forrás: Szantál, írta: Kökény Mária

Hogy csábíts ...

Az hogy milyen csillagjegyben születtünk, meghatározza egyéniségünket, bizonyos mértékig viselkedési mintáinkat, hozzáállásunkat a világhoz. Nagyon jellemző lehet egy-egy csillagjegy szülöttének arcfelépítése, életstílusa, gondolkodási módja, cselekvési gyorsasága. A kosok általában lendületesek, gyorsak, a bika vagy a bak pedig épp megfontoltságával tűnik ki. Minderről különböző könyvekben sok érdekességet lehet olvasni. Persze a csillagjegyek mellett sok minden más határozza meg egy ember személyiségét. Mégis a csillagjegyekről szóló ismeretetek mintegy vezérfonálként, útmutatóként használhatjuk mások megismeréséhez. A különböző jegyekhez tartozóknak az ízlésük is különböző. A jegy szülöttje akár a pólójára is írhatná, azt az egy mondatot, amiben összefoglalható egyénisége. Így a külvilág tudná, mit várhat tőle. (A jelmondatokat Rákos Péter Humanisztikus asztrológia című könyvéből kölcsönöztük.) Bizonyos illatok, bizonyos színek jobban illenek egyik vagy másik csillagjegy szülöttéhez, kiemelik egyéniségüket, információkat közvetítenek a világ felé.
Kos   |   Bika   |   Ikrek   |   Rák   |   Oroszlán   |   Szűz
Mérleg   |   Skorpió   |   Nyilas   |   Bak   |   Vízöntő   |   Halak

  KOS    


(március 21. - április 20.)

Színe a vörös, illatai a tüzes, erős friss szagok: bors-, szegfűbors-, rozmaring- és fahéjolaj.

Jelmondata: Áttörtem, tehát vagyok.

A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: aktív, célratörő, gyors, kalandvágyó, leleményes, lendületes, merész, sportos, tüzes, szenvedélyes és temperamentumos. Az intenzív, dinamikus illatok illenek hozzá.


  BIKA    


(április 21. - május 20.)

Színe a rózsaszín, illatai a nehéz, súlyos, kellemes illatok: pálmarózsa, rózsafa, szantálfa, és vetiver olaj.

Jelmondata: Te csak siess, én megpróbálok örülni annak, amim van.

A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: békés, beosztó, gyakorlatias, hagyománytisztelő, meggondolt, nyugodt, türelmes. Egyéniségével a kellemes, virág illatú parfümök harmonizálnak.


  IKREK    


(május 21. - június 21.)

A világos, tarka színeket kedveli. Szereti a változatosságot, a sokoldalúságot. Nincs ez másként az illatokkal sem, amelyek egy Ikrek számára a könnyű, tiszta levegős szagok: bergamott muskotályzsálya, rózsafa, rozmaring.

Jelmondata: Is is.

A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: beszédes, élénk, érdeklődő, játékos, kíváncsi, könnyed, szellemileg nyitott, mindig valami újdonságra vágyik, ezért parfümjeit is gyakran válogatja.


  RÁK    


(június 22. - július 22.)

Színe a fehér, illatai az édes, balzsamos, védelmező szagok: geránium, perubalzsam, rózsa, tubarózsa, tömjénolaj.

Pólója külső felén ezt a feliratot viselhetné: Nem bánthatsz! Pólója belső felére pedig ezt írná: Itt bent mi már ugye nem bántjuk egymást?

A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: alkalmazkodó, családias, érzékeny, fogékony, gondoskodó, segítőkész tartózkodó. A romantikus, lágy illatokat keresi.


  OROSZLÁN    


(július 23. - augusztus 22.)

Színe az aranysárga, illatai a meleg, édes, erős szagok: geránium, gyömbér, mandarin, narancsolaj.

Jelmondata: Úrrá lenni, uralkodni.

A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: bátor, döntéshozó, erős akaratú, határozott, igazságos, magabiztos, nagylelkű, öntudatos, szeret a társaság középpontja lenni. Az igazi Oroszlán tartása királyi, személyisége erőt sugárzó. Parfümökből is erős, egyéni és jellegzetes illatúakat kedveli.


  SZŰZ    


(augusztus 23. - szeptember 22.)

Színe a szürke és a barna, illatai kristálytiszta, finom ártatlan illatok: levendula, narancsvirág, pálmarózsa, zsályaolaj.

Jelmondata: Megértem és rendberakom.

A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: alapos, gondos, igényes, rendszerető, szolgálatkész, takarékos. Kerüli a feltűnést, ezért diszkrét, kellemes és nem kihívó illatokat választ magának.


  MÉRLEG    


(szeptember 23. - október 22.)

Színe a rózsaszín és a kék, illatai kiegyensúlyozott, lágy, édes szagok: geránium, jázmin, rózsa.

Jelmondata: Akkor vagyok oké, ha te is leokézol.

Vagyis csak akkor érzi igazán jól magát, ha a környezetétől is olyan visszajelzéseket kap, hogy minden rendben van vele. A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: barátkozó, kiegyensúlyozott, konfliktuskerülő, nagy a szerepélési vágya, tapintatos, társas lény, vidám. Szereti körülvenni magát szép, finom tárgyakkal, ételekkel, ruhákkal és persze illatokkal. Szolidan édeskés, ugyanakkor kellemesen visszafogott illatú parfümöket részesíti előnyben.


  SKORPIÓ    


(október 23. - november 22.)

Színe a vörös, illatai a mélyen titokzatos, kifürkészhetetlen szagok: fahéj, gyömbér, bors, szantálfaolaj.

Jelmondata: Egy életem, egy halálom, mindenáron.

A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: büszke, lényeglátó, mélyre ásó, oknyomozó, rettenthetetlen, titokzatos, véglegesen megoldó, szenvedélyes. Éppen ezért a szenvedélyes és hódító illatokat kedveli, amelyek érzékivé és felejthetetlenné teszik.


  NYILAS    


(november 23 - december 21.)

gyömbér, muskotályzsálya, rozmaring, geránium.

Jelmondata: Föl, tovább!

A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: bőkezű, derűs, idealista, igényes, nagyvonalú, szabadságszerető, törekvő. Sokszor túláradó érzelmekkel reagál az élet eseményeire, fontos számára, hogy hatást gyakoroljon másokra, ezért a hangsúlyos, ugyanakkor tiszta és könnyű illatokat kedveli.


  BAK    (december 22 - január 20.)

Színe a fekete, illatai a fanyar, tiszta, fás szagok: cédrus, borókafa, fenyőolaj.

Jelmondata: Rám lehet építeni.

A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: alázatra képes, bölcs humorú, céltudatos, előrelátó, fegyelmezett, kötelességtudó, megbízható, szívós, mindig tudja, hol a határ. Személyisége meghatározó a környezete számára. Illata visszafogott, elegáns és finom.


  VÍZÖNTŐ    


(január 21 - február 18.)

Színe a lila, illatai levegős, friss élénkítő szagok: citrom, bergamott, muskotályzsálya, rózsafaolaj.

Jelmondata: Szabadság, egyenlőség, testvériség.

A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: demokrata, elvhű, független, nyitott, találékony, újító. Vonzódik a különleges helyzetekhez, illatokból is különlegeset, a szokatlant, az egyénit keresi.


  HALAK    


(február 19 - március 20.)

Színe az ibolyakék, illatai a lágy, érzéki, érzelmes illatok: magnólia, pacsuli, ibolya, vetiver, ylang-ylang.

Pólóján ez állhatna: Köszönöm, hogy segíthetek.

Ám ez a felirat is igen halvány. Gyakran ajánlja fel másoknak, hogy írják fel a pólójára az ő feliratukat. A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: átszellemült, gyengéd, kifinomult, önfeláldozó, önzetlen, ösztönös, ábrándozó, sokszor művészi hajlamú, saját álomvilágban élő. Romantikus ugyanakkor tiszta illatok harmonizálnak egyéniségével.


Startlap ajánlat: http://aszcendens.lap.hu »


  KAPCSOLÓDÓ CIKKEK  
Mutasd az arcod, megmondjuk ki vagy!