Kínai horoszkóp a Kakas évére

Kínai horoszkóp 2017: felemelkedés vagy lecsúszás? Itt a KAKAS éve!

AZ EGYES JEGYEK LEÍRÁSÁT TARTALMAZÓ, RÉSZLETES HOROSZKÓPOKAT KERESD A 2017-ES MENÜPONT ALATT!
Nem tudod, milyen jegyben születtél a kínai horoszkóp szerint? Segítségünkkel most kiszámolhatod!
év:     hónap:     nap:    

Ha tudod, hogy a kínai horoszkóp szerint melyik állatjegybe tartozol, kattints a jegyedre!

Patkány   |   Bivaly   |   Tigris   |   Nyúl   |   Sárkány   |   Kígyó
  |   Kecske   |   Majom   |   Kakas   |   Kutya   |   Disznó


  PATKÁNY    


Mottód a KAKAS évére:

A dolgokkal akkor kell elkezdeni törõdni, amikor még nem is jöttek létre. Akkor kell rendet tartani, amikor még nincs felfordulás. Ami nyugalomban van azt könnyû megtartani. Ami még nem született meg, arról könnyû tervet szõni. A még törékenyt könnyû eltörni, a még parányit könnyû megsemmisíteni. A húszméteres faóriás egy pici sarjból fejlõdött ki. A kilenc emeletes tornyot egy sor téglával kezdik építeni. Az ezer mérföldes utazás egy lépéssel kezdõdik.


  BIVALY    


Mottód a KAKAS évére:

Az átlagos ember szemében a világosság útja, sötétnek tûnik, az elõrehaladás, hátrálásnak tûnik, a sima ösvényt, hepehupásnak látja, a tisztességet nevetségesnek tartja, az erõsödésrõl meg van gyõzõdve, hogy gyengülés, és a szivárványról, hogy színtelen.


  TIGRIS    


Mottód a KAKAS évére:

Aki nem mutogatja magát – ragyogni kezd. Aki nem dicsekszik – sikeres lesz. Aki nem követel tiszteletet, azt elfogadják vezetõnek. Aki nem küzd senkivel, azzal senki sem képes megküzdeni.


  NYÚL    


Mottód a KAKAS évére:

A bölcs akarat nélkül cselekszik. Szavak nélkül tanít. Minden dolog hatását fölveszi magába. Létrehoz, de nem birtokol. Teremt, de kiengedi kezébõl, amit teremtett. Mûvét beteljesíti, de nincs belõle haszna. Így hát semmije sincs, ezért nem is veszíthet semmit sem.


  SÁRKÁNY    


Mottód a KAKAS évére:

A közért munkálkodó ember ügyeit nemegyszer azok lendítik elõre leginkább, akik a legtöbbet próbálnak ártani neki.


  KÍGYÓ    


Mottód a KAKAS évére:

A Tao örök és nincsen neve. A faragatlan fatuskót - legyen bármilyen kicsi - senki sem képes szolgájává tenni. Amikor elkezdõdik a faragás - feltûnnek a formák és a dolgok nevei. Ha a dolgoknak van nevük - már meg lehet ismerni a határokat. Aki tudja, hol kell megállnia, elkerüli a veszélyeket.


  LÓ    Mottód a KAKAS évére:

Légy kevésbeszédû! A szélvihar nem tart éjszakától reggelig. A zivatar nem tombol egész napon át. Ég és Föld tehát rövid ideig cselekszik. Légy kevésbeszédû.


  KECSKE    Mottód a KAKAS évére:

Amit össze akarnak nyomni, az kiterjed. Amit gyengíteni akarnak az megerõsödik. Amit el akarnak pusztítani, az kivirágzik. Amit el akarnak venni, azt végül odaadják. A lágy mindig legyõzi a keményet. A gyenge mindig legyõzi az erõset. De a halnak nem ajánlatos elhagyni a neki megfelelõ mélységû vizeket.


  MAJOM    


Mottód a KAKAS évére:

Minél zsugoribb valaki, annál többet pazarol. Minél többet halmozott fel, annál nagyobb lesz a vesztesége. Aki tudja, mikor elég, az elkerüli a szégyent. Aki tudja, mikor kell megállni, az elkerüli a veszélyt.


  KAKAS    Mottód a KAKAS évére:

Aki sokat tanul, napról-napra gyarapodik tudásban. A növekvõ tudás cselekvésre serkent. Aki sokat cselekszik az sokszor beleütközik lehetõségeinek határaiba. Aki a Tao felé tart, napról-napra veszít vágyaiból. Végül elérkezik a nem cselekvéshez. Aki pedig nem cselekszik, annak a számára nem létezik olyan, amit ne tudna megtenni.


  KUTYA    


Mottód a KAKAS évére:

badulhatsz meg, ha felismered valódi lényegüket. Ha nem tudod, hogy a tudatlanságod tudatlanság - soha nem fogsz tanulni. Ha nem tudod, hogy a betegséged betegség - soha nem fogsz gyógyulást keresni.


  DISZNÓ    Mottód a KAKAS évére:

Az, amit önzetlenül teszünk másokért, nem válik hasznunkra, nem segíti elõ szellemi fejlõdésünket. Ha elõsegítené szellemi fejlõdésünket, akkor hasznunkra válna. Ha hasznunkra válik, akkor a cselekvés nem önzetlen.