július 23., hétfőSzimbólum: tüzes kard
Fázis: 2.
Holdnap: 11
Csillagjegy: nyilas

Nagyon erős energiák működésének napja. Ezekkel az energiákkal óvatosan kell bánni, ellenkező esetben nemkívánatos hatások léphetnek fel.
Ezen a napon ne legyünk teljesen passzívak, de komolyabb dolgokkal inkább ne foglalkozzunk.
Minden ekkor elkezdett dolgot be kell fejeznünk (nem feltétlenül ezen a napon). Ne kockáztassunk semmit ezen a napon, csakis biztos dolgokba vágjunk bele. Ha tisztítókúrába vagy diétába kezdünk,
amire egyébként alkalmas ez a nap, akkor azt is mindenképpen végig kell vinni. Kalandokba ne bocsátkozzunk. Ha ezen a napon valamilyen vágóeszköz kiesik a kezünkből, akkor ez annak a jele,
hogy nem megfelelő módon bántunk az energiákkal. Böjtölésre, meditációra alkalmas nap.
A 11. holdnapon született emberek közt sok a nagy erejű mágus, melynek nem mindegyikük van tudatában. Ha energiáikkal helyesen bánnak, akkor nekik az életben szinte semmi se
megvalósíthatatlan.
A Földdel szoros összefüggésben lévő Hold komoly hatással van mindennapjainkra, ha jól használjuk az általa kínált lehetőségeket, akkor segítségével sikereket és kiegyensúlyozottságot érhetünk el. Nem véletlen, hogy mióta ember él a Földön, a termékenységgel és a szüléssel kötötte össze ezt az égitestet.

A nyugati asztrológia figyelembe veszi a hold jelentőségét, de hatásainak nagy részét elhanyagolja. Azonban a keleti asztrológiában kitüntetett helyet foglal el, különösen gyors mozgása miatt.

Mit szimbolizál a Hold?

Az asztrológiában a lelkiséget, a pszichét, a személyiséget és a hozzátartozó gondolkodásmódot fejezi ki. Erősen befolyásolja döntéseinket, erősíti, vagy éppen fékezi mindennapi tevékenységeink lendületét. Néha erősnek érezzük magunkat, néha rettentő gyengének… mert nem tudjuk magunkat kivonni a Hold hatása alól.

A Hold életünk része szüntelen körforgásával, amely során újra meg újra áthalad a tizenkét állatövi jegyen. A teljes kört a hold 27 nap, 7 óra, 43 perc és 12 másodperc alatt teszi meg, azonban az újholdtól újholdig tartó időszak hosszabb, közben a Nap is továbbhalad, s ezt a plusz utat a Holdnak még be kell hoznia. Így alakul ki az átlag 29 és fél napos holdhónap periódus.

Egy jegyben a Hold két-három napot időz, így aktiválja az egyes elemeket, melyek elsősorban viselkedésünket befolyásolják.

A holdfázisoknak nagy jelentősége van, így a növekedés és a csökkenés fázisában súlyos következményekkel járhat az, ha valamit nem megfelelő időben teszünk. Ezért ajánlatos a Hold segítségét igénybe venni életünk során, hisz egészségünkre, munkánkra, szépségünkre, szerelmünkre és otthonunkra egyaránt hatással van.
Hold a Kosban   |   Hold a Bikában   |   Hold az Ikrekben   |   Hold a Rákban
Hold az Oroszlánban   |   Hold a Szűzben   |   Hold a Mérlegben   |   Hold a Skorpióban
Hold a Nyilasban   |   Hold a Bakban   |   Hold a Vízöntőben   |   Hold a Halakban

HOLD A KOSBAN  Amikor a Hold a Kosban jár, tele vagyunk energával és tetterővel. Szinte bármit képesek vagyunk elvégezni, megvalósítani, terveinkbe is ilyenkor vágjunk bele. Új vállalkozás indítására, vagy régi, döcögő felfuttatására kiváló napok. Szerelemben ilyenkor sokkal szenvedélyesebbek vagyunk, érdemes az első randikat ezekre a napokra időzíteni.


HOLD A BIKÁBAN  Amikor a Hold a Bikában jár, stabilitásra, nyugalomra, kiegyensúlyozottságra és szeretetre vágyunk. Mindenféle pénzügyek és rutinfeladatok elvégzésére alkalmas nap. Régóta húzódó ügyeinket is érdemes ilyen napokon lezárni. Komoly magánéleti döntéseket is ezen a napon érdemes meghozni.


HOLD AZ IKREKBEN  Amikor a Hold az Ikrekben jár, zabolázatlanná válhatunk, meggondolatlanul ugrunk bele az ismeretlenbe. Túl sokat várunk magunktól és környezetünktől, s reménykedünk, hogy sikeresen elérjük céljainkat. Tanulásra, vizsgákra, új munkahely keresésére megfelelő nap, de komoly döntést ne hozzunk!


HOLD A RÁKBAN  Amikor a Hold a Rákban jár, hirtelen visszahúzódóvá válunk, lelkiállapotunk pedig instabil lesz. Ezeken a napokon ne vágjunk bele semmi újba, jobban tesszük, ha inkább takarítással, otthonuk csinosítgatásával töltjük időnket. Kiélhetjük kreativitásunkat, és gyönyörű dolgokat alkothatunk.


HOLD AZ OROSZLÁNBAN  Amikor a Hold az Oroszlánban jár, előbújnak negatív tulajdonságaink, kiköveteljük környezetünk figyelmét, sőt, hajlamosak vagyunk ok nélkül is féltékenykedni. Ezek a napok a kiválóak intenzív családi életre, vagy társasági kapcsolatok építésére, de akaratunkat ne kényszerítsük rá másokra.


HOLD A SZŰZBEN  Amikor a Hold a Szűzben jár, szorgalmunk, az újdonság iránti vágyunk megnő. Nem riadunk vissza nehéz, problémás feladatoktól sem, sőt szinte könnyedén megoldjuk azokat. Régi és halogatott dolgainkat is végre le tudjuk zárni. Ha ilyen napokon új állást keresünk, vagy épp üzleti tárgyalásunk van, biztos, hogy biztos sikerrel járunk.


HOLD A MÉRLEGBEN  


Amikor a Hold a Mérlegben jár, elbizonytalanodunk, döntésképtelenek leszünk, pontosan egy Mérleghez hasonlítunk, aminek hol ide, hol oda billen ki a nyelve. Elérzékenyülünk, megnő a romantika iránti igényünk. Békekötésre, új barátok szerzésére, és akár egy új szerelem betoppanására is alkalmas nap.


HOLD A SKORPIÓBAN  


Amikor a Hold a Skorpióban jár, legszívesebben elzárkóznánk a világ elől, s a magány lenne a legjobb társunk. Semmihez sincs kedvünk, ha valaki csúnyán néz ránk, abba biztos belekötünk. Akkor tesszük a legjobban, ha gondolatainkba merülünk, meditálunk, és nem vágunk bele semmi újba.


HOLD A NYILASBAN  


Amikor a Hold a Nyilasban jár, minden újdonságra fogékonyak vagyunk, sőt keressük az új kihívásokat. Tele vagyunk energiával, ezt használjuk ki! Ezek a napok kedvezőek jogi ügyek lebonyolítására, kereskedésre, komoly sikerek, akár sporteredmények elérésére is.


HOLD A BAKBAN  Amikor a Hold a Bakban jár, jelentősen megnő kötelességtudatunk. Ekkor tartózkodjunk veszekedésektől, konfliktusoktól, inkább keressük azokat a lehetőségeket, ahol mások segítségére lehetünk. Lakásfelújítások, házépítkezések elkezdésére is kiváló napok ezek.


HOLD A VÍZÖNTŐBEN  Amikor a Hold a Vízöntőben jár, képesek vagyunk kifordulni önmagunkból - pozitív értelemben. Igazi optimistákká válunk, keressük az új lehetőségeket. Képesek vagyunk bármibe belekezdeni, amit a sors ekkor felkínál számunkra. Ha mindezt nem meggondolatlanul, hanem ésszel tesszük, komoly sikereket érhetünk el.


HOLD A HALAKBAN  Amikor a Hold a Halakban jár, kibújik lelkünk mélyéről romantikus, érzékeny énünk. Ezeken a napok alkalmasak békés üzleti tárgyalások megtartására, de komoly pénzügyi döntéseket ne hozzunk! Inkább relaxáljunk, hallgassunk zenét, olvassunk, egyszerűen csak élvezzük az életet.


  KAPCSOLÓDÓ CIKKEK  
Sorselemzés, kártyajóslás
Chi, az élet isteni lényege