Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

3 tipp, hogy biztosan megtartsd a férfit!

Közzétéve: 2019. 05. 16. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 99 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rengeteg írás foglalkozik a párkapcsolatok kialakításának titkaival, a flörtölés tanulhatóságával, ám igen kevés cikkben ejtenek szót a párkapcsolatok megtartásáról.

 
Hogyan oldjuk meg konfliktusainkat?

Mintha a szeretett partner viszontszerelmének megszerzésével véget is érne a tennivalók sora…
 

Öntudatos, ízig-vérig belevaló, fiatal nőként a kisugárzásod hamar megfogja a férfiak tekintetét. Bölcsebb, férjes asszonyok tapasztalatai segítenek mától, hogy a titkos tudást megismerhesd és alkalmazhasd mindennapjaitokban. Ehhez szükség van önismereten és önirónián kívül a partnered ismeretére, tudnod kell, hogy mit vártok el a kapcsolattól, milyen múlttal érkeztetek a közös úthoz.

1. Tisztáztad már magadban, hogy miért van szükséged a társad szerelmére?

Mit szeretnél nyújtani számára és mit vársz tőle, hogyan viszonyuljon hozzád? Végig kell gondolnod, hogy a hited erősebb vagy a valóság, azaz nem vársz-e esetleg többet, nem képzelsz-e a kapcsolatba többet, mint amit a kiszemelt nyújthat.

Nézzük egy példán keresztül: Márk otthon anya kicsi fia volt, az életében az első nő Rita, akivel pár hónapnyi együtt járás után össze is költöztek. Rita erős személyiség, anyjuk halála után testvérét egyedül nevelte fel. Rita és Márk egykorúak, rengeteg közös témájuk van, hasonló az ízlésviláguk és a céljaik, így közös munkát végeztek. Míg Rita tanul, képezi magát, Márk inkább a barátaival focizik. Ideális kapcsolatnak tűnik, boldogságuk töretlen mindaddig, amíg Márk bele nem szeret egy idősebb nőbe. Mi történt? A fiatal pár szerelmi élete mindaddig biztos vonalon haladt, és idősebb rokonaik már a templomi harangokat vélték hallani, amikor belépett életükbe a harmadik. Rita ambíciói az évek folyamán olyan irányt vettek, hogy tudásszomját csak az iskolapad tudta kielégíteni. Az ott töltött idő alatt természetesen nem tudta Márk lelkét ápolgatni, így a fiú új Anya-kép után nézett.

Mit kellett volna tenniük, hogy együtt maradjanak? Talán semmit sem. Az Életben az a meghatóan szép, hogy évekkel később visszanézve már magunk sem értjük, hogy mi fogott meg a régi társunkban.
Ritának arra kell ügyelnie, hogyha jelenlegi kapcsolatában is megjelenik az anya-fiú szerep szerelmével kapcsolatban, akkor ezen érzéseiket kordában kell tartaniuk.

2. Milyen típusú kapcsolatról beszélünk esetedben?

Élhetsz többféle kapcsolatban egyszerre. Ezek minősége meghatározza mindennapjaidat, így nem mindegy, hogy hogyan éled meg őket. Érzelmi, szellemi, spirituális és szexuális töltetű kapcsolatokat különböztetünk meg. Ezek között is ezer variáció létezik még, a leggyakoribbak közülük: családi, barátai, szerelmi, munka, szakmai, üzleti, stb.
Az előzőekben már láthattuk, hogy egy párkapcsolaton belül is megjelenhetnek különböző érzelmek, melyek színesítik a pár életét. De amennyire hozzá járulnak annak sokszínűségéhez, meg is nehezítik azt.

Életedet végig gondolva magad is látni fogod, hogy mennyire összetettek kapcsolataink. Egészen mást vársz és mást adsz egy szomszédi kapcsolatban, mint a veled egy fedél alatt élő kedvesedtől. Lefogadom együttélés előtt is egészen mást vártál tőle… Mindannyian így vagyunk ezzel. Ahogyan változik körülöttünk a világ, mi magunk is reagálunk a változásokra.

Tudnod kell, hogy az adott életszakaszban mire van szükséged, mi az, amit cserébe te nyújtani tudsz a veled kapcsolatba kerülőknek? Ha bizonytalan vagy önmagadban, érzéseidben, az a változások jele. Amikor elakadsz, amikor úgy érzed, hogy a kapcsolat megrekedt, nem működik megfelelően, ne a párodban keresd a hibát, hanem a saját személyiségedben bekövetkezett változásokat firtasd. Nagyon nehéz munka előtt állsz, de megéri. Objektíven tudod majd az önvizsgálat után szemlélni az adott kapcsolatot és a legmegfelelőbb, helyes döntést fogod meghozni. Saját elvárásaidat a legegyszerűbb megváltoztatni kapcsolataidban, sokkal könnyebb, mint magát a kapcsolatot, vagy egyenesen a párodat.
 


3. Ki vagyok, és mit is akarok?

Számtalanszor feltesszük a kérdést, néha állítás formájában: már azt sem tudom, ki vagy, kibe szerettem bele… Önmagunkról vajon tudjuk, hogy kik vagyunk, s főképpen: mit akarunk, mi a célunk egy adott kapcsolattal? Ahogyan a tóba nézve magadat látod meg és nem a másik személyt, aki a hátad mögött áll, úgy a párkapcsolatodban is önmagadat látod visszatükröződni. Néha igen kellemetlen szembesülni önmagunkkal, máskor szívszorító, esetenként felemelő. Utóbbit ritkábban vesszük észre, a nehézségekről valahogy könnyebb megemlékezni. A jó mindig természetesnek tűnik. Holott ahhoz, hogy jó légy, sokkal több erőfeszítést kell tenni, több lelki akadályt kell leküzdeni az eléréséhez.
Nem elég például a hűséget megígérni, azt akkor is be kell tartani, ha egy megálmodott kép lelép elénk az újság címlapjáról és örök szerelmet ígérve ránk mosolyog. A példa talán túlzó és esetenként többször találkozunk össze Woody Allennel, mint Richard Gere-rel, a gondolat magva azonban ugyanaz.

Önmagadat megismerve, érzéseidet boncolgatva fel fogod majd ismerni, hogy a fejlődésnek ára van. Néha az az ára, hogy lemondjunk tárgyakról, eseményekről, kapcsolatokról, néha az, hogy nem tesszük ezt meg, és az idő igazolja majd tetteinket – jól, avagy rosszul cselekedtünk-e a múltban…
Forrás: Ezoterikus.hu