Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Világválság - szerelmi válság?

Közzétéve: 2018. 05. 01. Írta: forrás: Human Value International Forrás: dr. Görözdi-Nagy Eszter
Értékelés
Ez a cikk 264 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A gazdasági válság senkit nem kímél, viszont a férfiakat, akiknek gyakran legfőbb bizonyítási területe a munka, sokkal érzékenyebben érinti. Olyannyira, hogy erre akár a kapcsolatuk is rámehet!

 
Ráadásul egy férfinak sokféle területen kell egyszerre jól teljesítenie: hagyományos családfenntartóként, jó apaként, a család legerősebb oszlopaként kell bizonyítania, ha lehet, mindig a maximumot. Vajon hogyan tudunk mi nők, segíteni párunknak, hogy átvészelje a kritikus gazdasági helyzetet, a bizonytalanságot és az esetleges anyagi veszteségeket? Most tippeket adunk ahhoz, hogy a hét minden napján tudj számára pozitív üzenetet átadni!

1. Dicsérd, dicsérd és dicsérd!

Mindenkinek kell a pozitív visszajelzés, ilyen bizonytalan időkben még fontosabb, hogy kiemeld az értékeit és éreztesd vele, hogy felnézel rá! Fontos, hogy ne pénzzel vagy munkával kapcsolatosan értékeld, hanem a magánéletben nyújtott teljesítményét magasztald! Például így: kedves tőled, hogy a munkád mellett, még az oviba is elmentél a kicsiért! Sokat segítettél!; Köszönöm, hogy levitted a szemetet, nekem elkerülte a figyelmemet!; Fantasztikusan jó programot találtál ki a hétvégére, mindannyian remekül éreztük magunkat!

2. Ne engedd, hogy elhagyja magát!

Ha nagy probléma van, állj mellé, támogasd, de ne engedd, hogy elsüllyedjen az önsajnálatban. Ha elvesztette az állását, motiváld, hogy mielőbb keressen újat, ha sok pénzt vesztett, ne felejtsd el kiemelni: a pénzt valakinek meg is kellett keresni; ha eddig képes volt rá, ez után is képes lesz. Fontos, hogy érezze, Te hiszel benne!

3. Legyél türelmes!  

A férfiak köztudottan nehezen beszélnek az érzéseikről, így kénytelen vagy kivárni, hogy megnyíljanak.. De segíthetsz neki, nyílt őszinte kérdésekkel, amelyekre nem tud igennel vagy nemmel válaszolni: Hogy érzed magad ebben a helyzetben? Mit gondolsz, milyen lehetőségeid vannak még? Az ilyen kérdések rávezetik párodat, hogy elgondolkozzon az őt foglalkoztató kérdéseken részleteiben is, és ne csak úgy általában szorongjon.

4. Fedezzétek fel az apró örömöket!

Értesd meg vele, hogy nem minden a pénz! Jön a tavasz, drága éttermi vacsora helyett lehet a Duna-parton sétálni, új autó helyett még pár évig használni a régit. Fontos, hogy tudatosítsátok magatokban: ha kényszerű is a spórolás, vannak jó és kifejezetten élvezetes oldalai is. Ha nem a pénzért megvehető dolgokra koncentrál az ember, új lehetőségek, az emberi kapcsolatok mélyebb síkjai nyílnak meg előtte.

5. Vigyázz rá!

Figyelj oda arra, hogy, egyen rendesen, ha lehet, sportoljon és úgy általában másra is tudjon gondolni, mint a munkahelyi problémákra. A munkahelyi stressz párod egészségét is megtámadhatja. Lehet, hogy ez egy kicsit úgy hangzik, mintha az anyukád mondta volna, de hidd el, ha testileg-lelkileg is elhanyagolja magát, sokkal inkább megviselik a problémák és nehezebben látja meg a kiutat.

6. Forduljatok szakemberhez!

Előtted esetleg szégyelli, hogy problémái vannak, attól fél, hogy mint férfi kisebb lesz a szemedben, ha megmutatja gyengeségeit. Ekkor beszélj neki a coachingról: a coach nem pszichológus, tehát nem kelt ellenérzést, de hatékony segítséget nyújt, mert elfogulatlan, külső megfigyelőként is segít megtalálni a számára legjobb megoldás-t. Egy jó coach nem olcsó mulatság, de ilyenkor érdemes bőkezűnek mutatkozni: nagyon gyors eredményt lehet elérni, és a befektetett pénz sokszorosan megtérül. Ha a párodnak saját vállalkozása van vagy vezetőként dolgozik ez fokozottan igaz rá, hiszen az üzleti edző segítségével képes lesz a lehetőségeket is meglátni a jelenlegi helyzetben.

7. Higgy benne!

Fontos, hogy a fentieket ne szerepként játszd el: őszintén higgy abban, hogy nem a pénz a fontos, hanem a boldogságotok. Most nagyon-nagyon figyelj a párodra, mert megérdemli!

Forrás: dr. Görözdi-Nagy Eszter