Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A válás 10 oka és 7 megoldása

Közzétéve: 2018. 04. 06. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 347 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Miért válnak el az emberek? Miért válnak a nők? Akarod ezt a férfit/nőt társadul... a ceremóniák alatt a kétségek mindenkiben felmerülhetnek e súlyos szavak hallatán.

 
De vajon azzal nyugtatják magukat a nők, hogy ha mégsem sikerül a házasság, még mindig elválhatnak? A házasságok egyre nagyobb számban végződnek válással. Te küzdenél vagy feladnád?

Az emberek azért válnak el, mert lehetőségük van rá. Ez is egy válasz, azonban a kérdésre, hogy: Mi az oka a válások egyre növekvő számának? - egy másik tényező felel. Mégpedig az, hogy: elromlik a kapcsolat. Érdekes tapasztalata a legtöbb ügyvédnek, hogy akik váláshoz folyamodnak, mindig tudják, hogy melyik opciót választják. Általában a kibékíthetetlen ellentétekre hivatkoznak, még, ha nem is tudják megmondani, hogy pontosan mit takar számukra ez a kifejezés. Ez egy fontos oka annak, hogy a válás ügyes-bajos intézése közben nincsenek felsorolva a konkrét problémák, amiért úgy érzi az egyik fél, hogy nincs másik út számukra.

A válás ma már éppoly hétköznapi dolog, mint a házasságkötés. 2 ember döntése, egyik másik kívülálló nem akadályozhatja meg.

A címben nem véletlenül szerepelnek a nők. A tendencia azt mutatja, hogy a nők folyamodnak nagyobb számban a válásért. Vajon elvesztették volna családösszetartó génjüket?

A kérdés tulajdonképpen banális anélkül, hogy kritikai górcső alá vetnénk ezt a jelenséget. Először is a házasság a legnyomonkövethetőbb együttélési forma, mely hivatalossá teszi két ember közös életét, és hivatalos úton lehet csak felbontani. Mi az oka annak, hogy két ember úgy érzi, ez a lehető legmegfelelőbb út, hogy összekössék életüket? Milyen elvárásokat támasztanak a másik iránt és milyen lehetőségekre vágynak a házasságban, melyek, ha nem teljesülnek, azonnal el akarnak válni a másiktól. Az emberek összeházasodnak, együtt maradnak vagy elválnak a másiktól, mert úgy vélik, hogy ez a legmegfelelőbb választás önmaguk számára. Az "önmaguk" kifejezés igen fontos, hiszen ez máris válasz arra kérdésre, hogy miért nem kívánnak tovább dolgozni egy kapcsolaton. Mert számukra ez már nem cél, és csakis addig cél, ameddig ők akarják.

A mai szociális kapcsolatok alakulása nagy részben a nők hosszú harcának is köszönhető az emancipáció rögös útján. Az ő egyenjogúságuk nem csak a szociális, de a gazdasági és a jogi területeken is számos változást hozott.

Érdekes tény az is, hogy az elvált emberek számos esetben újból megházasodnak, a limit általában 2,5 év a válás után. Vagyis az emberek továbbra is vágynak erre a szoros családi kötődésre, csak az elvárásaik realitásával állnak hadilábon.

10 lehetséges ok a házasságra és a válásra:

1. Nem érzem jól magam a bőrömben vagy csak nem szeretnék egyedül maradni? Az önmegvalósítás útja ritkán a házasság. Ha képtelen vagy megtalálni az életed értelmét, egy házasságban még kisebb az esélyed rá, mert a másik, erősebb egyéniség akarata fog érvényesülni!

2. Pénz. Azt mondják, hogy a pénz mozgatja a világot. Lehet, de a bennünk rejlő kisördögöt is.

3. Hűtlenség.

4. A kommunikáció hiánya.

5. A szerepek felcserélődése. Okozhatják a gyerekek és egy új munka is. Nem szabad lebecsülni a változtató erejüket.

6. A házasságkötés során felsoroltak elhanyagolása. Kérdés, hogy az, aki felrója ezt a másiknak, vajon mennyire tartja magát a fogadalmához. Minden két emberen múlik.

7. Szexuális problémák.

8. Függőségek: szerencsejáték, alkohol, drog. Ezek a ritkább esetek.

9. Fizikai-, érzelmi- vagy szexuális erőszak. Az érzelmi erőszak furcsának tűnhet első hallásra, de nagyon is kegyetlen tud lenni.

10. Érdektelenség.
 

Most, hogy tudod az okokat, a nagy kérdés, miként tartsd fitten a házasságodat?

Dolgozz a kapcsolatotokon! Ne vegyél semmit természetesnek vagy garantáltnak az életedben! Szereted, ő is szeret téged, és ezt folyton kimutatjátok. Csak azért, mert tudjátok, hogy érez a másik, attól még újra és újra fel kell ébreszteni a szikrát!

Ne vedd el az időt tőle! Szereti a virágot, mégsem hozol neki. Szereti a csokis kekszet, mégsem sütsz neki. Az apró figyelmességek ne legyenek a különleges napok sajátjai!

Nem beszélgettek! Nem mondod el, miben gondolkodsz másképp, nem jegyzed meg, ha valami nem tetszik benne. Benned maradnak és mardosnak, és addig-addig emészted magad, míg egyszer csak vulkánként tör elő belőled.  Találj időt egy rövid beszélgetésre!

Pénz. Ne engedd, hogy közétek álljon! Dolgozzatok együtt a vagyonotokon! Akármilyen is legyen a jövedelmetek egymáshoz viszonyított aránya, légy biztos benne, hogy te is hozzájárulsz a közös kasszához, vagy nem hánytorgatod fel neki, hogy ő kevesebbet visz haza!

Hűtlenség. Mielőtt azonnal elzavarnád a párod, ülj le vele beszélni, akármilyen nehéz is, mert benned maradnak majd a kérdések! Tudd meg, hogy te mivel okoztad azt, hogy félrelépett! Meg tudsz bocsátani? Meg tudnál bízni benne újra? Ezeket a kérdéseket csak te válaszolhatod meg!

Családterápia. Mindketten bíznotok kell a terápia segítő hatásában és mind a ketten akarnotok kell, hogy megoldódjanak a problémáitok.

Van kulcs a boldog házassághoz? Nincs. A szerelem sem az. Nincs kulcs, csak számos kulcsszerű apróság, melyek egymással harmóniában örökké dolgoznak bennetek.
Forrás: Ezoterikus.hu