Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Okok, amiért biztos nem te leszel neki az igazi!

Közzétéve: 2020. 06. 10. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 23 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindenki feltétel nélküli odaadásra, tökéletes egybeolvadásra vágyik, de sokan megfeledkeznek arról, hogy az örömteli szerelmi kapcsolatért olykor meg kell dolgozni.

 
Dr. Rusz Edit szexológust és klinikai szakpszichológust arról kérdeztük, hogy mindenki számára létezik-e az „igazi”, és ha már megtaláltuk a számunkra ideális társat, mit kell tennünk azért, hogy a harmonikus kapcsolatot meg is őrizzük.

Mire érdemes ügyelni egy kapcsolat kezdetén, hogy az az elképzeléseinknek megfelelően alakuljon?

Egy szerelmi kapcsolat kezdetén mindenki bízik abban, hogy megtalálja végre az áhított boldogságot, és olyan testi-lelki örömökben lesz része, amikben ezelőtt még soha. Az egészen biztos, hogy két egyforma kapcsolata senkinek sem lesz, sőt, ha a korábbiakból tanulva odafigyel arra, hogy milyen hibákat érdemes elkerülni, annak is megvan az esélye, hogy valóban harmonikus kapcsolatot sikerül kialakítani.
  
Erre azonban sajnos nem mindenki ügyel, ezért lehet, hogy hosszú időn keresztül rosszul megválasztott partnerek váltják egymást. Ilyenkor úgy érezhetik, hogy a számukra ideális pár nem is létezik, míg mások arról számolnak be, hogy életük során többször is megtalálták azt a társat, aki minden tekintetben megfelel az elvárásaiknak.

Mi lehet az oka annak, hogy valaki sorozatosan helytelenül választ?

Azt gondolom, hogy az igazán szerencsés az, akinek élete során sikerül egyszer is átélnie az igazán mély, lángoló szerelmet, nem kell tehát azután vágyakoznunk, hogy ez három-négyszer, netán többször is megtörténjen velünk. Az egyik leggyakrabban elkövetett hiba az, hogy a boldogság utáni erős vágyakozás miatt a férfi és a nő túl gyorsan égeti a gyertyát, így a kapcsolat rövid időn belül elveszíti a varázsát, és az esetek többségében „kifullad”.

Ezen kívül hol ronthatjuk még el?

A másik gyakori buktató pedig az, hogy meglehetősen magasra kerül a mérce, és azért nem jön létre tartós szerelmi kapcsolat, mert az illető egy álomképet kerget. Kamaszként mindannyian megtapasztaljuk, mit is jelent a plátói szerelem, ami épp attól csodálatos, hogy csak fantáziánkban teljesül be, és választottunkat olyan tulajdonságokkal ruházzuk föl, amikkel talán nem is rendelkezik. Pszichoszexuális fejlődésünknek fontos állomása ez, hiszen sosem látott magasságokba röpít, és élénkíti képzelőerőnket.

Aki igényes, annak türelmesnek is kell lennie?

Tinédzserként mindez teljesen normális, vannak azonban olyanok, akik később, felnőttként is a fantáziájukban megalkotott partnert keresik – olyan elvárásokkal, amelyeknek hús-vér ember meglehetősen nehezen felelhet meg. Az örömteli szerelmi kapcsolat egyik alappillére az, hogy párunkat és magunkat is a hibákkal együtt fogadjuk el, fölösleges tehát olyan partner után áhítozni, aki minden tekintetben tökéletes.

Aki hosszú ideje hiába keresi a hozzá illő partnert, gondolja végig, hogy nem rugaszkodott-e el túlzottan a valóságtól a kapcsolatokról és az ideális társról alkotott elképzelései terén. Mindenképp érdemes ezt megtenni, az évek múlásával ugyanis egyszer csak azon kaphatja magát, hogy hagyta sorban elmenni a nagy lehetőségeket, ő pedig magára maradt, pedig ha képes lett volna kompromisszumot kötni, könnyen lehet, hogy már rég maga mellett tudhatná azt, akit neki rendelt a végzet. Ahogy mi magunk sem, úgy az ellenkező nem képviselői sem hibátlanok, érdemes tehát kevésbé szigorúnak lenni.

Forrás: Freespirit.hu