Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Vissza a témákhoz

Mit álmodtál az éjjel?

#451 :: Nora, Föszerkesztö író, 2017-07-10 11:20:00
Ez a hozzászólás válasz #450 sorszámú üzenetére, amit 2017-06-24 03:48:00-kor írt.
Kedves Sheyara!

Remélem, azóta már aludtál, és nem voltak ehhez hasonló, kusza álmaid.
Furcsa ellentétek sorát írod: ódon ház és benne TV meg WC?
Nem sok szimbolikus összefüggést látok, talán azóta már túl is tetted magadat rajta.

Szép napot!
#450 :: Sheyara, 2017-06-24 03:48:00
Sziasztok!
Tulajdonképpen az én álmom még friss, szinte ropogós (úgy fél órája riadtam fel belőle).
Álmomban egy barátnőmhöz indultam egy könyv második részét kölcsönkérni. Azonban nem az ő házához mentem, hanem egy elég ódon házba, ami belül még inkább ilyen volt. A barátnőm sem a barátnőm volt tulajdonképpen, mert aki ajtót nyitott, valaki egész más volt. Aztán ő leült a családjával tévézni, amíg én kerestem a könyvet a polcon. Arra lettem figyelmes, hogy furcsa, merev, vigyorgó arccal néznek rá a családtagjai. Még meg is kérdeztem, hogy nem zavarja-e, mire nem is értette, hogy miért zavarna. Aztán elmentünk vécére (a fene tudja miért, de jött velem) és amíg én ücsörögtem a vécén, ő egy könyvet lapozgatott gyertyafénynél. Hirtelen csörgött a telefonom. Megkérdezte egy hang, hogy hol van. Megkérdeztem, hogy ki? Mire közölte, hogy a fekete ruhás ember. ÉS hirtelen valóban ott volt a vécéajtóban egy néger férfi fekete ingben. Tulajdonképpen bennem egyáltalán nem ébresztett rossz érzést, sőt, inkább szimpatikusnak találtam, de ha már így felhívtak, gondoltam nem biztos, hogy jó hogy itt van, szóval gyorsan próbáltam kiszorítani az ajtóval. De valamiért nagyon gyenge voltam és nem igazán ment. Próbáltam közölni a telefonálóval, hogy "a budiajtóban", de nem tudtam artikulálni, csak hangok jönnek ki a számon. Végül arra ébredtem, hogy valóban próbálom kimondani. Azóta nem merek visszaaludni, de még vécére is felkapcsolt lámpával mertem kimenni. Nem vagyok egyébként félős típus, de most ez azért megrázott.
#449 :: Nora, Föszerkesztö író, 2017-03-05 10:05:00
Ez a hozzászólás válasz #448 sorszámú üzenetére, amit 2017-03-03 07:25:00-kor írt.
Akkor ezt kell megcselekedni a való életben is.
Dobd ki, told el magadtól, ami nem a tiéd!

Sok szerencsét!
#448 :: hoviragszal, 2017-03-03 07:25:00
tini korom szobatársaival voltam kollégiumban és szidtak, hogy én miért nem veszem ki a részt a munkából - a konyhából egy csomó szemetet behoztak az ágyamra míg én távol voltam, hogy takarítsam el

nagyon fura volt az tény - miért kéne nekem más szemetét "takarítani" - álmomban minden ment a kukába, semmi nem volt az enyém
#447 :: Nora, Föszerkesztö író, 2015-01-01 11:38:00
Ez a hozzászólás válasz #446 sorszámú üzenetére, amit 2014-11-06 12:03:00-kor írt.
Kedves zuzimama,

ha egy álom neutrális érzést kelt benned, akkor valószínűleg a jelentése is ehhez kapcsolódik: neutrális.

A másik sem hordoz különösebb utalást, valószínűleg a pillanatnyi élethelyzetedről adott jelentést: jól vagy, haladsz lassan előre, elégedettség tölt el.

Szép napot, örömteli újévet!
#446 :: zuzimama, 2014-11-06 12:03:00
Kedves Nóra!

A tegnapi két álmom jelentését szeretném megtudni. Próbáltam már megfejteni õket, van elképzelésem jelentésükrõl. miért írok az az, hogy a kígyónak nagyon sokféle jelentése lehet és szeretném tudni, hogy a két álmomnak van-e köze egymáshoz.

Az elsõ álom: tudom, érzem, hogy egy kígyó van rajtam, de nem félek tõle, habár nem tudom, hogy hol van, nem látom. Az ágyban fekszem, de nem alszom. Nincsenek rossz érzéseim. A kígyó (ami késõbb inkább egy angolnára hasonlít) megnõ olyan méteresre, felkelek és észreveszem, hogy a hátamon lóg élettelenül. Leveszem a hátamról, ledobom a földre Sötétszürke színû, nem félelmetes és elpusztult.
Ezt az álmot megzavarta a kutyám - ki tudja, lehet, hogy ki akart zökkenteni? :D
A másik álmom a második elalvás után jött. Egy nyitott vonaton ülök, az orra inkább egy hajó orrára hasonlít. Többen vagyunk rajta, jó a hangulat, holott nem ismerjük egymást. A masiniszta közöttünk járkál, vicces figura. A vonat, - nem az az igazi teher- vagy személyvonat, de nem is kisvonat - lassan halad. Az az érzésem van néha, hogy A-ból B-be megy és én mindig rajta ülök mintha nem szálltam volna le. De tudom, hogy a következõ megállónál leszállok és alig várom, hogy odaérjünk. Megérkezünk a megállóba, megáll a vonat, de nem a leszállás pillanatát nem álmodtam meg, csak az érzés van bennem, hogy tudom, hogy leszálltam.

Kíváncsi vagyok, hogy a kígyó/angolna mit jelent az álmomban, illetve, hogy van- összefüggés a két álom között. Egyik álmomban sem féltem, az elsõben inkább neutrális érzéseim voltak, a másodikban pedig abszolút pozitív.
Köszönöm elõre is az álomfejtést.
#445 :: Nora, Föszerkesztö író, 2014-08-29 03:37:00
Ez a hozzászólás válasz #444 sorszámú üzenetére, amit 2014-07-21 11:21:00-kor írt.
Szia,

úgy gondolom, a féltékenység erősen jelen van a mindennapjaidban. Nem is az a lényeg, hogy kivel csalhatna meg a kedvesed, hanem az, hogy ez igenis gyötrő teherként nyomja a vállad.

Próbáld legyűrni :-)

Nóra
#444 :: , 2014-07-21 11:21:00
Üdv mindekinek! Ma hajnalbanelég fucsa álomra ébredtem! A páromról,a szomszéd meleg srácról és rólam szólt.Kint ültünk a konyhában elöször. Este volt már és keresni kezdtük a cicát,ök bementek az egyik szobába én kint maradtam.Kis idõ múlva bementem a másik szobába kinéztem az ablakon hogy nem látom ekint a macsekot. Nem láttam,deaszomszéd szobában halk motoszkálást hallottam erre a kulcs lyukon benéztem és láttam hogy a párom és a meleg srác `/ akit tudom hogy nõvel soha nem`/ szexeltek! Erre felriadtam! Tisztán látom aképet még most is magam elött! Ez mit jelenthet,mire utal? Köszönöm!
#441 :: Maci80, 2014-07-21 10:58:00
Üdv mindekinek! Ma hajnalbanelég fucsa álomra ébredtem! A páromról,a szomszéd meleg srácról és rólam szólt.Kint ültünk a konyhában elöször. Este volt már és keresni kezdtük a cicát,ök bementek az egyik szobába én kint maradtam.Kis idõ múlva bementem a másik szobába kinéztem az ablakon hogy nem látom ekint a macsekot. Nem láttam,deaszomszéd szobában halk motoszkálást hallottam erre a kulcs lyukon benéztem és láttam hogy a párom és a meleg srác `/ akit tudom hogy nõvel soha nem`/ szexeltek! Erre felriadtam! Tisztán látom aképet még most is magam elött! Ez mit jelenthet,mire utal? Köszönöm!
#440 :: csiga26, 2014-05-31 08:02:00
Kedves Nóra!

Egyik éjjel álmomban repülőn utaztam.Azután autóval mentem sok sok helyet felfedeztem,egy idegen férfi vezette az autót.Mintha lett volna 1 célpontom ahova el akarok jutni.De sajnos nem jUtTOtonk odáig .Folyton mondja,mintha közelednék a helyhez,aztán még odébb van.Mai álmomban anyukámról álmodtam és lottó .Lottót eltaláltam anyuval leellenőriztük a számokat.Miután eltaláltam anya ennek láttán számokat írt mintha nem találtuk volna el.
#439 :: Nora, Föszerkesztö író, 2014-05-20 08:39:00
Ez a hozzászólás válasz #438 sorszámú üzenetére, amit 2014-05-20 09:05:00-kor írt.
Kedves cili9!

Lehet, hogy fantázia, lehet, hogy nem...
Dr. Kardos Lajos, Általános pszichológia c. műve alapján kb. ez a lényeg:

A képzelet, mint minden lelki mûködés lehet önkéntelen vagy szándékos. Az önkéntelen képzelet, mikor szabadon hagyjuk gondolatainkat csapongani és nem irányítjuk, viszonylag ritka. Azonban ez a fajta „szabadjára engedés” is szándékos. Az önkéntelen képzelet legelterjedtebb és legismertebb formája az álom. Megértéséhez elõször az alvás sajátságos állapotát kell megértenünk.

Az alvás egy sajátságos fiziológiai állapot, mely során a nagyagy pihentetésérõl van szó. Miközben a lelki jelenség fiziológiai alapjául szolgáló speciális folyamatok szünetelnek, a lelki élet mégsem iktatódik ki teljesen és egyes, a nagyagy gátolása alól kivont sejtek külsõ vagy belsõ ingerek által mûködésbe jönnek. Ez a sajátos állapot az álom.

Az álomképek eltérnek az éber állapotban fellépõ érzékelésektõl. Elõször is az álomképek hallucinatorikus jellegûek, vagyis nem érzékletesek, hanem emlékképszerûek. Az álomképeket a képzelet határozza meg, nem reprodukciói a korábbi élményeknek. Végül a 3. legfontosabb tulajdonságuk, hogy a történések irreálisan kapcsolódnak egymásba.

Egyfajta mesevilág kel életre fejünkben, ezt egyes pszichológusok úgy értelmezték, hogy az álom visszaesés a primitívebb, õsibb lelki élet formáira. Természetesen erre bizonyíték nincs, hogy emlékeznénk az õseink életében elõforduló történésekre.
Hogyan is keletkezik az álom?

Tehát elõször is fel kell tételezni, hogy az agykéreg egyes sejtjei a gátolás alól felmentve maradnak. Mégis hogyan jönnek ezek a sejtek mûködésbe? Elõször is a belsõ ingerek által- ez lehet hideg érzet, gyomorrontás, egyéb testi szükségletek és mûködések- illetve külsõ ingerek által- utcáról beszûrõdõ zaj, ébresztõóra, szagok. Természetesen a túl erõs ingerek felébredést is okozhatnak. (Ez nem is rossz eredmény, ha pl. egy ébresztõórától várja el azt ember.) Másodsorban azok a tényezõk vannak hatással álmaink kialakulására, melyeket éber állapotban tapasztalunk. Emlékképek idézõdhetnek fel, melyekbõl az alvás tudatállapota asszociatív álomképeket hívhat elõ. Itt nem csak a napi élmények merülnek fel- pl. egy illatszertárbolt valamilyen, az alvás közben szagolt illat hatására - hanem fokozottan érvényes a frekvencia szabálya. Vagyis a gyakrabban tapasztalt élmények kerülnek felszínre.

Nagy jelentõséggel bírnak azon élmények, melyek érzelmileg hangsúlyt kapnak bennünk. Általában az erõs negatív hatással bíró emlékek idézõdnek fel leggyakrabban - mint valamilyen szégyen, ijedtség, izgalom. Szintén elõkerülnek az elintézetlen ügyeink és egyéb törekvéseink asszociatív formában.

Az álom fõként érzékletekbõl tevõdik össze. Vagyis látunk, hallunk, szagolunk és érzünk, gyakoriak a kinesztétikus élmények: repülünk, futunk, ugrunk. Viszont az álmainkban nem igen gondolkodunk, következtetünk. Ez arra utal, hogy ezek a funkciók mélyebb gátoltság alatt vannak.
#438 :: cili9, 2014-05-20 09:05:00
Ez a hozzászólás válasz #437 sorszámú üzenetére, amit 2014-05-03 05:37:00-kor írt.
Szia,

egyáltalán nem jellemző, hogy valaki ennyire összetettem álmodjon, az pedig különösen nem, hogy ennyire részletesen emlékezzen rá. Ez inkább fantáziálásnak tűnik, mint álomnak, - habár a kettő nem sokban különbözik egymástól.

Bocs :-(
#437 :: Ewe Victoria, 2014-05-03 05:37:00
Sziasztok!

Előző éjjel nagyon furcsa álmom volt. Ritkán álmodok ilyesmiket, legtöbbször elég szürreális álmaim vannak, ritkán álmodok ehhez hasonló élethű dolgot, és egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot. Vajon mit jelenthet?
Nem tudom, hol lehettünk pontosan. Arra emlékszem csak, hogy vajszínű csempékkel kirakott padlón térdelek. Két férfit látok, de az arcukat nem... öltönyt viselnek, afféle fekete ruhás rosszfiúk - maffia talán? Térdelek, a kezeim hátrakötve, a nyakam körül pedig valami vékony, éles, mégis puha, szalag szerű dolog feszül. Nem hurok, hiszen mikor felnézek, látom, hogy egy férfi áll mögöttem, és ő fogja a szalag mindkét végét, amit a nyakamhoz feszít. Érzem, és tudom, hogy mire készül. El akarja vágni vele a torkomat. A férfi hasonló öltözetben van, mint a másik kettő, de az ő arcát már látom is. Fekete, rövid haj, gondosan nyírt körszakáll, 30-as éveiben járó férfi. Mosolyog rám. Mintha csak azt üzenné a tekintetével, hogy "nem tehetsz semmit". És én ezt elfogadom. Félek, de nem a haláltól - hanem a fájdalom jár a fejemben. Könyörgök a férfinek, hogy ne így tegye meg. Hogy legyen gyors, hogy ne fájjon. De ő nem szól hozzám. Hallja, hogy mit mondok, de nem szólal meg. Érzem, ahogy a "szalag" a bőrömnek feszül, vágja, de nem fáj. Erős volt a rántás, mégsem éreztem túl sok mindent... sőt. Azonnal kiment a testemből az erő, és leültem a sarkaimra. A nyakamhoz nyúltam... nem tudtam megszólalni, a "szalad" mélyen felvágta a torkomat, és ömlött belőle a vér. Előre dőltem, menthetetlenül, megállíthatatlanul, a hideg padlóra. Rémes érzésnek kellett volna lennie... mégsem fájt. Nem féltem. Tudtam, hogy meghalok, és "boldog" voltam. Kellemes fáradtságérzet lett úrrá rajtam, hideg áradt szét a testemben. Mintha egy hosszú, fáradságos nap után bedőltem volna az ágyba, de nem tudtam többé megmozdulni. Mosolyogtam. Éreztem, ahogy meleg vérem szétterül az arcom és a mellkasom alatt. Magához húzott a sötétség, és elaludtam. Aztán felébredtem az álomból.

Mit gondoltok, mit jelenthet? Ijesztő már a gondolat is, hogy egy ilyen ijesztő álomhoz "jó" érzéseket tudok kötni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
#436 :: thewolfgirl, 2014-04-14 02:43:00
Sziasztok! :)
Tegnap éjjel álmodtam egy elég érdekeset.
Templomban voltunk, a testvérem én, épp mentem gyónni, és a régi plébánosomat véltem felfedezni. (aki már nincs nálunk). MIkor végeztem, egy erőlteljes keresztvetéssel mentem vissza a padba. Azután egy kisebb-nagyonn zsötölődés következett az ülésrendbe, senkinek sem tetszett,ahol ült, viszont senki sem ült arrébb, hogy a másiknak jobb legyen. Én is szerettem volna átülni valahova, (hogy közelebb legyek a páromhoz - pedig valóságban nincs, csupán egy olyan személy, akit szeretnék a páromnak tartani - itt viszont nem róla volt szó) meg is kértem a tstvérem, hogy üljön arrébb, erre ő: ő már biztos nem. Ezután az első padba kerültünk, valahogy. Odajött egy apáca, és beszélgettünk. Ez volt a lényeg: a testvérem és én is ugyanabba a fiúba vagyunk szerelmesek, és ez a fiú ma érdeklődött felőlünk ennél az apácánál. Én pedig tudtam, hogy ez a valaki, az a fiú, akit én a valóságban is kedvelek. A testvérem pedig felháboroditt, hogy mért érdeklődik utána valaki, amikor neki van pasija. (a valóságban is). És úgy mondta, mint aki semmi képp sem fogádná el, ha nekem lenne. És sírva kiszaladtam a templomból.
Következő kép: már a kapunál vagyok. És arra gondolok, hogy mindjárt haza érek és még nem láttam, hogy mi érdeklődi utánam, vagyis "őt". Ezután pedig bicikli hangokat hallottam, és ő volt. Lassan elekrült, nem kösöznt, csak kicsit felém nézett. én pedig boldogan mentem be a kapun. :)
#435 :: Nora, Föszerkesztö író, 2014-03-06 03:25:00
Ez a hozzászólás válasz #433 sorszámú üzenetére, amit 2014-02-26 07:26:00-kor írt.
Kedves csibike!

Még nem eresztetted el a nagypapát, ezért jelenik meg az álmodban. Minden álom a jelen pillanat levetítése, így a kérdésedre akkor lehet válaszolni, ha te magad elgondolkodsz azon, milyenek e jelenlegi körülményeid.
"tartsunk ki egymás mellett"
"lenn vagyunk anyagilag"
- ezek egyértelmű utalások, ezeket nem kell feltétlenül "lefordítani"
#434 :: Nora, Föszerkesztö író, 2014-03-06 03:15:00
Ez a hozzászólás válasz #431 sorszámú üzenetére, amit 2013-01-02 12:06:00-kor írt.
Túl sok lehetőség, túl kevés bátor választás. Az adott helyzetekbe sokkal többet látsz, mint amennyit valójában rejtenek. Járd a saját utadat, ne másokét.
#433 :: csibike84, 2014-02-26 07:26:00
Sziasztok én még ùj vagyok ITT szeretném ha segítenétek MIT jelenthet a következo álmaim!

Ùgy két here álmodtam a már lassan 3 éve elhunyt nagypapámmal. Álmomban egy katonai létesítményben voltunk sok gép és monitor között a nagypapám feküdt egy átlátszó fiók szerü valamiben.mondtam a tisztnek h régóta van már így vegtük ki mosdassuk meg adjunk rá tiszta ruhát. Meg is tettük ekkor a nagypapám felébredt beszélgettünk de area nem emlékszem miröl a következö képkocka a régi házuk virágos kertjénél ért a férjemnek kiabállt h menjen oda gozzánk minor oda ért megfogta a kezünket és AZT mondta tartsunk ki egymás kellett és tudja h most anyagilag kicsit Lenny vagyunk de be féljek rendbe jön ö segít. És ITT hajnali egy órakkor felébredtem. Kérlek ha tudtok segítsetek MIT jelenthet
#432 :: tadribaba, 2013-02-13 10:19:00
Sziasztok!

Hajnali álmom teli volt szimbólumokkal, rájuk is kerestem, mit jelentenek, de kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is!

A Balatonon nyaraltam barátaimmal vagy családommal, és hajnalban felébredtem, még napfelketle elõtt. Rengeteg ember volt a parton, gondolom õk is azt várták. Kezdett kibújni a nap, fogtam a fényképezõgépem, és kimentem egy nõvel a társaságomból (nem ismerem a való életben). De nem egy szokványos Napfelkelte volt. Én Újholdnak neveztem álmomban, de szerintem inkább Napfogyatkozás volt, így visszagondolva ( pont úgy nézett ki, mint a wikipediában a képek a Napfogyatkozásról, de az álmomban a pereme vöröses-sárgás volt). Felmásztam egy magas stégre, hogy lefényképezzem. Egyre feljebb és feljebb ment az égen. Aztán tovább sétáltunk és a sötét égen fehér madarak repültek, én hattyúnak neveztem õket, de a mellettem állók vadludakat mondtak. Ráközelítettem a fényképezõgéppel, 5 fehér madár volt és a többi valóban vadlúd volt. Lefényképeztem õket. És elrepültek a sötét égen.
Ezután ébresztett az óra.

Szerintetek?


#431 :: meselaaz, 2013-01-02 12:06:00
Van egy visszatérõ, szerintetek mit jelenthet?
Álmomban a papagájom a vállamon ül és megfogom, hogy visszategyem a kalitkába, de a kalitkában már van egy ugyanolyan papagáj. Visszeteszem és utána már nem tudom, melyik az enyém. Aztán elfordulok és addigra már 4 ugyanolyan madár van a kalitkában.
Utána a szobában van egy másik kalitka és abban is 4 ugyanolyan papagáj, mint az enyém és nem tudom melyik az enyém valójában.
#430 :: Ancsii1966, 2012-12-27 01:10:00
Szia en mindig horolfilmbe illot almodom mindig.azt hogy kergetnek es egy nagy hazba befutok esot egy aanya van es a gyereke es mindig rak akarj torni az az illeto aki kerget mindig fenyeget hogy megol
#429 :: meselaaz, 2012-12-12 09:21:00
Sziasztok!

Szerintetek ez mit jelenthet?
Azt álmodtam, hogy a lakásunkban a mellékhelyiséget az ördög felforgatta. Olajat fröcskölt szét, a papírtekercsek szanaszét és van ott egy létra, az is az útban volt. amikor nekiálltam feltakarítani, megszólalt a zsebemben a telefonomon a rádió és az `ördög rádió` csatornán állt.
Most lenne egy új munkalehetõségem és nem tudok dönteni.
Szerintetek?
#428 :: meselaaz, 2012-11-27 11:05:00
Sziasztok!

Megint nagyon jó álmom volt:)
Egy keskeny ösvényen haladtam valakivel, aki nem tudom, ki volt, még azt sem, h fiú-e vagy lány. Babakocsit toltam, volt is benne baba (nekem még nincs gyerekem) és tõlünk balra sûrû erdõ volt, jobbra pedig puszta. Ahogy haladtunk egyre mocsarasabb lett a táj és a végén vízben lépkedtünk, de azért mentünk tovább és a legvégén pedig ellepett minket a víz. Kezdett fogyni a levegõm és TUDTAM, hogy jönni fog egy angyal és segít. Jött is és az utolsó pillanatban kihúzott:)
#427 :: sámli, 2012-11-26 11:40:00
Üdv.

Sajnos az álomszótárakban sehol nem találtam az álmomnak megfelelõt, így gondoltam megkérdezlek titeket, hátha tudtok segíteni, ugyanis ilyet még soha nem álmodtam, és élesen emlékszem rá. Szóval azt álmodtam, hogy az öcsémmel együtt befeküdtünk arc plasztikáztatni magunkat. (a való életben erre semmi szükség nincs, ugyanis mindketten a húszas éveink elején járunk, és ki is vagyunk békülve az arcunkkal) Majd a plasztika után folyamatosan a tükörbe néztem magam, hogy mennyit változott az arcom, sokkal kisimultabb lett, és talán `boldogabb` is kicsit, illetve még a színe is már lett. Halványabb.
Ezután álmodtam mást is, pl. a munkámmal kapcsolatosan stb, viszont a többi álomban is végig jelen volt az arc plasztikám, mindig tapogattam az arcom, hogy megvan-e még, nem tettem -e benne kárt, néztem magam a tükörben, meg gondolom ahogy egy mûtét után szokott lenni, húzódott és fájt is kicsit. De kibírható volt ez a fájdalom.

Ez vajon mit jelent? Ha valaki tudna segíteni, akkor nagyon hálás lennék :)
#426 :: sámli, 2012-11-26 11:29:00
Üdv.

Sajnos az álomszótárakban sehol nem találtam az álmomnak megfelelõt, így gondoltam megkérdezlek titeket, hátha tudtok segíteni, ugyanis ilyet még soha nem álmodtam, és élesen emlékszem rá. Szóval azt álmodtam, hogy az öcsémmel együtt befeküdtünk arc plasztikáztatni magunkat. (a való életben erre semmi szükség nincs, ugyanis mindketten a húszas éveink elején járunk, és ki is vagyunk békülve az arcunkkal) Majd a plasztika után folyamatosan a tükörbe néztem magam, hogy mennyit változott az arcom, sokkal kisimultabb lett, és talán `boldogabb` is kicsit, illetve még a színe is már lett. Halványabb.
Ezután álmodtam mást is, pl. a munkámmal kapcsolatosan stb, viszont a többi álomban is végig jelen volt az arc plasztikám, mindig tapogattam az arcom, hogy megvan-e még, nem tettem -e benne kárt, néztem magam a tükörben, meg gondolom ahogy egy mûtét után szokott lenni, húzódott és fájt is kicsit. De kibírható volt ez a fájdalom.

Ez vajon mit jelent? Ha valaki tudna segíteni, akkor nagyon hálás lennék :)
#425 :: Nora, Föszerkesztö író, 2012-11-25 12:43:00
Ez a hozzászólás válasz #424 sorszámú üzenetére, amit 2012-11-24 23:30:00-kor írt.
Kedves meselaaz,

állatokkal álmodni... biztos olvastál már olyan cikke(ke)t, hogy milyen állat bújik meg benned, milyen állat személyiségét ismered fel magadban, sona és sokféleképpen feldolgozták ezt.
Minden állat valamiféle õserõvel bír, s azért jelennek meg az álomban, mert arra az erõre van szükséged.

Megjelenik az álomképben az emberben rejlõ állati ösztön. Egyszeri álomknál nem kell feltétlenül túl nagy jelentõséget tilajdonítani egyiknek sem, viszont rendszeresen visszatérõ álomképeknél annál érdekesebb párhuzamot vonni az álmodott állat és közted.

A békáról mi jut eszedbe? Kétéltû, különféle környezeti viszonyok közt is megél (azaz Te is!). Egyes álomkönyvek szerint a béka álomban való megjelenése önbizalomhiányt és szorongást jelez. Minden bizonnyal vágysz a gondtalanságra de jelenleg nem éled ezt meg.

A szamár teherhordó állat, azaz valószínûleg több terhet veszel a válladra, mint kellene. Különösen érdekes, hogy a nyakadba szakad egy szamár, ez is jelzi, hogy a hátad már nem bír el többet.

Nóra
#424 :: meselaaz, 2012-11-24 23:30:00
Sziasztok!

Ma azt álmodtam, hogy a fürdõszobában találtam egy nagyon pici levelibékát, 1 cm sem volt és vigyáztam rá, nehohy baja essen. Aztán a nyakamba szakadt valami nehéz dolog, levettem a nyakamból és egy kicsi szamárka volt, akkora, mint egy tacskó.
Ez mit jelenthet?
#423 :: Nora, Föszerkesztö író, 2012-06-18 00:45:00
Ez a hozzászólás válasz #422 sorszámú üzenetére, amit 2012-06-04 22:16:00-kor írt.
Kedves RgerY,

köszönjük ezt a hosszú, egyben tartalmas levelet.
Huh, végigolvastam, nem rövid, de másoknak is ajánlom ;-)

Nóra
#422 :: RgerY, 2012-06-04 22:16:00
Ölelés Mindenkinek! Amit szeretnék itt közzé tenni az nem álom volt, nagyon is valóságnak tapasztaltam, rettenetesen erõs visszaigazolásokkal, ráadásul ébren voltam fizikailag mindvégig.

Elmesélném egyik feljegyzett, megrázós élményemet, melyet halálnak fogtam fel. . .

Régóta foglalkoztatott a spiritualitás, és az ezotéria. Elvégeztem az agykontrollt, a reikit a legmagasabb fokozatig, aztán a pránanádit, chi kung képzéseket, angyal tanfolyamokon vettem részt, jártam tibeti lámákhoz, természetgyógyász, és masszõr is lettem és nagyon sok tanfolyamra. Habzsoltam a könyveket, és a tanításokat is. Néha nagy zûrzavart éltem meg, azután pedig valami mélyebb vonzalmat, és tapasztalásokat, de valahogy nem elégített ki. Rendszeresen gyakoroltam a testelhagyást, de nem sikerült, lehet azért, mert görcsöltem.

Mikor az egésszel felmondtam, akkor történt velem meg egy megrázó élmény. Hazaérkeztem a házamba késõ este, már vagy hajnali 1 óra lehetett. Egész nap éhes voltam, de amikor beléptem a házba, valami furcsa érzés fogott el, nem bírtam enni, egy ismeretlen erõt éreztem. Kellemetlen volt elõször, mert úgy tapasztaltam, hogy túlzottan nyugodt vagyok, nem jellemzõ rám ez a fajta túl erõs nyugalom. Bepánikoltam, hogy vajon mi lehet ez!? Régóta láttam már aurát, kommunikáltam lényekkel, de rájöttem akkor, hogy minden addigi élményem eltörpült ehhez képest. Igazán megingott a lábam alatt a talaj. A szoba hõmérséklete szinte izzott a fórróságtól, a másik pillanatban pedig vacogtam, és csapongott ide-oda a hõmérséklet brutálisan. Heves szívdobogás fogott el, és alig kaptam levegõt. Kezdtem félni attól, hogy meg fogok halni. Kértem Metatron arkangyalt, hogy tisztítsa ki az energiáimat az asztrális kockájával, ez a folyamat el is indult, de annyira rettegtem, hogy kellett még segítség, ezért megidéztem mindegyik fõ arkangyalt, és segítõket. A szoba úszott ezekben az energiákban, de valami mélyebb erõ kezdte eltüntetni ezt az energiát, és õk is nagyon képlékenyek voltak ehhez az energiához képest. Aztán éreztem, hogy nem tudok felkelni a fotelembõl. Égett a gyertyám, de egyszer csak szabályosan éreztem, hogy szándékosan az erõ kioltja a lángot róla. Ekkor olyan erõsen egy fényvillanást tapasztaltam meg, amitõl a testemben szabályosan éreztem az atomjaim futkározását, a mellkasomban valami pedig nagyon vibrált. Láttam azt, hogy a körülöttem örvénylõ és áramló angyali erõk sorba rendezõdnek a látószögemben, és ketté válnak, egy erõs fényoszlop pedig középen kisugárzott felém, amiben hatalmas boldogság öntött el. Ezután azt vettem észre, hogy az angyalok két oszlopba rendezõdve meghajolnak, és szabadon hagytak a sugár útjának teret, és alázattal felpezsdülve vártak valamire, vagy talán valakire. Megkérdeztem az õrangyalom, hogy mire számíthatok:

-Istennel fogok találkozni?
-Nem, sokkal inkább rólad szólóval!
-Nagyon félek, természetes ez ilyenkor?

Erre már nem jött válasz. Elkezdett minden ragyogni a szobában. A fénysugár közében, mely körül az angyalok hajoltak kétoldalt, elkezdett még erõsebben sugározni, szó szerint már vagy ütött engem. Láttam, hogy egy fénylõ alakzat lebeg ki a sugárból, egész lénye aranyozottan egyfajta masszaszerûen fénylik, nem vettem ki belõle az alakot. Aztán ráeszméltem arra, hogy kirajzolódott elõttem, egy fiatal huszonéves férfit láttam magam elõtt, aki egyre közeledett, és felfogtam, ahogy az angyalok sem bírták elviselni a rezgését. Körülötte természetfeletti muzsikát éltem meg az aurájából. Féltem az erõs boldogság érzettõl. Pillanatnyi idõ alatt ott termett velem szemtõl szembe, tekintetével belém nézett, úgy éreztem, hogy a lézer nincs ilyen erõs. Megszólalt az alak, és az alábbiakat mondta:
-A mag készen áll a növekedésre, minden mással foglalkozás idõpocsékolás!

Megfordult az alakzat, az angyalokra nézett, majd rám, és ezt mondta:

-Ostoba vagy, nagyon szeretlek, ezért most velem jössz!!!

Kicsavarodtam a testembõl, a kezeim, lábaim lebénultan hevertek, majd az egész testem egy mozdulatlan kõnek érzõdött, én pedig erõs, és vibráló kalapáló, és suhogó hangot éltem át. Reszkettem! Hatalmas ismeretlen érzés húzott mindenfelé, semmi irányításom nem volt a dolgok felett, majd láttam magam kívülrõl, de nem tudtam testen kívül rendelkezni a feltehetõen asztrális testem mozgatásával. Még erõsebben láttam az alakzatot, ami néha eltûnt, és csak tiszta fény volt, máskor pedig ragyogó aranyban úszó fizikai test.

Megszólalt ismét:
-Olyan régóta kutatsz, ezért sírsz mindig éjjelente, még álmodban is, ezt akarod állandóan, most csak tanú vagy, éber tanú, nem te irányítod a történésedet! Szívleld hát meg amit közlök veled most nagyon! Amit itt átélsz, az nem a cselekedeteid eredménye, nem kiérdemelted, nem a tanfolyamaidon végezted el, és nem az angyalok adják neked oda, még csak nem is én, hanem ez veled született jogod, hogy tapasztald az igazi mivoltod!

-Az igazi mivoltom?
-Téged, önmagad!!!
-Álmodom?
-Mindig, állandóan álmodsz, álmaid illúziói hánykolódtatnak a szenvedéseid közt, mint védtelen falevelet az éjszaka sötétjében a viharos tenger hullámai. Szeretném, ha ebbõl felébrednél! Azt szeretném, hogy saját jogon légy a birodalmad királya, és nem angyalokra, vagy tanfolyamokra van szükséged, hanem az egyéniséged csúcsát kiélvezned!
-Ki vagy te? (Egyre inkább kezdtem megszokni az új állapotom)
-Én? Én? ÉN !?!?!?! Olyan humoros vagy, hát miért nem magadat kérdezed!? Ezért vagyok itt!
-Meg fogok halni? (Hirtelen megijedtem)
-Ami soha nem született, soha nem fog meghalni! Ami valódi az soha sem hal meg, ami hamis, soha nem is létezett!!!

E szavak hallatán, mint egy sebesen befelé guruló labda elkezdtem automatikusan figyelmemnél fogva süvíteni, és hatalmas fényjelenséget éltem át, megszûnt szó szerint tér, és idõ, emlékezni kezdtem minden életemre, mindennek tudatába kerültem, láttam, ahogy az életbe belépnek a létezõk, és ahogy elhagyják, láttam, hogy mindez én magam vagyok.

Megszólalt ismét ez a rejtélyes erõ:
-Igyekszik mindenki ezt elfelejteni, és úgy rohan ez elõl, ahogy csak tud, a spirituális ember a legmohóbban rohan, vágyja, hogy Jézussá, Buddhává, Krishnává, Angyali lénnyé váljon, és eközben a saját, tulajdon értékeit tiporja el! Te önmagadért nyilvánultál meg a fizikai szinten, mert szép vagy! Sõt, csodálatos, mindenki egyedi, és utánozhatatlan, nem kell mássá válnod, légy összhangban az egyetemes létezéseddel, mert, ha önmagaddal összhangban vagy, akkor velem vagy összhangban!

-Miért teszed mindezt velem?
-Ki teszi fel a kérdést benned? Veled? Én, meg Te? Hagyjuk ezt, elég volt, az imént élted át, hogy ugyan az vagyok, mint Te!
-Így igaz, de miért Te jöttél el hozzám?
-Te mentél el saját magadhoz, noha Te állandóan mozdulatlanul a középpont vagy, de ne haragudj, most végzek veled!

Erre átölelt, megszûntem gyökerestõl, mint létezõ, határtalan térnek éreztem magam, életem legintenzívebb boldogságát élhettem meg!!!

Az élmény intenzív volt, szerintem 3-4 órás lehetett, amikor a testben eszméltem magam, hirtelen rám tört egy elmondhatatlan zokogás, patakokban zúdult a könnyem, és hálás voltam. Éreztem, hogy halhatatlan vagyok, megtapasztaltam az örökkévalót! Micsoda szerencse, micsoda kegyelem!

Nagyon érdekelt, hogy kinek a testét láttam, hisz olyan misztikus volt, de egyben mégis mintha a saját legbelsõbb mivoltomból jött volna elõ. Feltettem teljesen spontán ezt a kérdést, hogy honnan ismerhetem ezt a lényt. Ennyit hallottam csak, hogy a Nap Süt a Sugarán Keresztül! Nap és a sugara nem két különbözõ dolog!

Azonnal tollat ragadtam, és a szándék erõsebb volt minden másnál, hogy papírra vessem, egyszer csak a feljegyzéseim, és párbeszédeim automatikusan rajtam keresztül leíródtak, én csak szemléltem az egészet, és akár mint egy filmet látva bármikor fel tudom idézni, vagy akár bármilyen emléket az életembõl, amire sokáig azt hittem, mert úgy tapasztaltam, hogy nem emlékezhetek.

Másnap reggel felébredtem, nagyon mély nyomot hagyott bennem az éjszakai kinyílás, ezt éreztem, hogy teljesen mindegy, hogy megõrültem-e, az élmény semmihez nem fogható, és ezzel nem ártottam senkinek.

Kimentem az utcára, és rögtön szemen vágott egy plakát, melyen egy megrajzolt animált meditáló ember volt, nagy betûkkel ezzel a felirattal, hogy `Készülj fel életed egyik legintenzívebb kalandjára!!!`

Elmentem a rendezvényre, ahogy megkérdeztem a mellettem ülõtõl, hogy ki tartja, csak ennyit mondott, Arun Nectar, erre bejött ugyan az az ember akin keresztül történt az éjjelen ez a megrázó élmény, csak fizikailag, a döbbentségtõl köpni-nyelni nem tudtam. Belenézett a szemembe, megveregette a vállamat, és a képembe röhögve ezt mondta: már találkoztunk!!! Mindig együtt vagyunk, Menj haza!

Ugyan az az érzet töltött el, csak a testemben maradtam, tudtam, hogy rátaláltam az életem mesterére, saját magamra!

Meghatódottan összekulcsolt kézzel meghajoltam Arun elõtt, õ pedig mosolyogva, és könnyes remegõ szemekkel kacsintott rám, és ezt mondta elcsuklott örömteli hangon: menj a világba, minden örömöd oszt meg az emberekkel, nem tudhatod meddig rendelkezel ezzel a testtel, és a világban meddig tudsz tevékenykedni, hát használd ki bölcsen, teljességgel minden pillanatod, mintha az az utolsó lenne, hisz azzal, hogy megszülettél megtetted az elsõ lépésed a halálod felé, legyen az életet tánc, ne pedig zaj!

Remélem a történetem sokaknak szolgál valamire, ha más nem egy rövid kikapcsolódásra! Köszönöm, hogy megoszthattam, felelõsséget vállalok mindenért, ami velem történt, de csakis saját magam számára!
#421 :: thewolfgirl, 2012-04-19 13:11:00
Sziasztok!

Különbözõ álomrészletekre keresek megoldást, illetve egy olyan dologra, ami szintén volt aálom is, a napokban is eléggé megrémít ez a dolog.

Az álomrészletek elég különösek számomra:
1. Egyik barátnõmnél vagyok, éppen azt hiszem takarítunk nála, édesanyja az ágyban ül, és arról beszélgetünk, hogy mennyire szép lett arca. Régebben, mindkettõnk arcán nyoma voltak hegeknek, és mindketten azt szerettük volna ha nagyon szép lesz arcunk. Én különösen odavoltam a szép és hibátlan arcét, õ látszatra beletörõdött abba, hogy olyan az arca. Mostanában pedig eléggé összementünk, nem beszélgetünk, mintha soha nem is lettünk volna barátnõk. Az álomban pedig arról kérdezgetem, hogy mitõl lett olyan szép arca, és õ olyan dolgokat emleget, amik nekem lehetetlennek tûnnek emgvalositani (praktikát a szép arcbõrért.). Ezt követõen pedig nagyon féltékeny leszek rá az álmomban. Õ nem igen küzdött - látszatra - hogy szép legyen az arca, míg én igen, és õ megkapja a szép arcot, én pedig nem.

2. Egy kígyós álom. Édesapámmal valami különös utcába kerülünk, kocsival együtt, amely talán el van átkozva (az utca), tele van ellenséggel. És mi emgölünk egy gyíkot, majd egy kzöepes méretû kígyót, aztán a kígyóvezért az utca elején várjuk. Megbújva.Mikor aztán elõbújik a kígyó én egy fakanállal ütöm fejbe, és probálom kilyukasztani a kígyó bõrét. Ezután pedig reméljük, hogy az meghalt.
A kígyó még sok heleyn elõfordult attól az álomtól az életemben: egyszer úgy láttam, mintha egy kígyó mászkált volna a pincében, de azóta sem mutatta meg magát soha többé, közvetlenül az álom után láttam két filemt, amiben szintén szerepeltek kígyók, mint ellenségek, aztán tegnap éjjel azt hittem egy kígyó van az ágyamban, de tévedtem (hálistennek).

A segítséget elõre is köszönöm...!
Üdv, Wolfgirl
#420 :: Purga, 2012-04-04 12:23:00
Sziasztok!

Két álmomra szeretnék magyarázatot találni ill. jelentéssel felruházni számomra.

1. Pár napja azt álmodtam, hogy testvéremmel beszélgetek és sírva veszem tudomásul, hogy rákos...

2.Ma éjjel barátnõmet láttam leugrani egy ablak párkányáról, odarohantak hozzá páran (lakók) én megnéztem az utcát ésa házszámot, majd betelefonáltam a mentõkhöz kétségbeesetten...
#419 :: Szerkesztoseg, 2012-02-22 08:14:00
Ez a hozzászólás válasz #418 sorszámú üzenetére, amit 2012-02-21 21:31:00-kor írt.
Kedves Sacinka,

kérj személyes konzultációra idõpontot Bellától: 06 20 9745 041

MKrisztina
#418 :: sacinka, 2012-02-21 21:31:00
Négy különbözõ témájú újra- és újra jelentkezõ álmom van, amelyek évtizedek óta kísértenek.Nagyon örülnék, ha valakivel megbeszélhetném ezeket az álmokat, mert nagyon nyomasztóak. Sejtem, hogy nem jókat jelentenek. Mivel nem vagyok álomfejtõ, próbálom a múltamban és a személyiségemben keresni az okokat.
#417 :: davicsa, 2012-02-15 11:12:00
Sziasztok`
Nekem nagyon furcsa álmom volt a napokban.
Párommal kéz a kézben sétáltunk a településen lévõ Duna parton.
A fû zöld is volt meg nem is a fák szintén de nagyon nagy nyugalom volt rajtunk a víz tele volt zöld békanyállal és láttam a víz kezdeténél lenn hogy sárba fekszik 1 kifejlett cirmos macska de nem élõ volt majd pillanatra rá szintén 1 fekete kölyök macskát láttam szintén sárba feküdt de nem élt mi a parton sétáltunk tovább balra volt a Duna jobbra pedig házak végig / de a valóságban nincsennek pedig házak nálunk ott azon a részen / a házak üresek voltak beláttam valamilyen uton modon és csak a butorokat láttam meg 1-2 helyen dobozokat. Tovább sétáltunk és a sarki házhoz értünk ahová bementünk voltak a házba de nem emlékszem kik láttamott 1 medencét ami szép kék volt és gyönyörû tiszta víz volt benne de csak 1 pillanatra láttam . Gyerek hangokat és nevetést is halottam Éreztem az örömöt,boldogságot és azt is éreztem akik ott vannak örülnek és boldogok
Légyszíves mond meg nekem mi ez az álmom?
Elõre is köszönöm Margit
#416 :: babec, 2012-02-13 19:51:00
Sziasztok!
Kérem válaszoljon valaki nekem, fontos lenne. Az álmom központi szereplõje egy nagy zöld kígyó volt. Óriáskígyó és gyönyörû világoszöld színû. Nem bántott, a barátom volt, de mindíg velem volt. Olyan volt mint egy háziállat, mint egy érzõ lény. Elõször féltem tõle (életben is irtózom tõlük, de nem fóbiásan), de addig `nyüstölt` míg a barátom lett. Senkit nem bántott, de óvott, védett és jött velem mindenhova.....mint egy hûséges kutya úgy viselkedett. Valaki segítene, hogy mit jelent ez? Köszönöm
#415 :: juhaszor, 2012-01-27 10:52:00
Sziasztok !

Érdekes volt...
Álmomban megjelent egy kislány, szép volt fehér ruhában, csak én láttam. Azt mondta õ a halál és menjek vele. Mondtam, hogy nem mehetek, mert itt vannak a gyerekek.... Erre azt mondta, hogy rendben, most még nem kell mennem, de egyet megígérhet, hogy én leszek az elsõ...
Félelmetes, nem ? erre mondjatok valamit... mit jelenthet ez?
#414 :: tadribaba, 2012-01-05 12:40:00
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni, egy kis álomfejtésben. Álmomban, a nagyszüleim házánál voltam, kimentem a kapu elé és átnéztem a szomszédba, ahol szamarak legelésztek. Hirtelen az ottani kutya, egy hatalmas fehér, nagy bundájú eb, átszaladt és nekem támadt. Menekültem elõle, de átbújt a kerítésen, és megharapta a kezem. Úgy rémlik nem maradt helye a harapásnak, és nem is fájt, de féltem tõle, és menekültem tovább, õ pedig üldözött. Édesapám jött a segítségemre, elkapta a kutyát, de tudta, hogy erõsebb nála. Végül sikerült a belsõ kertbe jutnunk, ahol biztonságban voltunk, és Édesapám biztosított róla, hogy a külsõ kertben lévõ kutyánk, majd elrendezi. A mi kutyán fekete volt, leonbergi, ahogy a fehér is, bár az idegen eb nagyobbnak bizonyult. Végül a 2 kutya nem verekedett össze, a miénk eltûnt, a fehér pedig lefeküdt a külsõ kertben és nyalogatni kezdte magát, nyugodtan. Ebben az álomban, a ház, a kert és Édesapám, aki a valóságban is ugyanúgy nézett ki, a kutyákat nem ismerem. Ezután felébredtem, de hamar vissza is aludtam. Ekkor egy kietlen városban találtam magam, ahol menekültem ismét, de most tigrisek elõl. Egyszer felbukkant egy oroszlán is.
Utána néztem a jelentések között, de kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is.
Elõre is köszönöm!
#413 :: Flamee, 2011-12-10 15:29:00
Ez a hozzászólás válasz #404 sorszámú üzenetére, amit 2011-10-14 13:40:00-kor írt.
Sziia Viki!Az álmokat fel kell bontani darabokra.A harcosnõ azt jelentheti hogy düht, haragot érzel, le kell gyõznöd valakit(ez lehet az a srác is).A mocsár ön magában anyit tesz hogy bûnös gondolatok esetleg tettek, rossz lelki ismeret de mocsárba elbújni: igen károsnak ítélt szenvedély, szerelmi vágyak, eladósodás. A kígyó: csábítás melynek szívesen engedsz ha csak nem te vagy a csábító. Vagy: egyenértékûnek tartod a fiukkal.Szerintem az utobbi a különös érzés miatt is hogy legbelül tuttad hogy ö az és hogy ö fogja a kezed ezért volt olyan jó, különös érzés.A kígyónak utána néztem találtam valamit de nem hiszem hogy az de valami olyasmi egy korom fekete kígyó csak ezen halvágy fehéres-sárgás csíkok, foltok vannak egy Common Kingsnake Lapropeltis qetula 1,4 méterre is megnõhet. Remélem egy picit is tudtam segiten:))Ha nem akkor bocsi://
#412 :: Flamee, 2011-12-10 14:33:00
Ez a hozzászólás válasz #411 sorszámú üzenetére, amit 2011-12-10 14:30:00-kor írt.
*kislánnyal
*színes nyálkás szörnyekké változni
Bocsánat a hibákért:$
#411 :: Flamee, 2011-12-10 14:30:00
Volt egy álmom kis koromban hogy egy kislánnyak hintázom majd a lánc el szakadt és el repültem a lakó telep másik felébe majd ott az emberek elkezdtek szines szörnyé válniezt...majd el kezdtem oviba járni és találkoztam azzal a kislánnyak az oviban egy csoportba jártunk abban az évben meghalt a kutyám majd egy másik oviban mentem és õ ott is ott volt véletlenül oda jött õ is majd 3.ban egyszercsak megjelenik a folyosonkon és besétál a termünkbe hogy megnézze az osztályt egy hét után eltünk majd 4. év elején hozzánk kezdet el járni és abban az évben decemberben meghalt a nagymamám...szerinted folytatodni fog ez?vagy befejezödik?Most 7.es vagyok legközelebb is számitsak maja ilyenre vagy talán el mulik vagy mi ez?
#410 :: Flamee, 2011-12-10 14:21:00
Ez a hozzászólás válasz #405 sorszámú üzenetére, amit 2011-11-04 12:30:00-kor írt.