Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Álmok, vágyálmok, jósálmok! Amit eddig biztos nem tudtál!

Közzétéve: 2021. 02. 24. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 74 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Álmodni jó, feltéve, hogy nem egy rémálomból ébredünk csuromvizesen, hajnalban. Aki álmodik, annak az egészséges, pihentető alvása biztosított.

 
Aki nem emlékszik álmaira, az is álmodott. Léteznek technikák, melyekkel újra elő tudja hívni reggel, hogy merre barangolt éjjel, álmában.

A valóság sokszor álomszerű, és igen, időnként hallunk olyan emberekről, akik az álmaikba menekülnek a tények elől. A realitás valahol a kettő között található: életünk egyes pillanatai, időszakai álomszépek, mások a rémálomhoz hasonlatosak, míg álmainkban megélhetünk olyan tapasztalatokat, érzéseket, amelyeket ébren sosem mertünk volna.
Álmaink sem egyformák, ahogyan nyelvi kódkészletünk és neveltetésünk körülményei sem azok. Ha én álmodok egy virágzó rétről, felébredve egészen mást fogok róla gondolni, más emlékképetek hív elő és megint másra utal, mint amikor te álmodsz egy hasonlóan szép, virágos mezőről.

Vannak természetesen közös pontok, és ha a klasszikus értelmezést vesszük alapul, találkozni fogunk egységes, mindkettőnk számára jelentéssel bíró szómagyarázatra. Az álomfejtést, ebből is látszik, nem szabad szigorúan venni, mindig alkalmazkodni kell a személyes körülményekhez, tapasztalatokhoz.

Vannak lázálmok, melyek betegségekhez kapcsolhatóak, bár ijesztőek, de mulandóak. Ismerünk előre vetítő jósálmokat, melyekről csak megtörténtük után derül ki, hogy nem vágyálmok voltak. A vágyálmok jelentkezhetnek alvásközben, amikor tudattalanul hívjuk meg a képeket, illetve láthatunk ilyesmit akkor is, amikor álmodozunk, ébren.

Rémálmok esetében a tudatos álmodó egy jelre felébredhet, vagy megváltoztatja az álom menetét. Tudatos álmodó pedig bárki lehet, aki megelégelte, hogy időnként álmai átveszik éjszakái fölött az irányítást és szeretné újra a saját kezében tartani azt.

Szép számmal találkozhatunk különböző életszakaszokban erotikus álmokkal is. Közös jellemzőjük, hogy az erotika különböző fokozatai jelennek meg képek, érzések, tettek formájában. Mindaddig nem kóros, amíg az álmodó nem menekül ebbe az álomvilágba a valóság elől. Akkor sem kóros, ha álomban, félálomban orgazmust, vagy az orgazmushoz hasonló kellemes érzést tapasztal meg. Aki rendszeresen álmodik erotikus képekkel, még nem szexfüggő, legfeljebb csak magányos vagy szexéhes.
 
Szexfüggő az, aki az életét képtelen irányítani, vágyai elhatalmasodnak felette és akár napi több alkalommal a szex után nyúl, minden alkalmat megragadva.

Különböző álmok jelentkeznek különböző életkorokban, de ha visszatérő, netán gyermekkortól halálig elkísérő álmokról van szó, azokkal érdemes külön foglalkozni, boncolgatni a jelentésüket és fejlődni általuk, hiszen mindig egy-egy életszakasz meghatározó élményéhez kötődő álmok többletjelentéssel bírnak.

Könnyű helyzetben van az, aki ismeri önmagát, akár az álom elbeszélése során rájön a megfejtésre, vagy legalább látja az összefüggéseket élete és az álom üzenete között.
 
Álmaink által fejlődhetünk is, adottságainkat könnyebben kibontakoztathatjuk, különösen akkor, ha elalvás előtt erre tudatosan készülünk, legalább pár szó erejéig.

Vannak az életünkben katalizátor személyek, akik többször felbukkanhatnak álmainkban. Ez esetben pl. ha egy rossz házasságban élünk, és rendszeresen egy bizonyos férfival álmodunk, nem feltétlen azt jelenti, hogy az illető romantikus érzelmeket táplál irántunk, sokkal inkább azt, hogy mi magunk elszántuk magunkat a változtatásra, csak még egy külső jelre várunk.

Esküvő előtt szerencsétlenséget álmodni sem ritka, ami a menyasszonyok belső félelmeit jelzi, a házassággal, családalapítással kapcsolatos tabuk ki nem mondott elvárásait vetíti elénk – vajon meg tudok-e majd felelni az eszményiesített képnek?

Természetesen módunkban áll álmainkat tudatosan, egy probléma megoldására irányítva előidézni. Belső feszültséggel, önbizalomhiánnyal küzdők hamar nehéz helyzetben fogják találni magukat általa. Az álmok nyomán felmerülő kételyek, kérdések nem könnyítik meg a mindennapokat, azonban a fejlődéshez óriási segítséget nyújthatnak, ha nem nyomjuk el magunkban az érzéseket.

Halottainkkal álmodni szintén egyéni kódrendszerhez kötött jelentéssel bír. Édesanyák, nagymamák felbukkanása álmainkban szinte minden ember számára változást jelez, míg az édesapa a támogató jelentétet, vagy olykor annak hiányát érzékelteti. Szeretett személyek esetében rendszerint az álom maga is jó, pihentető alvásból ébredünk, míg ha hidegebb kapcsolat volt az elhunyt és az álmodó között, az álom is nyomasztóbb szokott lenni.

Szerelmesek, anya-gyermek és két szorosan összedolgozó kolléga között gyakoriak a szinkronicitás elemeit magán viselő álmok. A helyszín, az álomban elhangzott beszélgetés, a körülmények utalhatnak a jelenkori eseményekre, de igen sokszor jövőképet vetítenek az álmodók elé, illetve valamilyen bonyolult, közös probléma megoldását.
 
Párhuzamos világokról ezoterikában jártasabb, tapasztalt lelkek szoktak álmodni. Ezekben az álmokban a személyek a mindennapi életükhöz hasonlóan élnek, de más a környezet, vagy éppen ellenkezőleg, a valóságostól teljesen eltérő i s lehet. Időnként álmodhatnak a jelenkori eseményekhez nagyon hasonlító, de más végkifejletű álmokat, azonban ezt ne tévesszük össze se a vágyálmokkal, se a jósálmokkal.
Forrás: Ezoterikus.hu