági életed tele lesz meglepetésekkel, sok új ismeretség mellett egy teljesen új baráti kört is kialakíthatsz. A magányosok garantáltan szerelemre lelnek.

Mehr (Mérleg): Ez a te éved lesz, s minden, ami a közelmúltban késlekedett, elakadt vagy épp nem sikerült, az 2021-ben rátalál a megvalósítás egészen könnyed útjára. Minden tervedet valóra válthatod, ne ülj a babérjaidon, hanem vágj bele a feladatok elvégzésébe. Munkahelyet váltanál? Vállalkozást indítanál? Befektetnéd a pénzed? Másodállásra fáj a fogad? Csak kívánnod kell, s álmaid idén teljesülnek! Ha voltak is problémáid tavaly, az idei év biztos, hogy megoldja a gondjaidat.

Aban (Skorpió): Minden eredményért keményen meg kell dolgoznod, ugyanakkor a siker bizony nem fog elmaradni. Kiváló lehetőségeket kapsz a tavasz folyamán, de minden munkával vagy tanulással kapcsolatos döntésedet alaposan fontolj meg! Komoly figyelmet kell szentelned pénzügyeidnek, befektetéseidnek. Minden döntésed erőteljes hatással lesz az életedre, így nem kapkodhatsz el semmit. Ne feledd: az éremnek mindig két oldala van.

Azar (Nyilas): Fontos és jelentős év lesz a 2021-es esztendő. Elsősorban azért, mert karriered mellett hírnevedet is megalapozhatod vagy épp öregbítheted. Eddigi munkád gyümölcsét végre learathatod, erre különösen júniusban és júliusban lesz nagy esélyed. Ha nagy dologgal összefüggésben tervezel váltást, változtatást, akkor tudd, hogy a szeptemberi hónap kedvező erre. Különösen családi életed igényel sok törődést, ugyanakkor te is sok erőt és energiát kaphatsz szeretteidtől.

Dey (Bak): Bár sok különféle, valamint érdekes élményben lesz részed, elsősorban szerelmi ügyeid kerülnek fókuszba az év folyamán. Néhány flört és kaland nem elképzelhetetlen állandó kapcsolat mellett sem. Emellett fontos szerepet fognak kapni életedben az új barátságok és üzleti jellegű kapcsolatok, melyek tartósnak bizonyulnak. Fontos lesz a tolerancia kérdése, vissza kell fognod lobbanékony természeted, különben munkád, karriered is bánhatja hevességed, türelmetlenséged.

Bahman (Vízöntő): Kiváló és egyben szorgos munkával teli esztendő áll előtted, most kamatoztathatod már megszerzett tudásodat, rejtett képességeidet. Komoly haladást érhetsz el karriered terén, könnyen és gyorsan építheted hírnevedet, mely hosszútávra megalapozhatják lehetőségeidet.  Társasági életed egész évben aktív lesz, sok új barátra tehetsz szert, különösen a nyári hónapok folyamán. Fontos, hogy az előítéleteket szorítsd kordába, meglátod, milyen sok ember okoz majd neked pozitív csalódást.

Esfand (Halak): Kilátásaid jelentősen javulnak ebben az esztendőben, hisz meg volt kötve a kezed az elmúlt hónapok ban, így ez a felszabadult helyzet csakis örömöt és jót ígér neked. Épp it az ideje, hogy végre magadra találj! Újra szárnyalhatsz, karriered is felfelé emelkedik, sok és egyben pozitív elismerésben is részed lesz, persze, jó, ha ehhez szorgalmat figyelmetés odaadást kapcsolsz. Ha munkahelyet váltanál vagy költöznél, a tavasz nagyon kedvező ezekhez. Sok új és igen fontos kapcsolatot építhetsz ebben az évben.

 

Forrás: Ezoterikus.hu