A születési napok szerint az alábbi táblázatból kiolvasható a virágjegy. Ez független attól, hogy mely hónapra esik.

1. 10. 19. 28. - Napraforgó
2. 11. 20. 29. - Babarózsa
3. 12. 21. 30. - Szagos bükköny
4. 13. 22. 31. - Búzavirág
5. 14. 23. - Liliom
6. 15. 24. - Pipacs
7. 16. 25. - Orchidea
8. 17. 26. - Margaréta
9. 18. 27. Piros rózsa
Ki, milyen virágjegyű?

Az asztrológia kilenc különböző virághoz köti a születési napokat.

Több évszázados megfigyelés és tapasztalat alapján érdekes összefüggéseket találtak e kilenc virág és a születési napok között, amik hajlamosítanak egyes személyeket életvitelük, sorsuk, jellemük kialakulásában, tehetségük kibontakozásában.

A virágjegyekhez kapcsolódó hajlamokon kívül a személyiségünk kialakulásában természetesen még jelentős szerepet játszik a nevelés, környezet és a személyes adottságok is.
Napraforgó   |   Babarózsa   |   Szagos bükköny   |   Búzavirág   |   Liliom
Pipacs   |   Orchidea   |   Margaréta   |   Piros rózsa

  NAPRAFORGÓ    


Rokonszenves, szeretetre méltó ember. Nagyon vágyik a szerelemre és, hogy célját elérje minden eszközt képes bevetni, még füllenteni is hajlandó. Tekintélyt parancsoló akaratereje van, még kilátástalan helyzetből is képes kilábalni, amit túlzott magabiztosságával, önzésével jószerivel önmagának okoz. Sokoldalúsága és tehetsége révén sikeres lehet, ha egy kicsit szerényebb. Céljait akkor érheti el ha gyengeségeit, önzését felismeri, és viselkedését mások által elfogadhatóvá finomítja.

Szerencse napjai: vasárnap, hétfő
Kabalaszámai: 1, 11, 16, 19, 22, 27, 31
Párkapcsolatok: Hajlamos, hogy érdekből, számításból létesítsen párkapcsolatot. Élete során többször képes váltani, és ez túlzottan nem viseli meg őt. Ha a szívére hallgat tartalmasabb, boldogabb lehet az élete, főleg a nála gyengébb partnerrel, mert minden tekintetben uralkodni vágyik. A harmóniát és a szerelmet elsősorban az orchidea, babarózsa és búzavirág oldalán találja meg.


  BABARÓZSA    Szereti a természetet, állatokat, növényeket. Elbűvölik zord hegyek, patakok, virágos rét és a tenger. Az anyagiak fontos szerepet játszanak életében. Mindent megtesz annak érdekében, hogy luxuskörülmények között élhessen. Érzékeny alkatú, de nem eléggé alkalmazkodó. Hajlamos a depresszióra. Akkor válhat élete kiegyensúlyozottabbá, ha felismeri hibáit és vállalja azokat. Hűséges, stabil ember, aki néha csökönyös, merev. Birtoklási vágyát megzabolázva, nagyobb empátiával többet kaphat az élettől.

Szerencse napjai: péntek, szombat, vasárnap
Kabalaszámai: 1, 4, 7, 9, 18, 33, 42
Párkapcsolatok: Romantikus alkat, vágyik a gyengédségre, figyelmességre, és ezért minden áldozatra kész. Társát aranykalitkában tartja, ő jelent számára mindent, de szinte soha nem nyitja ki az ajtaját. Fiatalabb éveiben több kapcsolata lehetett, mondván, hogy az igazit keresi. Ez többnyire igaz is. A boldogságot a babarózsa, a búzavirág, pipacs vagy margaréta oldalán találja meg.


  SZAGOS BÜKKÖNY    


Dinamikus, mozgékony alkat, aki nehezen viseli el a kötöttségeket. Minden téren szabadságra vágyik, és ha eléri, vidám, felszabadult jó társasági ember. Mindenütt szívesen látják, mert mindenkit elbűvöl vidámsága, humora, lendülete. Felületessége és hűtlenkedései miatt sok bonyodalom adódhat életében, amit azonban intelligenciájával képes elrendezni. A szerencsejáték rabjává válhat, és ott többnyire veszít. Fiatalos lendületét idősebb korában is megőrzi.

Szerencse napjai: szombat, vasárnap, hétfő
Kabalaszámai: 6, 9, 15, 18, 24, 27
Párkapcsolatok: Elvárja, hogy partnerei mindig lángoljanak. Kapcsolatai viharosak, rövid ideig tartanak, de csodálatosak. Labilis az érzelmi élete és többnyire ő a szerelmi háromszögek egyik oszlopos tagja. Ha gyengéit felismeri és képes lesz korlátozni úgy, hogy pozitív tulajdonságait, vitalitását, kedvességét megőrzi, teljes és boldog életet élhet, elsősorban a pipacs és a piros rózsa oldalán.


  BÚZAVIRÁG    


Zárkózott, egyenes, megbízható alkatú. A járt utat a járatlanért nem cseréli fel. Logikusan gondolkodik, mindent előre megtervez. Nem ő fogja a spanyolviaszt feltalálni, de az életben jól boldogul, sikeres lesz. A sikeres búzavirág hajlamos túlértékelni önmagát, csökönyössé, tudálékossá válik, és mereven ragaszkodik álláspontjához. Ha tudatosul benne ezen hiányossága és belátja, hogy mindenkitől lehet tanulni, egyszerűbb, felhőtlenebb lehet élete.

Szerencse napjai: szombat, vasárnap, hétfő
Kabalaszámai: 1, 7, 16, 19, 20, 25, 29
Párkapcsolatok: Nehezen tudja érzelmeit kimutatni, ezért nehezebben boldogul partnerkapcsolataiban. Ha rátalál az igazi nagy Ő-re abszolút feloldódik, és teljesen kiadja magát. Hozzá abszolút hűséges és minden rosszban kitart mellette. Társát a margaréták és a pipacsok között találja meg.


  LILIOM    Talpraesett, vidám, gyors észjárású. Társasági ember, kiválóan alkalmazkodik mindenféle típusú és mentalitású emberhez. A dolgokhoz való dinamikus, okos és rugalmas hozzáállása miatt sikeres lehet, mind a munkájában, mind a magánéletben. Hibája, hogy lobbanékony. Könnyen haragra gerjed, ha hátráltatják őt vagy gyenge pontjára tapintanak. Kedveli az érzéki gyönyört, és ennek könnyen a rabjává válhat. Intelligenciája révén könnyedén átsiklik az élet buktatóin, szinte észre sem véve azokat.

Szerencse napjai: szerda, péntek
Kabalaszámai: 1, 10, 19, 28, 30, 33
Párkapcsolatok: Kedves, vidám személyiségével könnyen hódítja meg partnerét. Elvárja, hogy társa kényeztesse, becézgesse őt. Ha közömbösséget érez, nem lesz maradása és hamar felszámolja a kapcsolatot. A liliom szinte minden virágjegyű partnerrel megtalálja a harmóniát, de elsősorban a napraforgó és a szagos bükköny illik hozzá.


  PIPACS    


Tiszta szívű, becsületes, finom lelkű ember. Ezt tételezi fel másokról is. Ezért számtalan csalódás éri az életben. Olthatatlan a tudásszomja. Kifinomult lelkével a vallásosság felé is fordulhat. Küldetéstudta arra hajtja őt, hogy a világot jó útra térítse. Kíváncsi a végtelenségig, szinte mindenbe beleüti az orrát.

Szerencse napjai: kedd, csütörtök, péntek
Kabalaszámai: 3, 6, 9, 21, 24, 27, 30
Párkapcsolatok: Álomvilágban él, és gyakran esik a halálos szerelem csapdájába. Ez többnyire egyoldalú, szenved tőle, de egyszer eljön majd az igazi is. Ezért csak a második-harmadik kapcsolata, házassága lesz igazán harmonikus és boldog. Ha a valóság talaján áll és onnan vetíti ki álmait partnereire, csodálatos élmények várnak rájuk. A túlzásoktól azért nem árt óvakodnia. Álmai hercegnőjét, vagy hercegét a piros rózsák vagy a szagos bükkönyök között találja meg.


  ORCHIDEA    Szorgalmas, barátságos, finom lelkű teremtés. Nehezen viseli el az igazságtalanságot, és rendkívül segítőkész ilyen esetekben. Környezetével szemben rendkívül igényes. Szereti a rendet, tisztaságot, barátságot, meleg otthont képes teremteni. Partnerével szemben is magas a mérce, elvárja, hogy mindig ápolt, figyelmes legyen. Csak kulturált, meleg szívű, szorgalmas, tehetséges tárast fogad el, fontos, hogy felnézhessen rá. Szereti a szép ruhákat, finom parfümöket, tudja mi áll jól neki. Kedveli az utazásokat, kalandokat, más népek kultúráját, szokását, ételeit. Állandóan égő típus, de emellett zárkózott és egy kicsit türelmetlen. A teljes élethez jól teszi, ha egy kicsit fékezi tempóját, izgatottságát.

Szerencse napjai: vasárnap, hétfő
Kabalaszámai: 12, 20, 21, 29, 30, 40
Párkapcsolatok: Szerelmi életében nem hajlandó kompromisszumra. Csak az igazi, mély, mindent magával ragadó szerelemben képes feloldódni. Amennyiben megtalálja őt, neki hűséges, csodálatos, holtig tartó társa lesz. Ezt elsősorban a napraforgó és a szagos bükköny oldalán találja meg.


  MARGARÉTA    


Túlzottan engedékeny és elnéző másokkal szemben. Nem sok a barátja, de azokat élete végéig megőrzi. Szorgalmas, gyakorlatias, szerény és bátor ember, az általa jónak vélt dolgok mellett az utolsó leheletéig kitart. A jó ügyek szolgálatában végtelen odaadással küzd, de a sors nehézségei alázatossá tehetik. Ezt mindenképpen kerülje el, hogy önbecsülését megtarthassa.

Szerencse napjai: szombat
Kabalaszámai: 4, 8, 22, 24, 26, 31
Párkapcsolatok: Szerelmi téren sok csalódás, keserűség érheti. Érettebb korában találja meg az igazi társát. Mindent elkövet, hogy boldog lehessen és teljes szívével a másik karrierjén, fáradozik. Vigyázzon, hogy ez ne járjon a személyisége teljes feladásával. Gyengédségre vágyik, ami nem jelenti kizárólag csak a szexet. Partnere a babarózsa, búzavirág, pipacs és napraforgó jegyűek közül kerülhet ki leginkább.


  PIROS RÓZSA    Áldozatkész, bátor, igazságszerető. Az általa jónak tartott eszmékért minden érdek nélkül, fáradhatatlanul küzd. Az érdekekben sértett emberek részéről sokszor éri támadás, csalódás. Nehezen viseli ezt el, igazságérzetét sértik a kicsinyes szurkálások, hiszen ő csak jót akart. Nem veszi tudomásul, hogy az általa nagynak és tisztának tartott eszméit, mások egyéni érdekeikkel fűszerezve meglovagolják. Kitartóan küzd a szerelemért, az egyetlen igazit keresi, amíg el nem jön.

Szerencse napjai: kedd, csütörtök, péntek
Kabalaszámai: 9, 15, 18, 24, 27, 30
Párkapcsolatok: A hűség nem alapvető erénye. Fiatalabb korában szenvedélyes szerető, az egyik kalandból a másikba veti magát. Könnyen esik szerelembe, és idealista felfogása miatt leghőbb vágya a tiszta szerelem. Érettebb korában gondolkodása letisztul, és valóságos élet talaján megtalálja az igazit. Leginkább a pipacs és a szagos bükköny válhat igazi társává.