Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mi a tartós kapcsolat alappillére?

Közzétéve: 2019. 06. 05. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 102 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hosszú távú kapcsolat titka a szexuális őszinteség. Egy nemrég végzett felmérés szerint a fiatalok a szexuális életről szóló őszinte beszélgetéseket tekintik a hosszú távú kapcsolat egyik alappillérének.

A Populus felmérése során összesen 1200, 15 és 24 év közötti fiatalt kérdeztek meg a szerelmi és szexuális kapcsolatokról. A fiatalok szerint a korábbi szexuális tapasztalatokról és esetleges fertőzésekről szóló beszélgetések jelentik egy tartós kapcsolat alapját. Sokak szerint ez még a szülőkkel való találkozásnál is fontosabb.

A kormány által támogatott felmérés érdekes betekintést nyújt a fiatalok gondolkodásmódjába. Az adatok szerint a 15-24 évesek az alábbiakat tartják egy komoly kapcsolat legfőbb ismérveinek:

- nyílt és őszinte beszélgetés a korábbi szexuális partnerekről és szexuális úton terjedő fertőzésekről (a megkérdezettek 70 százaléka tartotta fontosnak)
 
- találkozás a szülőkkel (a megkérdezettek 66 százaléka tartotta fontosnak)
 
- nem kell mindig sminket viselni (47 százalék)
 
- találkozás a barátokkal (40 százalék)

A legtöbb megkérdezett fiatal úgy gondolja, ha az új partner nem hajlandó megbeszélni a korábbi szexuális tapasztalatokat és betegségeket, akkor a kapcsolat nem lesz hosszú távú.

"Jó látni, hogy a szexuális egészség milyen fontos szerepet tölt be a fiatalok kapcsolataiban, az azonban elszomorító, hogy sokan még mindig félnek beszélni ezekről a témákról" - nyilatkozta Paula Hall, a Relate nevű segélyszervezet munkatársa.
Forrás: Ezoterikus.hu