Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Milyen nő vagy? Olyan a szereped!

Közzétéve: 2020. 05. 07. Írta: Dr. Pándy Mária Forrás: Mediterrán Tanácsadó Iroda
Értékelés
Ez a cikk 21 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nők a mitológiában, - akárcsak az életben- jók és rosszak, hűségesek és hűtlenek. Ám közös vonásuk, hogy látszólag az események hátterében húzódnak meg, és célhoz sohasem a fizikai erejükkel, hanem nőiességükkel, furfanggal jutnak.

 
Nőnek lenni napjainkban ellentmondásos, nehéz, de ha látjuk a Nagy Rendet, a Természet rendjét, az analógiákat, akkor talán könnyebben eligazodunk.                    

Cherchez la Femme!  Keresd a Nőt! Minden nagy férfi mögött van egy nő.

A férfiak önbecsülése sokszor egy nőtől függ. Kiskorukban az anyjuknak, majd a szerelmüknek akarnak bizonyítani.

A férfiakat is egy nő szüli, neveli. Kezünkben van a férfiak egészsége: mi tápláljuk őket, nemcsak étellel, de szeretettel is. A férfiak kényelme, az otthon szépsége is a nőktől függ, az ősközösségtől ők a „tűzhely” őrzői.

Mik ezek az analógiák?

A férfiak nem véletlenül kapták az 1-es számot a személyi számuk elé! Nekik kell lenni elöl, ők a vezetők, a meghatározók, a kapcsolat a szellemiséggel, rájuk kell felnézni nemcsak fizikailag. Atya Isten. (Az más kérdés, hogy mennyire felelnek meg manapság ennek a szerepnek) A férfi analógiája a Nap. Egyenletesen süt, nem változik, mindig árasztja melegét. (Bár néha felhők takarják) A férfi a Yang. (fehér, aktivitás, tűz, levegő jegy, teremtés) Rá jellemző a hódítás, megosztás, ellenőrzés, az irányítás, intellektus és a technika fejlesztése, dicsőítése. Neki kell képviselnie a családot a külvilággal szemben.

A nő a 2-es. Az Anya Földdel áll kapcsolatban. (gyökércsakrája nyitott a Föld felé, ezért a szoknya viselet, onnan veszi az energiát.) Analógiája a Hold. Havonta többször változik, fényét csak akkor látjuk, ha a Nap megvilágítja. (A nő igazán kiteljesedni a férfi mellett tud). A nő Yin. Fekete, befogadás, föld és víz jegy, a termékenység jellemző rá. A szeretet, az elfogadás és az érzelem kell legyenek a fő tulajdonságai. A nő az otthon megteremtője, a közös feltöltődés színhelyét biztosítja, ő inkább a bent-ért felel, míg a férfi a kint-ért.

Carl Gustav Jung: Animának nevezte az ember nőies és Animusnak az ember férfias oldalát. Szerinte (és tapasztalataink is ezt támasztják alá) mindenkinek van férfias és nőies oldala. Gyakran tapasztaljuk, hogy azok a nők, aki egyedül maradnak gyermekükkel milyen hamar „előveszik” férfias oldalukat, ők lesznek a családfenntartók, mindent elintéznek, néha még az apai szigort is képesek helyettesíteni. És vannak férfiak, akiknek a nőies oldala kerül előtérbe.

A született nem csak a nemi identitás-tudat kialakulásával lesz vállalt nem. A kislányok nővé,  a kisfiúk férfivá nevelése fontos feladata a szülőknek!

Milyen a nőies személyiség? (kislányok nevelése!)

Türelmes (9 hónapig várja gyermekét)

Odaadó, befogadó  (szex)

Békés, békét teremtő (család!)

Gondoskodó (Tűz őrzője)

Szelíd (Yin)

A Nőnek jellemzője a Hold energia: megejtő, gyámolításra ösztönző, puhaság, titokzatosság

A férfi felelősségvállalását a női védtelenség hívja életre. Lágy érzelem és indirektség.

A nő nem letámadásra, hanem hívogató bájosságra született. Sajnos ez nincs így napjainkban! Férfi pácienseim gyakran mesélik, hogy ők még  a nőt észre se vették, az már az ágyába invitálja őket. Csoda, ha menekülőre fogják a férfiak „vadászás” helyett??

A kiegyensúlyozott nő szépséges visszafogottságával hirdeti az Örök Mértéket. Ha a nő tudatában elfelejt hölgynek lenni, az meglátszik viselkedésén! Régebben elképzelhetetlen volt az a „mocskosszájúság”, ahogy ma sok fiatal lány beszél!

„A sokoldalú nő rejtélyes, vonzó, önbecsüléssel teli, finom, jóindulatú, erős, akit  a férfiak azért akarnak megismerni, mert titokzatos, sokoldalú és értékes. Sugárzik belőle, hogy sokkal több, mint fizikai szépsége.” (Gonda István-Illés Csilla: A szépség szimfóniája)
 


Női szerepek:

A körülményektől, a helyzettől függően más és más tulajdonságai kerülnek elő egy igazi nőnek. Tony Wolf (Jung tanítványa) szerint ezek a következők:

Madonna

Normákat, értékeket és ideákat közvetít.

Tulajdonságok: türelem, hallgatás, hűség, titokzatosság

A nő, aki úrinő a társaságban. MA: A nő madonnai tulajdonságait elveszítette, nem titokzatos, az őszinteség jegyében szanaszét hagyja személyes dolgait, szinte beteges kényszert érez, hogy megossza  a férfivel legbensőbb érzéseit.

A mai társadalom felbecsüli a cselekvést és lebecsüli a puszta létezést, a nő  intuitív és spirituális részét.

Amazon

Erősen összpontosított, törekvő, céltudatos, magabiztos és önálló.

Látványos és dinamikus

Versenytárs a férfiak számára. A mai világban sok nő él egyedül, vagy egyedül neveli gyermekét, előtérbe kell kerülnie amazon tulajdonságuknak, hogy meg tudjanak felelni az egyre magasabb elvárásoknak a munkahelyen és a társadalomban.

Kurtizán

Személyes viszonya van a férfival

intellektuális, érzelmi és szexuális téren.

A nő a hálószobában.

Tehetséges, kulturált, esztétikus, szeszélyes, érzéki.

Szexualitását különböző módokon sugározza: ártatlanságot mímelve, fondorlatosan, arcátlanul, humorral. A nőnek ez az oldala az, amelyik elcsábít. Sokuknak ez az oldala került elfojtás alá, pedig nem arról van szó, hogy pénzért árulják a szerelmet, hanem arról, hogy csáberejüket felhasználják, ami tetszik a férfinek!

A gyönyörködtetni nem képes nő maga sem tud átélni gyönyöröket.

Anya

Gondoskodó oldala a nőnek, akit a másokhoz fűződő kötöttségei éltetnek.

A jó háziasszony a konyhában, az óvónő és tanítónő a gyerekszobában.
A férjről is anyaként gondoskodik. Feleség a férfi anyjának szerepében: Elfogadja a férfit olyannak, amilyen. Kényelmet biztosít, gondoskodik. Védelmez, táplál, megbocsát.

Úgy bánjunk a férfivel, amilyennek lennie kellene, akkor olyanná válik!

A férfi a mennybe jut, ha a nő hisz benne.  (És itt visszautalunk arra, hogy minden nagy férfi mögött áll egy nő)

„A nőt a lelkesedés avatja széppé, de a kozmetikumokat sokkal egyszerűbb megvásárolni”

-- Yves Saint Laurent --


Minden nő annyira nő, amennyire a közelében élő férfi férfi! És ez fordítva is igaz!

Forrás: Mediterrán Tanácsadó Iroda