Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mi a boldog házasság 9 titka?

Közzétéve: 2019. 11. 27. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 190 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Házaspárokkal folytatott beszélgetéseket követően a pszichológusok arra a következtetésre jutottak, hogy a jó házasság megvalósítására sokféle recept létezik. Íme a 9 legfontosabb szempont!

Házaspárokkal folytatott hosszú beszélgetéseket követően a pszichológusok arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy a jó házasság megvalósítására nagyon is sokféle recept létezik. Ezek közül a legfontosabbnak 9 szempontot találtak. Betartásuk hosszú távon boldog házasságot eredményezhet!

1. Adjuk fel megrögzött szokásainkat!

Nagyon fontos, hogy ne csak a párunk kedvéért legyünk képesek "leválni" a régi családunkról, és feladni bizonyos viselkedésmintákat, amelyek még gyermekkorunkból származnak, hanem ennek az igénye önmagunkból induljon ki. A házassággal új családot alapítunk, korábbi családunk ezt követően már „csupán” a rokonságunk lesz.

2. Teremtsünk közös jelent!

Ez azt jelenti, hogy a házasságunkban teremtsünk olyan, összetartozást tükröző, bensőséges érzést, amely a kapcsolat vezérfonala. Ennek legfontosabb előfeltétele, hogy miközben bizonyos mértékig feladjuk önzésünket, mégis önálló, meghatározó személyiségek maradunk, és ugyanezt várjuk el párunktól is.

3. Vibráló atmoszféra

A kiegyensúlyozott szexuális élet az örömforrások egyik legfontosabb tényezője. A szex kiváló feszültségoldó, és megadja a házasság savát-borsát. Illúzió azt hinni, hogy egy kapcsolat e nélkül is működik...

4. Kell a simogatás és a gyengédség

Nem maradhat el a szex nélküli testi közelség sem. Öleljük meg a párunkat naponta többször is, minden ok nélkül, csak azért, mert jól esik. Az időnkénti finom masszázsok, a közös szaunázás is fokozzák a gyengédséget és a partnerünk iránti szeretetet. Mindez tükrözi a másik iránt érzett bizalmunkat, a megértést még a nehéz időkben is... Egy jó házasság elengedhetetlen feltétele a gyengédség!

5. Legyünk jó szülők, de maradjunk egymás partnerei!

Óvakodjunk attól, hogy egymást „apának" vagy „anyának” szólítjuk csak azért, mert gyermekeink is így hívnak bennünket! Egy jó házasságban a házasfelek, miközben gyermekeikre is odafigyelnek, partnerkapcsolatukat is fontosnak tartják, ápolják, és továbbra is nyitottak maradnak egymás számára, egyenrangú társak a szülői feladatok mellett is.

6. A fent és a lent

Az élet nem mindig "habos torta", pláne egy hosszabb kapcsolat esetében. Ugyanúgy hozzátartoznak tehát a veszekedések, a viták, a hétköznapi gondok-bánatok és a mérgelődés, mint a felhőtlen öröm. Vigyázni kell azonban, hogy ne ezek az érzések kerüljenek túlsúlyba, mert azok már veszélyeztethetik az összetartozást! Mindig törekedjünk a békülésre és a megbocsátásra egy komolyabb vita után is, és soha ne menjünk aludni haraggal a lelkünkben!

7. Oldjuk meg a konfliktusokat!

Meg kell tanulnunk konfliktusainkat feloldani, feldolgozni, és levonni belőlük a tanulságot! Nem célravezető minden veszekedés alkalmával azonnal válással fenyegetőzni. Még viták esetén se hánytorgassuk fel régi sérelmeinket! A partnerek őszinte és valódi konfrontációja egy házasság igazi próbatétele! Amikor sikerül a legnehezebbnek vélt konfliktust is eredményesen megoldanunk, akkor a kapcsolatunk új alapokról, megerősödve folytatódhat tovább.

8. Mosolyogjunk!

Amikor egy kapcsolatban a szürke hétköznapok kerülnek túlsúlyba, lefoglalnak a problémák, a gondok, a munkahelyi feladatok, akkor is nevessünk, próbáljunk meg humorosak és könnyedek lenni! Ha már máshol keressük a jókedvet és a szórakozást, a kapcsolatunknak régen rossz!

9. Fogadjuk el a társunkat!

Akinek mindig a szomszéd kertje zöldebb, az az ember nem képes a mának élni. Váljunk meg párunk idealizált fantáziaképétől, és ne akarjuk őt megváltoztatni! Valakit a hibáival együtt feltételek nélkül szeretni, a valódi és az önzetlen szeretet.

Forrás: Freespirit.hu