Nem tudod mi az aszcendensed? Használd kalkulátorunkat vagy kérdezd meg a fórumon!
Mi az aszcendens?

Az aszcendens a horoszkópban a születés pillanatában felkelő jegyet mutatja. Az aszcendens a keleti horizonton felkelő jegynek éppen feljövő foka. A külvilág felé mutatott arcunkról ad képet. Az aszcendensünk azért meghatározó, mert gyakori, hogy környezetünk ilyennek ismer bennünket, nem pedig olyannak, mint a születési jegyünk.

Hozzávetőlegesen 2 óránként változnak az aszcendensek, de a Föld dőlésszöge miatt egy jegynél ez lehet kicsit több, másiknál kicsit kevesebb. Ha a teljes kört felosztjuk 12 egyenlő részre, azaz 30 fokokra, akkor láthatjuk, hogy egy jegy egy nap, csak egyszer kap szerepet. Az aszcendens tengelye normális esetben 1 fokot halad 4 percenként, így képes 24 óra alatt egy teljes kört leírva mind a 12 jegyet érinteni, és a kört bezárni.
Kos   |   Bika   |   Ikrek   |   Rák   |   Oroszlán   |   Szűz
Mérleg   |   Skorpió   |   Nyilas   |   Bak   |   Vízöntő   |   Halak

  KOS    


(március 21. - április 20.)

Nyitott típus vagy, aki mindig aktív, és céljaiért nagyon tud küzdeni, rettentően önérvényesítő. Nagy energiával kezdesz mindenhez. Igyekszel a legelső és a legösztönösebb lenni. Gyakran gondolkodás nélkül reagálsz. Gyakran mész fejjel a falnak Önző, gyermekien naiv vagy, ha dícsérnek képes vagy bármit elhinni. Érvekkel téged meggyőzni nem lehet. Makacs, nem túl igazságos, nagyon dicsőségigényes vagy. Élénk szerelmi életet élsz. Nem szabad ellentmondani neked. Rossz diplomata lennél, mert nagyon nyersen fogalmazol. Nehéz a természeted. Képes vagy egyszerre több partnerkapcsolatot is létesíteni. Nem az a lényeg, hogy mit csinálsz, hanem az, hogy hogyan: mindent olyan vehemensen, energikusan.

érzékeny testrészed: agy, izmok, fogak, koponya, arc, száj, fül

megjelenésed: erőteljes és markáns vonások, energikus arc, sokszor szúrós tekintet.


  BIKA    


(április 21. - május 20.)

Zárkózott típus vagy, aki sokszor lassú, csökönyös, meggyőzhetetlen. Anyagias vagy, fontos számodra a biztonság. Stabil és megbízható. Türelem jellemez, fát lehet vágni a hátadon, de ha egyszer bevadulsz, akkor nagy baj van. Békére, harmóniára, tartós kapcsolatokra törekszel, jól bírod a terhelést. Gyakran dicsekszel. Szereted a természetet, az állatokat. Meglehetősen anyagias vagy, a nehéz munkát is szívesen elvégzed, ha jól megfizetnek. Kiváló a szépérzéked, gyakran az énekhangod is. Ha kitalálsz magadnak valamit, azt végig is csinálod, még akkor is, ha félúton kiderül, hogy ostobaság és időpazarlás. Gyermek és családszerető vagy, jó pedagógiai érzékkel rendelkezel. Korai házasság, vagy koraérettség jellemez.

érzékeny testrészed: nyak, torok, ezen belül pajzsmirigy és mandulák

megjelenésed: csinos, esztétikus, kissé lassú, és általában alacsony.


  IKREK    


(május 21. - június 21.)

Nyitott típus vagy. Külső ingerekre gyorsan reagálsz. Egyszerre több dologgal vagy képes foglalkozni (egyik kezével rántást kever, a másikkal keresztrejtvényt fejt). Kíváncsi vagy, mindenre odafigyelsz, a szemgolyód ide-oda ugrál, de nem idegesség miatt, hanem csak mindent látni akarsz.
Mindenről mindent tudsz - persze csak felszínesen - de ez elég is neked. Gyakran fecsegsz, és igen jól kommunikálsz. Jó kereskedő válhat belőled (ha már nem vagy az), a kerti törpét is rásózod az emberre. Ritkán vagy hűséges. Mindig az a fontos, amit épp csinálsz, a következő pillanatban hajlamos vagy elfeledkezni az egészről, és akkor ismét az lesz a rendkívül fontos amit elkezdtél. Nem kötődsz szinte semmihez, mindenkivel és mindenhol jól érzed magad. Mindig mindenből és mindenhol kettősség jellemez.

érzékeny testrészed: légzőszervek, idegrendszer, karok, vállak, kezek

megjelenésed: fiatalosság, rugalmasság jellemez, állandóan mozgásban vagy, még nőként is gyakran férfias jellegekkel rendelkezel.


  RÁK    


(június 22. - július 22.)

Zárkózott típus vagy. Külső ingerekre lassan és szeszélyesen reagálsz. Főleg a saját belső érzéseid, hangulataid irányítanak. Rendkívül érzékeny és túl érzelmes vagy. Jó intuitív készség és magas fokú empátia jellemez. Család és otthoncentrikus vagy. Messziről kerülöd a konfliktusokat, mert félsz a kudarcoktól. Sok kérdésben bizonytalanság jellemez: belekezdj - ne kezdj, ha bele is kezdesz sokszor megbánod. Ha összeszeded magad hihetetlen cselekedetekre lennél képes, de te szeretsz biztosra menni, ez pedig nem mindig adatik meg.

érzékeny testrészed: mell, gyomor, méh, szem

megjelenésed: kerek arc, csillogó szemek, érzelmes tekintet.


  OROSZLÁN    


(július 23. - augusztus 22.)

Nyitott típus vagy. Az élet napos oldalán fordulsz elő. Kissé lusta vagy, de ha céljaidért küzdeni kell, valódi Oroszlánná válsz. Beragyogsz egy közösséget, észre kell, hogy vegyenek. Szeretsz vezetni, dirigálni, játszani, szórakozni. Mindent megteszel a szerelmedért, de már nem annyit a házastársadért. Szereted a gyerekeket, jó pedagógiai érzékkel rendelkezel. Vállalkozó típus vagy, kissé idealista, és gyakran naiv. Felnézel a magad szintjén álló szellemiségekre. Kitartó, egyben uralkodó típus vagy. Ha véletlenül koldusnak születettél volna, képes vagy arra, hogy úgy fogadj el alamizsnát, mintha te tennél azzal szívességet, hogy elfogadod. Ha iszogatsz, éjfélre kidőlsz, hamar a fejedbe száll. Optimista vagy, amíg két kezed van, nagy baj nem lehet.

érzékeny testrészed: szív, érrendszer, hát és gerinc

megjelenésed: széles arc és orr, királyi megjelenés, közepes termet, méltóságteljes tartás jellemez.


  SZŰZ    


(augusztus 23. - szeptember 22.)

Zárkózott típus vagy. Külső ingerekre lassan reagálsz, mert mindent alaposan átgondolsz. Alapos elemző vagy, analizáló, aggályoskodó, aki még ráadásul meglehetősen kritikus természetű is, amiért gyakran szőrszálhasogatónak, vagy a kákán is csomót keresőnek tartanak. De szigorú bírád vagy saját magadnak is. Csak azt fogadod el amit megértettél. Neked az nem válasz, hogy csak. Rendszerető vagy. Az egészségedre nagyon figyelsz, gyakran hajlamos vagy a hipochondriára. Sok dologban bizonytalanság jellemez, de tudsz nagyon határozott is lenni. Vitatkozó vagy, mindent egy szellemi szűrőn keresztül vizsgálsz, nem tudsz mindig feloldódni.

érzékeny testrészed: emésztőrendszer, vékonybél, epe

megjelenésed: ovális arc, szerény külső, inkább férfiasabb testalkat


  MÉRLEG    


(szeptember 23. - október 22.)

Nyitott típus vagy. Harmóniára, békére, kiegyensúlyozottságra, tartós emberi kapcsolatokra törekszel. Számodra legfontosabb a környezet harmóniája, tönkre tudják tenni az életedet, ha társaságodban veszekednek, neked is, neked is igazad van, csak hagyjátok már abba. Egy békebíró született meg benned. Szívesen szervezel kis dolgokat, mint pl. lakberendezés, bevásárló körút, ruhák tervezése. Rendkívül társcentrikus vagy, nehezen létezel partner nélkül. Ha éppen nincs, keresel magadnak. Sajnos ritkán találsz igazi társra, és sokat csalódsz életében. Túlérzékeny vagy, mégis hűvös és józan. Értelmi síkon keresed a kapcsolódási lehetőséget.

érzékeny testrészed: minden, ami deréktájon van

megjelenésed: szép és arányos alkat és arc, mosolygó, bájos


  SKORPIÓ    


(október 23. - november 22.)

Zárkózott típus vagy. Rendkívül szélsőséges: vagy mindent, vagy semmit. A középutat csak idős korodra ismered meg. Titoktartó vagy, egy vallatóember sem szedi ki belőled. Mindig a nehezebb utat választod, nem azért, hogy mások előtt villogj, hanem saját magadnak akarsz bizonyítani. Gyakran fejjel mész a falnak. Nem vagy vad bosszúálló, de `fehér ember nem felejt` alapon képes vagy kivárni az elégtétel pillanatát, ha kell, évekig türelmes vagy. Diplomatikus és fegyelmezett vagy. Magadtól és másoktól sokat követelsz. Semmit nem tudsz úgy csinálni, hogy meg ne kérdezd: miért. Nagy fájdalomtűrő képességgel rendelkezel, és nem ismersz pardont. Energikus, kitartó vagy.

érzékeny testrészed: nemi szervek, vastagbél, végbél, hólyag

megjelenésed: vonzó testalkat, sötét szem a legjellemzőbbek rád. Gyorsan komoly hatást teszel másokra.


  NYILAS    


(november 23 - december 21.)

Nyitott típus vagy. Külső ingerekre gyorsan reagálsz. Sem kitartásod, sem realitásod nincs, viszont igen könnyen belelkesedsz: fogjuk meg és vigyétek! Imádsz beszélni, szónokolni, szereted a saját hangodat hallani. Népszerű vagy. Megszülöd az ideát, gondolatban végre is hajtod, de megvalósításra ritkán kerül sor. Szeretsz filozofálni, okoskodni. Hiú vagy arra, hogy ki mit gondol rólad, fontos számodra mások pozitív véleménye. Magas színvonalon akarsz élni, ha hitel kell, felveszed, aztán majd megadod, ha tudod. Nem vagy fösvény, igaz szinte soha sincs pénzed, mindig megoldod a problémáidat. Szerencséd sohasem hagy el, nagy bajt nem enged megtörténni veled. Könnyen tanulsz, bár tanulás nélkül is képes vagy érvényesülni. Toleráns, szétszórt, nagyvonalú és szeretetreméltó vagy.

érzékeny testrészed: csípő, comb, térd, máj

megjelenésed: általában magas, de széles csípőjű, mozgékony, jóságos tekintetű és derűs személy vagy


  BAK    (december 22 - január 20.)

Zárkózott, racionális típus vagy. Külső ingerekre lassan reagálsz, alaposan átgondolsz és megfontolsz mindent. Ritkán mondasz valamit, de annak mindig súlya van. Azt szereted, ami kézzel fogható. Tudatosan élsz, ambiciózus vagy és hivatás centrikus. Első a karrier, második a munka, a hivatás, és csak ezután jöhet minden más. Képes vag lemondani mindenről, a szerelemről, a családról - a hivatásáért. Mindig lent kezded, és lépésről lépésre haladva jutsz el a csúcsig. Ha buksz, képes vagy többször is nekifutni. A melegséget, érzelmeket nem tudod kimutatni, a környezeted sokszor hiányolja is. Ezt saját magadról soha nem ismernéd be. Rettegsz a csalódásoktól. Nem iszol, nem szórakozol, precíz, megbízható, gátlásos vagy.

érzékeny testrészed: térdek, csontozat, bőr, fogak

megjelenésed: szikár testalkat, barna szemek, intelligens tekintet markáns vonásokkal.


  VÍZÖNTŐ    


(január 21 - február 18.)

Nyitott típus vagy. Széles látó- és érdeklődésű. Vonzz a modern technika, de érdekel az ősrégi is, ha az valamiben különleges. Saját magad is különleges és különc vagy. Ha úgy tetszik, kifeszítesz a hálószobádban egy ejtőernyőt. Gyakran nem érted meg a környezetedet, de ez visszafelé is igaz. Sokat markolsz, keveset fogsz, a határidőket nagyon nem szereted. Szociális beállítottságú vagy, ugyanúgy tudsz beszélni egy utcaseprővel, mint egy miniszterhelyettessel. Szenvedélymentesség jellemez. Nehezen viseled a korlátokat, kötöttségeket, a szabadság az életelemed. Nem vagy hűtlen, de ha éjjel eszedbe jut, hogy mész, akkor nem lehet megállítani. Az idődet képtelen vagy beosztani.

érzékeny testrészed: lábszár, boka, idegrendszer és tüdő

megjelenésed: extrém öltözet, szép szemek, hullámos haj jellemez.


  HALAK    


(február 19 - március 20.)

Sem nem nyitott, sem nem zárkózott, a közegtől függ a viselkedésed. Külső ingerekre lassan és igen mély érzelmekkel reagálsz. Intuitív készséged, empátiád kimagaslóan jó. Tele vag idealizmussal, megértéssel. Óriási érzelmi életed van, könnyen befolyásolhatnak, mindig a szívedre hallgatsz. Instabil vagy és hajlamos a szétfolyásra. Az élet apró-cseprő dolgain hosszan fennakadsz, az igazán nagy dolgokat lazán keresztülléped. Társaságkedvelő vagy, jól mesélsz, gyakran ugyanazt százszor is, és mindannyiszor átéled. Van benned egy adag `pató-pálos` vonás: majd csak lesz valahogy. Bölcs belenyugvással viseled sorsod. Szenvedélyek rabja lehetsz, megbízhatatlan vagy, nagy szöveged van.

érzékeny testrészed: lábfej, nyirokrendszer

megjelenésed: ábrándos tekintet, ovális arc, keskeny homlok a legjellemzőbb.


Startlap ajánlat: http://aszcendens.lap.hu »


  KAPCSOLÓDÓ CIKKEK  
Mutasd az arcod, megmondjuk ki vagy!