Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

21 ok a gyermek mellett és ellen!

Közzétéve: 2018. 09. 25. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 238 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legyen gyerek vagy ne? A szerelemben minden passzol, már csak egy gyermek hiányzik a boldogsághoz. Vagy mégsem? Hol az ésszerűség határa?

21 kérdés, ami segít, hogy megtaláld a helyes választ!

1. Egoizmus, ha egy pár nem akar gyereket?

A gyermek nélküli párok gyakran hallják, hogy önmegvalósításuk vet gátat az igazi családalapításnak. A gyermekes szülők is nézik a saját céljaikat, nem azért hoznak világra gyermekeket, hogy legyen, aki majd adózik az államnak. Nem, sokkal inkább, mert hátra szeretnének valamit hagyni maguk után, szeretnének unokázni, ha már majd nincs más dolguk az életben.

2. A gyermek valóban egy kapcsolat csúcsa?

Ellenkezőleg. Tulajdonképpen egy gyermek épphogy elvonja egymástól a szülőket. Nagyon erősen kell akarnia mindkét félnek a kis jövevényt, különben a sok átvirrasztott éjszaka visszaüthet.

3. De mégiscsak előjön a gondolat mindenkiben egy bizonyos életkorban, hogy van partnere, de gyermeke nincs...

Sajnos igen. Egy idő után mindenki vágyik valami másra, egy még szorosabb  kapocsra. A mai családmodellben épp az anya az, aki leveti magáról a tradicionális szerepet és inkább karrierét választja és szabadságát, illetve karcsúságát, mint a hosszú, otthon töltött éveket.

4. A gyerekek jelentik az élet valódi lényegét?

Megvan az oka ennek a tényállásnak is. Hisz fejlődésünk egyik alappillére az öröklődés, a nevelés. Sok gyermektelen pár kutatja élete értelmét, mígnem elkezdenek nagyszámú háziállatot tartani, vagy valamelyik fiatalabb kollégájukat veszik szárnyaik alá.

5. Hogy lehet megkülönböztetni a gyermekes és a gyermektelen párokat?

A tudatosan gyermek nélkül élő párok koncentráltan foglalkoznak szabadságukkal és céljaikkal, ezzel ellentétben mindent beleadnak a párkapcsolat építésébe.

6. Nem lesz később nehéz, hogy csak egy pár vagyunk?

Minden párnak szüksége van valamire, ami mindkettejüknek nagyon fontos. A gyermek csak egy lehetőség, és némely pároknak nem is a legjobb. A párok inkább válnak a gyermekek, mintsem a gyermektelenség miatt- mutatják a kutatások. Hisz a szülők egy idő után arra hivatkoznak, hogy a gyermek az, ami összeköti őket.

7. Az izgalmas fiatal évek után logikusan következik a gyerek...

A gyerekekkel kapcsolatban is merülnek fel más témák, mint a pelenkázás és a cumisüveg. Persze a kisbaba először mindkét szülőt, de legfőképpen az anyát teljesen magával ragadja. Azonban legkésőbb az önállóvá válása kezdetén muszáj elkezdeni az anyának újra saját magával foglalkozni. Egyik gyermeknek sincs szüksége olyan szülőre, aki mártír módon teljesen feladja önmagát.

8. Vannak jellemző családos típusok?

Nem, de sok ember, aki azt gondolja, hogy nincs, talán csak fél, hogy túl nagy feladat lenne számára a szülőtípust eljátszani. Ez a félelem a gyermektelenek között széles körben elterjedt. Hozzájárul az is, hogy ma már nem elég csak felnevelni a gyereket, hanem már az anyaméhben elkezdjük "okítani", ha mással nem, akkor klasszikuszene-hallgatással. Másrészről a gyermektelen anyák előtt egy túlzottan tökéletes anya jelenik meg mintaként, aminek- valljuk be- azért kevés anya felel meg.

9. Mennyire befolyásolja az otthonról hozott példa a gyermek utáni vágyat?

Nagyon erősen, különösen, ha gyermekként negatív sérelmek érték az egyént. Főleg férfiakra jellemző, hogy képtelenek szabadulni a negatív élményektől. De változtatni lehet, csak rajtunk múlik, hogy milyenné válik a kapcsolatunk és a gyermekhez való viszonyunk. Tanuljunk a múlt hibáiból és tegyünk a boldog jövőért!

10. A családalapítás csak a társadalom elvárása?

Ha valaki 30 felett még mindig bizonytalan benne, hogy mit akar az élettől, valószínűleg nem a család és a gyerek az, ami valóban megmozgatja. Inkább ismerjük fel a család és a társadalom példájának befolyásolását, mintsem olyan gyermeket hozzunk világra, akit nem várnak.

11. Mi segíthet még a döntésben?

Képzeld el, hogy 70 évesen visszatekintesz az életedre! Mi jelenik meg előtted? Vannak gyermekek a képben, vagy inkább sok utazás, vagy nagy sikerek a munkádban? A gyermek- téma az élet különböző szakaszaiban újra és újra felbukkan, csak kérdés, hogy milyen formában.

12. Én nem tiltakoznék ellene, de...

a barátom még nem kész rá. Szinte már klasszikus. Ugye tudjuk, hogy mindent lehet előre tudni? Ha olyan partnerrel kötjük össze az életünket, aki nem vágyik az otthon melege után, valószínűleg tudattalanul mi sem. Vagy még nem vagyunk abban az életszakaszban. Ne másokat okoljunk érte, hisz mindenen lehet változtatni! A jövőn is.

13. Ha valaki olyat választok inkább, aki gyermekekre vágyik velem, lehet, hogy feladom érte életem szerelmét?

Nem érdemes magunknak szegezni a pisztolyt, minden hozzáállás kérdése. Hisz egy kapcsolatban nem az vagy, akivel vagy, hanem önmagad. Vagyis azt választod, azt az egyént, akivel önmagad lehetsz. És ha már eldöntötted, akkor felesleges róla folyton témázni. Egyszer beszéld ki magadból és azután engedd el.

14. Néha az az érzésem, hogy a gyermek mintegy mentőövként szolgál a már annyira nem fényes kapcsolatban.

Akárhogy is, a gyermek új dinamikát hoz a kapcsolatba. Ez lehet pozitív és negatív egyaránt. És ne felejtsük el, az is lehet, valaki vágyakozik gyermek után, de pontosan nem tudja, hogy ez a szíve mélyéből ered, vagy inkább csak azt hiszi, hogy szeretne.

15. Miért van mégis krízis a kapcsolatban a gyermek miatt?

Ez bizony még a legboldogabb pároknál is előfordul. A gyerek azért megnehezíti az életet, a napok szokásos folyását. Meg kell találnunk az új élethelyzet szépségét és persze egymást ebben a szituációban.

16. Miért jelent stresszt a kapcsolatban a gyermek?

A gyermekek energiavámpírok. Sokkal fontosabb azonban, hogy a szülők egyenrangú szerepe a szülés után a tradicionalitáshoz nyúl vissza. Vagyis a férfi dolgozik, a nő otthon van, házimunkát végez és gyermeket gondoz. Azért mindkettőt meg lehet osztani, nem igaz?

17. Fura, ha félek, hogy a gyerek kettőnk közé állna?

Ha a gyermek is a képbe kerül, természetes hármasfogat jön létre. Különösen a friss házasok vagy friss szerelmesek számára nagy kihívást jelenthet ez. Akármilyen cikinek is tűnik, valljuk be egymásnak. Különben elmérgesedhet a szituáció.

18. Bonyolult vagy egyszerű kérdés?

Fiatalabb korban még hosszasan meggondoljuk a gyermek felől való döntésünket. Míg 30 felett jellemzőek a turbó házasságok: gyorsan összeházasodnak és már első évben gyermeket akarnak. Igazából akkor már valószínűleg tudjuk, hogy ki az igazi partner számunkra.

19. Ha elégedett vagyok a kapcsolatomban gyermek nélkül, akkor van még időm, nem igaz?

A nők egyre később szeretnék első gyermeküket. Ez természetszerűleg akadályokba ütközhet, már csak a fogantatás miatt is.

20. Miért esik sokaknak nehezükre, hogy a gyermek ellen döntsenek?

A társadalom, a szülők, a család és más, csak beképzelt elvárások miatt. Különösen a nők számára felkavaró felismerés, ha nem akarnak gyermeket.

21. Vagyis a gyermekkel boldogabbá válhatunk...

A gyermek nem garancia, csak esély a valódi boldogságra. Ha mind a ketten akarják.
Forrás: Ezoterikus.hu