Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Mi a különbség angyal és arkangyal között?

Közzétéve: 2021. 04. 01. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 39 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Angyalok a perzsa vallásban, a zsidó, keresztény és iszlám hitvilágban jelentek meg. Az angyali világ, a mennyország hierarchiája kizárólag perzsa eredetű.

 

Valójában a keresztény világban kapták talán a legnagyobb szerepet, így a továbbiakban a kereszténység által használt elnevezéseket alkalmazzuk.

Az angyalok elsődleges feladata az Isten és az emberek közötti közvetítés ellátása. Az egyházi hagyományok a kilenc angyali rendet három hierarchiába sorolják.

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok, ők állnak Istenhez a legközelebb.

A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje teszi ki. Ez a három rend együttesen közvetít az első és a harmadik hierarchia között.

A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok. Õk viszont a földi halandókhoz állnak legközelebb, így közvetítik az isteni utasításokat.

A Fejedelemségek feladata, hogy az uralkodók, törzsek, és népek békéjére ügyeljenek, az Arkangyalok feladata a nagy és dicsőséges dolgok hirdetése, valamint feltárni a hit titkait, a próféciákat és Isten akaratának értelmét, megerősíteni az emberekben a hitet, az Angyalok pedig a mindennapi életben egyengetik a halandók lépteit.

Láthatjuk, hogy az arkangyalok a kilenc rend közül a nyolcadikba tartoznak. Az ark- (görög eredetű) előtag jelentése fő-, vezető. Õk a legfőbb közvetítők az égi és a földi világ között. A keresztény hitben hét arkangyal van, ezek közül csak négy kiléte bizonyos, a további hárommal kapcsolatban több lehetőség is felmerült, és tisztázatlan a mai napig.

A négy ismert arkangyal Mihály, Gábriel, Rafael és, Uriel.
A másik három pedig a következőkből kerülhet ki: Sariel, Metatron, Anael, Chamael, Raziel, Remiel, Jophiel, Zadkiel, Jeduhiel, Simael, Rahuil, Barakiel, Zaphiel és Aniel.

Van, ahol úgy gondolják, hogy Lucifer is arkangyal volt, de mert jogtalanul isteni hatalmat tulajdonított magának, egy nagy égi összecsapás végén kiűzték őt a Paradicsomból.


KÖNYVAJÁNLÓ

************ Megvásárolható e-bookban itt  *************

***** Megvásárolható nyomtatott formában itt  *****


Egy könyv, mely angyalokról, titkaikról, energiáikról szól, s üzeneteket közvetít. Egy angyalos könyv, mely kilóg a sorból. Egy egyedi, különleges számkombinációt osztok meg most veled kedves Olvasó, melyet 2011.06.11. óta teszteltem, - teljes titokban. Ennek a kis könyvnek komoly célja van. Átadni neked azt, ami eddig rejtve volt előtted.

Lépj be egy új élet kapuján! Ami ebben a könyvben van, az
támogat
lendületet ad
elgondolkodtat
bíztat / bátorít / lelkesít
megelégedetté tesz.

 

Forrás: Ezoterikus.hu