Kínai horoszkóp állatjegyeinek jellemzői

a 12 állatjegy alaptulajdonságai
Nem tudod, milyen jegyben születtél a kínai horoszkóp szerint? Segítségünkkel most kiszámolhatod!
év:     hónap:     nap:    

Ha tudod, hogy a kínai horoszkóp szerint melyik állatjegybe tartozol, kattints a jegyedre!

Patkány   |   Bivaly   |   Tigris   |   Nyúl   |   Sárkány   |   Kígyó
  |   Kecske   |   Majom   |   Kakas   |   Kutya   |   Disznó


PATKÁNY


A Patkány állandóan attól retteg, hogy hibázik, nem éri be kevéssel, törekszik céljai elérésére. Szereti a biztos anyagiakat. Nagylelkű, elegáns és előzékeny, általában elbűvölő társasági ember. Minden helyzetben fontos szerepet kíván játszani. Óvatos és törekvő, képes sokáig és kitartóan dolgozni ugyanazért a dologért. Mindenhol jól érzi magát: otthon, munkában külföldön. Nagyon okos, általában a legjobbat tudja kihozni egy adott helyzetből.

Ismeretségi köre nagy, de barátja általában kevés van, állandóan rossz embereket választ. nehezen dönt, akkor is sokszor hibásan. A Patkány-nők egy életre választanak párt maguknak. Jellemző rájuk az érzékiség és az is, hogy igazi, kellemes otthont képesek teremteni.

Általános jellemvonások:

intelligens, elbűvölő, higgadt, elegáns

számító, fukar, hirtelen haragú, fontoskodó


  BIVALY  


A Bivaly gyakorlatias, két lábbal áll a földön, becsületes és gyakorlatias, csak azért hajlandó küzdeni, amit reálisnak tart. Nem esik túlzásokba, pontosan tudja, milyen lehetőségei vannak. Hatalmas erőtartalékokkal rendelkezik, kitartó, ha valamit elhatároz, azt bármi áron megvalósítja. Jól ki lehet vele jönni, mert nem kétszínű, nem áskálódó, nagyon egyenes jellem. Családszerető, a kiegyensúlyozott partnerkapcsolatra törekszik. Hagyományos gondolkodásmódja van, mégis ragaszkodik függetlenségéhez. Társától megköveteli a teljes hűséget, és elkötelezettséget.

Igen jó és megbízható barátok, rájuk lehet számítani a bajban. Ha van kialakult véleménye, abban nem lehet megingatni. Néha kibújik belőle önzősége és unalmas jellem. Nem szeretik, ha nemet mondanak nekik. Mégis, ha valaki közeli kapcsolatba kerül egy Bivallyal, észre kell vegye végtelen nyugalmát és türelmét.

Általános jellemvonások:

lelkiismeretes, türelmes, megbízható, komoly

lassú, makacs, konzervatív, unalmas


  TIGRIS  


Rettentő ellentmondó jellem, vad, gátlástalan, erőszakos, durva, mégis általában szerencséje van az életben. Uralkodásra, szerelemre és pénzköltésre született. Erős és tehetséges, de általában csak az erejét használja, tehetségét már nem nagyon. hangulata állandóan ingadozik. Rendszeresen és meggondolatlanul vállal kockázatot, megharcol a sikerért, ha elbukik, kétszeresen veti bele magát egy újabb feladatba. A nehézségek nem ijesztik meg, számára az élet harc nélkül csak unalmas semmittevés. Kompromisszum? Ezt a szót nem ismeri sem szerelemben, sem munkában. Kimondottan keresi a veszélyt. Nem gyűjtöget, nem tervez előre, csak a jelenben él, ezért jellemző, hogy sokszor nagyot bukik.

Barátként sem jeleskedik, hisz csak magára gondol. Szerettei, barátai általában beképzeltnek tartják, pedig aki alaposan megismeri láthatja, hogy igen sok érzékenység is megbúvik ebben az erőszakos alkatban csatáit általában megnyeri, nem jó ellene harcolni.

Általános jellemvonások:

nagylelkű, védelmező, idealista, érzékeny

indulatos, arrogáns, önző, makacs


  NYÚL  


A Nyulat a kínaiak a hosszú élettel és a Holddal társítják. Környezetük vagy szereti vagy el sem viseli a Nyúl jegyű embert. Kevés benne a forradalmi, a viharos, a szenvedélyes. Ugyan alapos, megbízható, jóindulatú, de rendszerint ezt nem érdek nélkül teszi. Sok a barátja, de a család minden esetben az első nála. A Nyúl rejtélyes, gyakorlatias és félénk, ha megbántják, akkor kíméletlenné válik. Néha kicsit körülményes, nehezen dönt, de ha megteszi, ritkán nyúl mellé. Meglehetősen konzervatív, az élet minden területén a nyugalmat, biztonságot, harmóniát keresi.

Megbízható barát és társ, kitartás és hűség jellemzi. Vállalja függetlenség iránti igényét, céljai a kívülállók számára kifürkészhetetlen.

Általános jellemvonások:

diplomatikus, békés, gondolkodó, kifinomult

kiszámíthatatlan, ravasz, titkolódzó, félénk


SÁRKÁNY


A Sárkány az egyetlen kínai misztikus állat, számos legenda és mese kötődik hozzá. Vonzó, meggyőző személyiség, könnyedén eléri céljait, sokszor olyan babérokat is bezsebel, melyekért nem Ő küzdött meg. A világ legnagyobb szívtipróiként tartják számon a Sárkányokat. Nyíltszívűek, szociálisan érzékenyek, szívesen segítenek másokon. Titkuk az önmagukba vetett hatalmas hitük. Kiválóan értenek ahhoz, hogyan kell ötletek megvalósítani. Általában különcök, környezetük sem képes belső énjüket megismerni.

Nem kedvelik az alárendelt viszonyt sem szerelemben, családi vagy baráti kapcsolatok terén. Sokszor túlságosa őszinték, ez környezetüket gyakran zavarba ejti.

Általános jellemvonások:

képzelgő, idealista, sikeres, lelkes, érzelmes

követelődző, naiv, különc, túl büszke


  KÍGYÓ  


A szépség és a bölcsesség szimbóluma Kínában. Szellemileg mindig aktív, fizikailag kevésbé. Gyakran hullik ölükbe a szerencse, s ezt képesek nagyon jól használni. Bár sajnos kétszínű, nem igazán megbízható. Igaz, ha barátságot köt valakivel, akkor az egy életre szól. Éles eszű, bölcs, intelligens, gyors felfogóképességű, ezen tulajdonságait jól kamatoztatja a mindennapokban. Társát csak addig tartja meg, míg szereti, kényszerből nem marad együtt senkivel.

Kerülik a konfliktusokat, ha mégis belebonyolódnak, akkor biztos, hogy ők kerülnek ki vesztesen, a másik pedig alárendelten elkulloghat.

Általános jellemvonások:

előkelő, elegáns, tartózkodó, bölcs, érzéki

számító, bosszúálló, zárkózott, féltékeny


  LÓ  Tele vannak lelkesedéssel, mindent így is közelítenek meg az életben. Hiúak, és imádnak a középpontban lenni. Gyakran meggondolatlanok, fejjel mennek a falnak. Senkitől nem fogadnak el tanácsot, csak a saját elképzeléseik után mennek. Hirtelen vágnak bele dolgokba, ezért sokszor bele is buknak terveikbe. Jó megjelenésűek, bátrak, és képesek rossz körülmények között is boldogok lenni. Nagyképű, ha valamit sikerül elintézni, akkor megrészegül saját sikerétől. Bár talpraesettek, a problémáik nagy részét egyedül nem tudják megoldani.

A szerelem jelentős szerepet játszik az életükben. Hihetetlen ostobaságokra is képesek emiatt. A hűséget nem ismerik, inkább fellángolás jellemzi őket, majd szaladnak egy következő szerelem után.

Általános jellemvonások:

vidám, lelkes, rugalmas, energikus

türelmetlen, forró vérű, pazarló, hiú


  KECSKE  A Kecskét a béke előhírnökeként tartják számon. Elbűvölő és szeretetreméltó egyéniség. Kedves és bájos, nem lehet nem szeretni. Tudja, hogy mindenért nagyon meg kell dolgoznia, nem is jellemző rá a lustaság. .Bár feladatai nagy többségét csak valamilyen támasszal, valaki segítségével tudja megoldani. Nem viseli jól a magányt, szüksége van mások gondoskodására. Hamar lelkesedik, de céljai elérését gyakran idő előtt feladja. Mindig a jelen pillanatnak él, nem tervez előre. Kreatív és művészi hajlamokkal rendelkezik, bár nem mindig tudja pozitívan kihasználni.

Érzéki és hűséges mindenféle kapcsolatban. barátai számíthatnak a segítségére, még a felebarátok is. Könnyen kihasználhat, mert jószívű.

Általános jellemvonások:

kreatív, becsületes, független, kedves, kényelmes

különc, sebezhető, hirtelen, hiszékeny, szorongó


MAJOM


Igazi színész! Fantasztikusan ért ahhoz, hogy felhívja magára a figyelmet. Állandó versenyszellem és kíváncsiság jellemzi. Tele van vannak vállalkozó kedvvel, mindig csinál valamit, nem bír egy helyben ülni. Nagyon éles az elméje, és még a rossz dolgokból is megpróbálja a jót kihozni. Egyáltalán nem törődik azzal, hogy mások hogyan vélekednek róla. Csak önmaga fontos, és az ego építgetése. Sajnos hajlamos arra, hogy becsapjon bárkit. Ráadásul kiválóan manipulálja az embereket.

Családját, barátait, partnerét is minden lelkiismeret-furdalás nélkül félrevezeti. Épp ezért ezt sok kapcsolata meg is sínyli. Függetlenségüket még egy nagy szerelemért sem adják fel szívesen.

Általános jellemvonások:

független, ravasz, merész, lelkes

manipuláló, intrikus, csintalan, hiú


  KAKAS  A Kakast Kínában öt erénnyel társítják: bátorság, jóság, szerencse, katonai dicsőség, magabiztosság. Mindig kimondja, amit gondol, sajnos ezzel sokszor megsért másokat. Hatalmas tehetsége van ahhoz, hogy pont olyan embereket bántson, akiket a legjobban szeret. Általában feltűnési viszketegségben szenved, vágyik az elismerésre, imádja, ha észreveszik. Ha mellőzöttnek érzi magát, attól lelkibeteg lesz. Színes egyénisége mégis segíti abban, hogy könnyen boldoguljon az életben. Nem kedveli a kockázatvállalást, kerüli a bajt.

Erős jellem, eleven, családi és baráti körben is szereti az embereket irányítani. Megéli a mát, nem gondolkodik a holnapban. Nem másoktól várja a megoldást, megteszi a számára fontos lépéseket.

Általános jellemvonások:

előzékeny, bátor, nagylelkű, rugalmas

hiú, meggondolatlan, kritikus, vitatkozó


  KUTYA  


Az igazság és a könyörületesség szimbóluma. Becsületes, hűséges, megbízható, nemes lélek. Nagyon állhatatos. az igazság bajnoka. Ha megbomlik környezetében a harmónia, mindent elkövet azért, hogy helyreállítsa. Igazi idealista, s egyben önzetlen. Képes másokért dolgozni, ami ritka erény. Mégis néha konok és önfejű, nem tűri a kritikát. Viszont rossza tulajdonságai szerencsére ritkán bújnak elő belőle. Az erkölcsöt illetőe magasra emeli a mércét, a külsőségek nem érdeklik, nem dicsekvő.

Rettentő türelmes, hűséges, legyen szó, családról, barátokról, szerelemről. Igyekszik egy partner mellett elkötelezni magát, ráadásul még egy rossz tulajdonságú, türelmetlen emberrel is könnyedén és jól kijön.

Általános jellemvonások:

hűséges, toleráns, idealista, nemes

aggódó, pesszimista, elégedetlen, bizalmatlan


  DISZNÓ  Szerencsés jegy. Boldog és becsületes, ez a két fő tulajdonsága. Kényelmes és természetes személyiség, szereti az élvezeteket, az életben a jó dolgokat keresi. Munkájában következetes és általában anyagiakban sem szűkölködik. Eléri céljait, bár általában nehezen indul neki a kitűzött feladatok elvégzésének. Nagyon együtt érző ember, rá igazán lehet számítani. A szerencse gyakran az ölébe hullik és soha nem él vissza vele. Nem manipulálja az embereket, nem hazudik, megmondja, ha valami nem tetszik neki, mindezt képes úgy megtenni, hogy a másikat nem sérti meg vele.

Kerüli a veszekedéseket, inkább magába fojtja haragját. Érzékeny és félénk, óvatos mindenféle emberi kapcsolat terén. Akit viszont közel enged magához, az biztos, hogy egy élten át élvezheti a társaságát.

Általános jellemvonások:

buzgó, szerencsés, toleráns, nagylelkű, békés

hiszékeny, engedékeny, naiv, védtelen


  KAPCSOLÓDÓ CIKKEK  
Kínai fogamzásnaptár
A kínai hónapok és állatjegyeik
Aszcendens - Belső Társ
Az öt elem tana
A kínai asztrológia története
Bíborcsillag asztrológia