Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Ki vall először szerelmet? A nő vagy a férfi?

Közzétéve: 2018. 05. 27. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 358 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nők, mivel állítólag a Vénuszról származnak, arról híresek, hogy elsőként vallanak szerelmet egy romantikus kapcsolatban. Vagy mégsem? Neked mi a tapasztalatod?

Igazából azonban a férfiak hajlamosabbak kiejteni a szájukon az érzelmileg túlfűtött szót. Be is ismerik, hogy legalább hat héttel korábban fordul meg a fejükben, mint a nőknek. Ez derül ki a Journal of Personality and Social Psychology júniusi számában megjelenő cikkből.

Ez nem jelenti azt, hogy a férfiak elvakultabbak. Evolúciós-gazdaságtani szempontból a vallomás időzítésében és funkciójában a nemek közti különbség azon múlik, hogy intim kapcsolatba kerültek-e már egymással. „A férfiak hevesebbek lehetnek e tekintetben, de nekik egészen mást jelent a szerelem, mint a nőknek.” – mondta el a társszerző, Josh Ackerman, a MIT Sloan Menedzserképzésének marketing adjunktusa.

Felmérések sorozatából derítették ki a kutatók, hogy a párok kétharmadánál a férfi vallott először szerelmet. Õk azok, akiket nagyobb boldogsággal tölt el az is, ha hallják azt a szót, hogy „szeretlek”, még mielőtt eljutnának az ágyig. A nők jobban szeretik, ha a férfi a szexualitás belépése után szánja el magát a nagy lépésre.

A kutatók feltételezése szerint az intim kapcsolat előtti érzelmi feltárulkozás az érdeklődést jelzi arra, hogy testileg is kiteljesedjen a viszony, és ez az, amit a férfiak evolúciós értelemben szeretnének elérni, hogy a génjeik továbbításának esélye ne vesszen el. A nők viszont többet veszíthetnek, ha teherbe esnek, ezért jobban szeretik, ha csak az aktus után hallják az áhított szócskát. Ezt erősíti az eredmény is, mely szerint a könnyed és röpke kalandokra vágyó férfiak a szexuális élmény előtt szeretik hallani a vallomást. A hosszú távra tervező nők és férfiak viszont utána.

A fogamzásgátlás és az egyenjogúság ellenére ezek a primitív minták még mindig irányítják a tudatalattit, mondta el Ackerman. A kutatók azt remélik, hogy ha feltárják ezen viselkedésminták biológiai hátterét, akkor az emberek jobban megérthetik az elrejtett jelentéseket és motivációkat, melyek gyakran adnak okot félreértésekre.
Forrás: Ezoterikus.hu