Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Fura dolgokat jelez, ha gyümölcsökkel álmodsz!

Közzétéve: 2021. 02. 22. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 76 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokan álmodnak színekről és bizonyos gyümölcsökről. Ezek - a fekete-fehér színű álmokkal ellentétben - mélyebb jelentéssel bírnak. Ismerd meg a 6 leggyakoribb gyümölcsálmot!

 
A színek és a hozzájuk kötődő gyümölcsök fizikai élményekhez köthetőek, melyek igen sokat mondanak el a lelki állapotunkról is. A színes gyümölcsökkel álmodó emberek az álomkutatók véleménye szerint sokkal temperamentumosabbak társaiknál, akiknek minden fekete vagy fehér. Ha egy színes gyümölcs az egész álmon keresztül dominánssá válik, akkor ennek a mozzanatnak valódi üzenete van az álmodó számára. A színeknek gyógyító hatásuk van, ezért az álmokban is fontos figyelmeztetéssel bírnak. A leggyakrabban előforduló gyümölcsök és színek álmainkban!

Kék szilva

A kék szín igen szoros kapcsolatban áll a mentális céljainkkal és érettségünkkel, bensőnk női oldalához szól. A szilva kékje lelki védelmet jelent, ugyanakkor összefonódik a hűség, igazság, béke, nyugalom iránti erős vágyunkkal is. Álmunkban a kék szilva mindig az érzelmi aspektusra vonatkozik, amikor egy kicsit szeretnénk magunkra figyelni. Ez a jelkép az álomban arra figyelmeztet minket, hogy kissé befelé fordultunk, és rideggé vált viselkedésünk
környezetünk felé. A nagyon sötétkék a szilva negatív hatását fejezi ki, vagyis félelmet, zavarodottságot jelent.

Fekete szeder

A fekete szeder lelkünk férfi oldalát érinti meg. A személyiségünk tudatalattiját, gyakran félelmet is jelölhet. A fekete szeder az álomban a sötétségből előtörő kreativitást is jelentheti. Általában arra figyelmeztet minket, hogy negatívak vagyunk ítéleteinkben, és kissé ki kellene nyílnunk.

Piros eper, bordó meggy

A piros a harcos Mars, a tűz és az élet jelképe. A szenvedély, az uralkodás szimbolikája, de lehet a gyerekes dühé, az utálaté és a kegyetlenségé is. A piros gyümölcs megjelenése az álomban a testi aspektus jelentőségét emeli ki, arra utal, hogy aktívvá, barátságossá, szerelmessé és szenvedélyessé válhatunk. Az eper az érzelmi melegséget és a nyitott hozzáállást jelképezi inkább, míg a mélyvörös a megbéklyózott energiát, vágyakat szimbolizálja, melyeket megpróbálunk magunkban elfojtani.
 


Zöld kivi

A zöld harmóniát és a kiegyensúlyozottságot jelképezi. Az örökkön tartó lelki és mentális fejlődést. A nagyon sötétzöld akár utálatot és meghasonlást is jelenthet. Az álomban az álmodó jó és rossz oldala jelenik meg, hisz a zöld logikailag a kék-sötét- és a sárga-fény- keveredése. A zöld kivi megjelenése arra utal, hogy az álmodónak meg kell találnia az egyensúlyt az életében, hisz ez a szín az éretlenséggel és a kifejezésbeli képtelenséggel is kapcsolatban áll.

Narancs

A narancsszín az idealizmus és az igen nagyfokú lelkesedés képességével van kapcsolatban. A színspektrum igazi melegségközpontjaként ez a szín az együttérzésre enged asszociálni. Álmainkban a narancs az életörömöt és az érzelmi melegséget szimbolizálja. A nagyon sötét narancsszín azonban az elkeseredettségünket és cinizmusunkat is jelölheti.

Sárga citrom

A gondolatiságot és ítélőképességet jelöli. A citromra való utalások irigységet, ugyanakkor életenergiát, harmónia utáni vágyat és igazságérzetet is szimbolizálhatnak. Ha citrommal álmodunk, akkor az nagyfokú kommunikációs készségünkről, intellektuális képességünkről és bölcsességünkről tesz tanúbizonyságot. Az álmunkban arra figyelmeztet minket, hogy tegyünk valamit szabadságunk és kiteljesedésünk érdekében. A piszkos citrom mindazonáltal a negatív lelki folyamatainkra hívja fel a figyelmünket.
Forrás: Ezoterikus.hu