Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Hogyan oldj meg vitás helyzeteket?

Közzétéve: 2019. 08. 05. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 125 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég hallottam egy módszerről, mely nevét a zsiráfról kapta. Most mindenki előtt megjelenik a zsiráf: hosszú nyak, kis fej, lassú mozgás... oké, megvan!

 
Szóval a technika lényege, hogy a zsiráfnak bizonyos időbe telik, mire az érzés eljut a tudatáig, pl., hogy a másik zsiráf lerágott előtte egy fát, amit ő szeretett volna. Ez a helyzet a lassú reakcióképességre utal. Igen, ez mindenkinek ismerős: "gondold át, mielőtt valami olyat mondanál, amit később megbánhatsz!" Azért ez nem is olyan könnyű. Ha puskaporos a hangulat, még a legszendébb nyuszik is kifakadhatnak. Egy kapcsolatban azonban fontosabbak a napos délutánok, mint az állandó futó záporok. Ha minden passzol is, előfordulnak nézeteltérések.

Hagyjunk mindent a másikra, vagy álljunk ki az igazunkért akkor is, ha ez borús gondolatokat, konfliktushelyzeteket eredményez? Nehéz kérdés. Nézzünk 3 szituációt a lehetséges válaszokkal!

Aki mindig mindent jobban tud…

A lány elmeséli legutóbbi mozi-élményüket baráti társaságban, mely szerinte arab volt, mikor a fiú közbevág: "nem, az török volt!" Nem baj, ha eltér a véleményünk, hanem, hogy ezt mindenki előtt kinyilvánítja és ezzel a másik igazát sárba tiporja. Mondhatunk ellent magunkban is, hisz ugye ez csak aprócska tévedés és a lényegen mit sem változtat.
 


Lemondás…

A lány beteg, ezért nem tud elmenni egy várva várt fontos eseményre, de a fiútól is elvárja, hogy ő se menjen. Azért ez nem igazán fair! A lojalitás és a mártírkodás nem egyenrangú. Lehet ápolni és mellette lenni, de azért nem kellene a másiktól is elvenni azt az örömöt, hogy elmenjen egy számára fontos eseményre. Persze más a helyzet, ha elindulnak és az egyik komolyan megbetegszik, akkor illendő hazakísérni és ápolni.

Közös megjelenés…

Egy üzleti vacsorára kísérővel együtt kell megjelennie a lánynak, de a fiú nem szeretne elmenni. A férfiak nem igazán szeretnek másodhegedűsök lenni és a nő árnyékában hátul somfordálni. A meghívás lehet, hogy csak illendőség és nem is kötelező elmennie, főleg ha olyan, mintha a fogát húznák. Vagy menjenek el jókedvűen, vagy inkább mentse ki partnerét valamilyen indokkal.
 
Tehát: a kérdés nem az, hogy mi a probléma vagy a nézeteltérés oka, hanem az, hogy akarunk-e rá mindkét fél számára megfelelő megoldást találni. Tessék megtanulni kompromisszumot kötni!
Forrás: Ezoterikus.hu