Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mennyire tetszik az illata? Annyira fogod szeretni!

Közzétéve: 2018. 04. 11. Írta: Dr. Pándy Mária nyomán Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 342 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szagold meg, szeresd meg! Tudtad, hogy az orroddal választasz, nem a szemeddel? A pszichológusok biológusokkal karöltve kutatják ama mámorító érzésnek a vegyületét, szédült érzelmi állapotnak a magyarázatát, amit szerelemnek nevezünk.

 
Mivel csak részben találtak rá a megoldásra, ezért nem lehet pénzért megvásárolni ezt az érzést! De milyen eredményre jutottak a kutatók?

Talán többen egyet értenek azzal, hogy szexualitás lehetséges szerelem nélkül is, de ekkor tartós (vagy érdek nélküli) kapcsolat kizárt, ellentétben azzal, mintha szerelem járná át a köteléket.

Azt a tényt régóta ismerjük, hogy a gyönyör a természet eszköze arra, hogy rávegyen bennünket bizonyos cselekvésre... ez a fajfenntartás továbbadása.

A szexuális gyönyör létrejötte az összes érzékünket igénybe veszi, ráadásul a képzeletet és az érzelmeket is alaposan megmozgatja.

Hogyan kerül kapcsolatba két ember egymással?

Bármily hihetetlen, a legfontosabb kiválasztó szervünk az orrunk. Való igaz, hogy szaglásunk az évezredek során alaposan elcsökevényesedett, eltompult, de mégis a szaglóhám az, amely közvetlen kapcsolatban áll agyunk legősibb részével, így egy illat azonnal emlékeket, érzelmeket kelt bennünk. (Gondoljunk a frissen sült kenyér, vagy hús illatára!) Fizikai érintés előtt már dolgozni kezdenek érzékeink, - nem is akárhogyan! Parányi részecskék vesznek körül bennünket, ezeket az orrunkkal érzékeljük. Régóta tisztában vagyunk a testszagok szerelemgerjesztő - vagy éppen elriasztó - hatásával. Az ember testének szaga ugyanúgy egyedi, mint az ujj- vagy talplenyomata. Kísérletekkel igazolták, hogy a férfiak testszaga kifejezetten jó hatással van a nők havi ciklusára, pl. úgy, hogy a menzesz kiegyensúlyozottabbá, egyenletesebbé válik. Az emberi izzadság feromonokat tartalmaz, melyekről kimutatták, hogy kifejezetten nyugtató hatással vannak az ellenkező nemre. Ezen feromonok illatanyagokkal nem tompíthatóak el, - parfümök, dezodorok hiába feleslegesen vennék fel a harcot!

Párválasztás esetén, az orrunk meglehetősen finnyás és kifinomult. Megesik, hogy alkalmanként a másoknak kellemetlen szag nekünk kifejezetten csábító. A kutatók arra is rámutattak, hogy azok szagát találjuk vonzóbbnak, akiknek immunrendszere a miénktől eltérő. Tény, hogy ez elősegíti leendő gyermekeinknek betegségekkel szembeni küzdelmének jobb esélyeit. A szagokat lemoshatjuk, de feromonjainktól nem lehet megszabadulni.

A csók

A csimpánzok, gorillák is csókolgatják egymást, mely minden bizonnyal szintén a szagolgatásból fejlődött ki. Az emberi faj esetében a világ minden táján megtalálható a csókolózás szokása. Az ajak kifejezetten érzékeny szerv. Már csecsemőkorban nagyszerű eszköze a megismerésnek. Mikor ajkaink érintkeznek, a hatás lehet általános vagy szédítő. Csókolózás során sosem gondolunk arra, hogy ennek folyamán amfetamin, feniletilamin, (ópiumszármazékok) valamint endorfinok és oxitocin szabadul fel szervezetünkből. Egy csók egy dorgtabletta, a csókolózás egyenesen drogozás! Ezek közül a vegyületek közül a feniletamin a felelős azért, hogy feldobottak, izgatottak, szédülősek leszünk, az endorfinok felvidítanak és ellazítanak. Az oxitocin már érintés hatására elkezd termelődni, így minél többet érintjük egymást, annál több érintésre vágyunk.

A fent említett vegyületek hírvivőként szolgálnak, eredményük pedig a fokozódó szexuális izgalom.

Az agyban felszabaduló dopamin, norepimefrin szerotonin és efea hatására könnyelműbbé, szétszórtabbá, ügyetlenebbé válunk. Ezen vegyületeket tartalmazza a csokoládé is, nem csoda, hogy annyian szeretik, s akik nagyon magányosnak vagy szomorúnak érzik magukat, többet fogyasztanak belőle.

Léteznek un. efea-függő emberek. Õk gyors egymásutánban váltogatják partnereiket, ugyanis a lángoló szerelem állapotát kívánják fenntartani. Õk hibásan értelmezik azt, hogy lehet állandóan lángoló szerelmesnek lenni! ha így lenne, akkor nem törődnénk a világ többi részével, csak egymással.


Az agy

A képzelet a szexualitás legfontosabb segédeszköze. Gondolataink a fizikális ingerléstől függetlenül fokozhatják vagy akadályozhatják szexuális működéseinket. Alapvető vágyaink a képzeletben mutatkozhatnak meg leghamarabb. Sok múlik a párkapcsolat időzítésén. Ha valaki nem utasítja el annak lehetőségét, hogy szerelmes legyen, előbb bekövetkezik, mint gondolná.

Egy szerelem sem tart örökké. Feladata, hogy az embert párválasztásra ösztönözze. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeret(het)jük egymást. Csak a lángoló szerelem apad. Attól még parázslik a tűz és melegít!

A lángoló szerelem tünetei: Felhők között lebegünk, csak vágyunk tárgyára (személyére) tudunk gondolni, apró vonásaira összpontosítunk (kézmozdulatára , szempillantására), csak arra figyelünk, ami tetszik benne, a többit elutasítjuk. Aki szerelmes, az a másikat mindennél előbbre helyezi, sokat nevet, mereven bámul szerelmére, ahogy ránéz, már a pillantásából is csodálat látszik, szerelmét teljes odaadással hallgatja, stb. Csalóka érzés, hisz ezzel magasra emeljük a másikat, hibáit pedig nem akarjuk észre venni.

Már egészen kicsi korunkban kialakul bennünk egy kép a nekünk legjobban megfelelő párról. A szerelmesek erre rá szoktak döbbenni! „Gyerekkorom óta téged kereslek!” – mondják egymásnak. (lehet, hogy egy életben többször is??)


A látás

A hímneműeknek fontosabb a vizuális élmény, mint a nőknek. A férfiaknak szóló erotika a férfiak képzelgéseit tükrözi: névtelen, de szexuálisan készségesnek tűnő nőket láthatnak. Egy férfi szexuális felizgatásához jóval kevesebb kell, mint egy nőnek. A nők számára semmi értelme sem lenne annak, ha az első szembejövő férfi felizgatná őket. szexuálisan A gyermek kihordása és felnevelése (mint elsődleges biológiai program) saját maguktól és társuktól is komoly ráfordítást igényel. A nőknél sokkal nagyobb szerepe van az érzelmi kötődésnek. Fontos a hangulat és a történet is. A nők számára a szex egy kapcsolat része. Szükségük van az e köré épített romantikára. Nem véletlen, hogy a romantikus regény erőteljes hatással van a nőkre.  Molekuláris hullámvasútra ültetik női olvasóikat, a képzelet emeli az endorfin szintet, átélik az eseményeket, mintha velük történne. A nők lelki állapota fontosabb a testinél. Megérzik, hogy a férfi mennyire kívánja őket, és ez izgatólag hat rájuk is. Ugyanakkor tévedés az, hogy ha egy nőnél testi reakciókat vesz észre a férfi, akkor biztos, hogy jól fog esni neki a szex. Lelkileg is vonzónak kell találja a férfit.
Forrás: Ezoterikus.hu