Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mi öli meg a kapcsolatodat? Nem a megcsalás!

Közzétéve: 2020. 05. 16. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Míg a házasságon kívüli kapcsolataikat a férfiak szokták hamarabb megelégelni, az esküvő után fordul a kocka: a nők kezdik megunni partnereiket – állítja egy tanulmány.

 
A vizsgálatba 88 párt vontak be, köztük egy olyat is, akik immár harminchat éve éltek együtt. A kitöltött kérdőívek alapján a kutatók az unalom hetven típusát tudták megkülönböztetni. Egy másik csoportot pedig arra kértek, hogy a felsorolt leírások közül válasszák ki, melyik jellemzi leginkább a házasságukat.

Sokan tartották kapcsolatukat „laposnak”. Akik így élnek, úgy találják, kevés a közös szórakozás, beszélgetés, romantikázás. Mások arra panaszkodtak, hogy eltűnt az a kezdeti bizsergés, amely akár már a másik árnyékának láttára is elfogta őket.

A kísérlet harmadik fordulója megmutatta, hogyan lehet a lapos házasság érzését megkülönböztetni az egyszerű unalomtól vagy a depressziótól. A kutatók megállapították, hogy a házasság minden esetben kevésbé tűnik érdekesnek, mint a randevúzás, és ez nem csak a több együtt töltött idő számlájára írható.

Beverly Fehr, a kanadai Winnipegi Egyetem munkatársa így nyilatkozott: „Amíg a felek csak együtt járnak, könnyebb kilépni az ellaposodott kapcsolatból. Ez magyarázza, miért unatkoznak a randevúzók kevesebbet.” A Personal Relationships című lapban megjelent tanulmányban még hozzátette: „Mi a hosszan tartó szerelem legnagyobb akadálya? Sokan valószínűleg a megcsalást, a konfliktusokat vagy az önzést mondanák, pedig a legtöbb esetben az unalom öli meg a kapcsolatokat.”
Forrás: Ezoterikus.hu