Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mi lehet a szellemi kikapcsolódás valódi alternatívája?

Közzétéve: 2017. 07. 08. Forrás: Krisna.hu
Értékelés
Ez a cikk 681 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csak kevesen tudják, hogy a somogyvámosi Krisna-völgy, Európa egyik legnagyobb ökofalva a szellemi és lelki feltöltődés központja is egyben. A biofarm lakói a hinduizmus vaisnava irányzatát követik...

...vagyis Krisna-hívők, és az év során számos fesztivállal, önismereti és öko-kurzussal, valamint bentlakásos hétvégéken keresztül igyekeznek megismertetni India ősi kultúráját, és azt a bölcsességét, amely kontinensektől, vallási háttértől függetlenül minden ember számára örök értéket jelent. „Egyszerű életmód, emelkedett gondolkodás” – ez a mottó nemcsak az anyagi függőségeinkről való lemondást jelenti, hanem egy ébredező szellemi irányzat kivirágzását is. A tudat forradalmát, az intelligencia korának kiterjedését, amely számos véleményvezér szerint jelenleg az egyetlen valódi szellemi alternatíva a fájdalmasan degradálódó hétköznapokban.

Napjainkban az Y és Z generáció egészen nagy része dönt úgy, hogy az alkohol, a drogok, az önpusztítás vagy éppen a felelőtlen kihágások helyett inkább egészséges, szellemiségben gazdag, az életet építő kikapcsolódást választ. Te is közéjük tartozol? Akkor Neked találták ki a Krisna-völgyi Búcsút!

A Búcsút már több mint két évtizede rendezik meg Krisna-völgyben, a Fonyódtól délre mintegy 20 perc autóútra található, de vonattal, hátizsákos turistaként is megközelíthető helyszínen. A Búcsú egy különleges, háromnapos hétvége, amikor a vaisnava kultúra minden szeletét megismerheted, 280 hektáron. Bepillanthatsz India képzőművészetébe, megismerheted építészeti, irodalmi hagyományait, kipróbálhatod zenei és tánckultúráját, megismerheted szokásait.

A Krisna-hívők közössége hazánk egyik legnagyobb, a jógát aktívan gyakorló és oktató közössége. A rendezvényen így alkalmad nyílik kipróbálni a hatha-jógát és megismerheted a jógatevékenységek magasabb irányzatait is. Élő, egészséges, vegetáriánus ételeket kóstolhatsz, a vegán magyaros ízektől, a mediterrán konyhán át, egészen a tradicionális indiai fogásokig.

Megismerheted India több ezer éves szentírásait és tudáskincsét: például a Védák összegzését, a Bhágavata Puránát. A Krisna-völgyi Búcsú a személyes kapcsolatok és a filozofikus beszélgetések tere is egyben, követve az "upanisádok" kifejezés jelentését, mely annyit tesz: valaki mellé közel ülni, és személyes kapcsolaton keresztül megkapni a bizalmas, spirituális tudást. A Föld legősibb írásai örökérvényű tanácsokat tartalmaznak a sikeres életvezetéshez.

 

Önismereti workshopokon és egy különleges reinkarnációs szerepjátékon keresztül feltérképezheted személyiségedet. Meditálhatsz a mantra-ösvényen, és az élet valóban fontos, szellemi kérdéseiről diskurálhatsz hozzád hasonló útkeresőkkel. Ha pedig egy kis lelki nyugalomra vágysz, betérhetsz a szentélybe, amely hazánk legszebb indiai stílusú építménye, és ahol mindent áthat a lelki atmoszféra. A mandír nemcsak egy pazar épület, hanem egy különleges energetikával rendelkező helyszín, Krisna indiai szülőfalujának képmása, így ez a látogatás olyan, mintha egy szent zarándoklatra utaznál Indiába – itt lelkileg is feltöltődhetsz.

 

A Krisna-völgyi Búcsúban persze megismerkedhetsz a krisnások hétköznapibb tevékenységeivel is. Ha már nagyon unod a nyereség alapú társadalom mókuskerekét, az erőszakmentes gazdálkodással, és önellátással érdemes megismerkedned, de ha könnyedebb témákra vágysz, kipróbálhatod India jól bevált szépség-trükkjeit, a hennafestést, az indiai viseletet és díszítőművészetet, és egész nap különféle színpadi programok, színdarabok, zenei előadások és dobshowk, filozófiai beszélgetések közül is választhatsz.

 

Ha olyan kikapcsolódásra vágysz, ami túlmutat a határaidon, ha olyan mottókat, szellemi útjelzőket keresel életutad építéséhez, ami biztos építőkövet jelent, akkor Krisna-völgy rejtett szigetét Neked találták ki!

 

Július 21-23., Somogyvámos

www.krisnavolgy.hu 

www.krisna.hu

Részletek, színpadi program: http://bucsu.krisnavolgy.hu

Forrás: Krisna.hu