Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Párválasztó 1x1

Közzétéve: 2018. 04. 04. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 349 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Annak ellenére, hogy a mondás úgy tartja, hogy az ellentétek vonzzák egymást, a legújabb álláspontok szerint az emberek jobban kedvelik azokat, akik hasonlítanak rájuk.

 
A vizsgálat során ezer heteroszexuális töltött ki kérdőívet, amelyben arról érdeklődtek a kutatók, hogy mi alapján választják meg barátaikat, párjukat. Az eredményekből az derült ki, hogy az emberek azokat részesítik előnyben, akiknek bizonyos tulajdonsága, jellemvonása hasonlít hozzájuk, de ilyen lehet például a hasonló társadalmi helyzet, a gazdagság.
 

A tükörképed keresed?

A kutatócsoport vezetője úgy véli, hogy a hozzánk hasonlatos barát megválasztása az evolúciós észszerűséget bizonyítja. De partnert is a hasonló karakterjegyek alapján választunk, állítják a szakemberek, mivel ez biztosítja a partnerkapcsolat stabilitását, illetve a gyermekek vállalását. A során a kérdések arra irányultak, hogy a várható partnerkapcsolatok kialakításánál mely jellemvonások a meghatározóak a jelöltek számára, és barátaik-partnereik mennyire testesítik meg azokat a jellemvonásokat, amelyekkel maguk is rendelkeznek. A vizsgálatban tíz sajátosságot vázoltak fel, mindegyik a gazdagsághoz, a státuszhoz, a fizikai megjelenéshez, a családi származáshoz kapcsolódott.

 

Erős férfi, termékeny nő

A kutatócsoport vezetője egy interjúban azt mondta, hogy minden nő (tekintet nélkül a saját személyiségére) olyan férfihoz vonzódik, aki megtestesíti azokat a sajátos vonásokat, amellyel a család fenntartására a legalkalmasabb, ilyen persze a megfelelő anyagi helyzet, és a magas iskolai végzettség. A férfiak pedig azokhoz a nőkhöz vonzódnak leginkább, akik fiatalok, és telve vannak életerővel, és akik különösen termékenynek tűnnek. Jelen tanulmányból az derült ki, hogy a férfiak és a nők is főleg azokat az embereket részesítették előnyben, akik olyan tulajdonságokkal rendelkeztek, mint önmaguk. Például azok a nők, akik önmagukat rendkívül jó fizikai állapotúnak vélik, általában azokat a férfiakat részesítik előnyben, akik az átlagosnál erősebbek, és rendkívül jó fizikummal rendelkeznek, és sokkal kevésbé azokat a férfiakat, akik gazdagok, vagy magas iskolai végzettséggel rendelkeznek.

Forrás: Freespirit.hu