Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

10 ok, amiért kötelező a szex!

Közzétéve: 2019. 08. 09. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 127 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jó szex egészségügyi haszna túlmutat a hálószobán. Amikor vágyakozol a szerelemre, immunrendszered felélénkül a fantáziáddal együtt, így egészséges egyensúly alakul ki testedben.

Természetesen a szex folyik már a vízcsapból is, a médiákban másról sem hallani, minthogy vegyél zuhanykabint, melyet egy meztelen nővel kínálnak (több nő venne ilyen ketyerét, ha meztelen pasikkal reklámoznák), vagy a legújabb borotvapenge szexivé tesz egy pasit – mindannyian tudjuk, hogy ez nem igaz, a pasink borostásan is észvesztő tud lenni… Mégis, ezek a reklámok hatással vannak ránk. Tudat alatt egy elérhetetlen eszményképet közvetítenek ugyan, ám pszichológusok és szexterapeuták bevonásával megvizsgálták, hogy igenis kihatnak a szexuális életünkre. Bár a születésszám ennek a ténynek ellentmondani látszik, azért lehet benne valami. Egy biztos, legalább annyi haszna van, mint amennyit árthat…

Legjobban akkor jársz, ezt Te is beláthatod, ha nem a virtuális szex csillapítja nemi étvágyadat, hanem egy belevaló fickó vagy csinos nő...
1. A szex feszültséget enyhít

A szex egy igen nagy egészségügyi haszna, hogy művelése után alacsonyabb a vérnyomás, és kifejezetten feszültségcsökkentő hatású. Felkértek angol kutatók 24 nőt és 22 férfit, akiket kifaggattak szexuális életük titkairól. Amikor stresszes helyzeteknek tették ki őket - mint például amilyen a nagy nyilvánosság előtt beszéd - a feszültségre testük vérnyomás emelkedéssel válaszolt.

Azok a kísérletben résztvevő alanyok, akik a beszéd megtartása után szeretkeztek, csökkent a vérnyomásuk, míg akiknek nem volt ilyen szexuális aktusuk, azoknak az értékei magasabbak voltak.

Egy másik tanulmány szerint, a gyakori közösülés alacsonyabb diasztolés vérnyomást eredményez.
 
2. A szex erősíti az immunrendszert

A jó szexuális kapcsolat jobb testi egészséggel jár. Már heti egy-két áldozat a szerelem oltárán kapcsolatba hozható egyes antitestek magasabb szintjével. Például az IgA, mely a fertőzésektől védi meg testedet, nyálmintából kimutatható emelkedéssel reagál egy forró aktusra. Fontos a rendszeresség, de a túlzott szexualitás ugyanúgy igénybe veszi a testedet, mint az absztinencia.

3. A szex kalóriákat éget

Harminc perc a szex 85 kalóriát vagy többet is égethet, ha nagyon jól csináljátok. talán kevésnek hangozik, de add össze: amit a munkahelyeden ülve eltöltesz és rád rakódik némi felesleg, azt könnyedén és élvezetesen tudod letornázni egy kis ágy-gyakorlattal.
 

4. A szex hozzájárul a kardiovaszkuláris egészséghez

Nyilván tudod, hogy a szeretkezés közben felgyorsul a pulzusod. ha nem így történik, akkor nézz jobban szét magad körül, lehet, hogy nem is szeretkezel… Heti két jól sikerült szeretkezéssel felére csökkentheted a szívroham kockázatát, mintha csak havonta egyszer bújnátok össze. Azért érdemes odafigyelni, a házasságon kívüli szex éppen ellenkező hatást válthat ki.

5. A szex önbecsülést ad

Az önbizalom növekedéséről számoltak be a már említett kutatás során a megkérdezettek. Ha szerelemből szeretkezel, vagy legalább élvezetből, az aktus nyújtotta kielégülés önbizalmat kölcsönöz. Minél többet teszed, annál magasabbra emelkedsz önmagad szemében.

6. A szex mélyíti a bizalmat

Szeretkezés során és az orgazmus elérésekor növekszik a véredben az oxytocin szint, az úgynevezett szerelmi hormon, ami abban siet segítségünkre, hogy az egymás iránt érzett kölcsönös és mély bizalmat még mélyebbé tegye.

Magasabb oxytocin-szintet kapcsolatba hozták még a nagylelkűség érzésével is. Tehát ha hirtelen és megmagyarázhatatlanul rád tör az ölelési késztetés, amikor a világot magadhoz szeretnéd ölelni, akkor az oxytocin tombol benned.

7. A szex a fájdalmat is csökkenti

Az oxytocin emelkedésével együtt jár az endorfin-hormon növekedése is, ezáltal a fájdalom érzete csökkenni kezd. Különösen hatásos fejfájás, ízületi gyulladás és premenstruációs szindróma esetén. A fentiekre egy oxytocin-pára belégzéses kísérlet kapcsán jöttek rá, ahol a kísérleti alanyok ujját tűvel szúrták meg. A pára hatására kevésbé érezték a fájdalmat. Testedben természetes úton is elő tudod állítani ezt a hatékony és szervezetre kíméletes fájdalomcsillapítót: szerelemre fel!

8. A szex csökkenti a prosztatarák kockázatát

Partnered egészségét is védheted, ha szerelembe bonyolódsz… Követéses vizsgálatok során kiderült, hogy azon férfiak, akiknek hetente többször volt ejakulációja, csökkent esetükben a későbbi prosztatarák kialakulásának esélye. Nincs kedved szeretkezni? Próbáld ki a korábbi írásainkban szerepeltetett afrodiziákumokat. Ha csak pillanatnyilag nincs kedved a szerelemhez, ne feledd, magömlést elérni nem csak szeretkezéssel lehet…

9. A szex medencealapi izmaidat erősíti

Hogy hol a csudában vannak ezek az izmok? Kegels - gyakorlatok néven talán könnyebben beugrik. Több örömben lesz részed, ha rátalálsz ezekre a rejtett izmokra és rendszeresen erősíted őket. Próbáld leállítani és újraindítani a vizelet áramlását három másodperces időközökkel. Későbbiekben kevesebb gondod akad majd az inkontinenciával is.

10. Szex és pihentető alvás

Az oxytocin orgazmus alatt felszabadul szervezetedben, melynek hatásaként mély és kellemes álmokat biztosító alvásba zuhanhatsz. Alvás alatt a vérnyomásod normalizálódik, csak ne idegeskedj, hogy párod máris horkol melletted. Bújj mellé és aludjatok egy nagyot!
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás