Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Te hol szereted? (igen, azt...)

Közzétéve: 2020. 03. 21. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés

Ismered a testedet és tudod, hol a legizgatóbbak az érintések? És a kedvesed mitől indul be? Próbáltátok már az igazán lassú simogatásokat? Most a tudósok is megerősítették, hogy azok a leghatásosabbak!

 
Az előjáték általában nem megengedett a laboratóriumokban, egy svéd kutatócsoport mégis ezzel foglalkozik egész nap. Felfedeztek ugyanis egy különleges idegsejt-típust, amely a gyengéd érintést érzékeli. Azt is kiderítették, hogy csak a lassú simogatásnak van hatása, és kizárólag a szőrrel borított bőrfelületen érdemes próbálkozni.

Édes érintések

A tudósok egy hölgyet vizsgáltak, aki egy betegség következtében elvesztette a legfőbb érintőidegeit. Emiatt nem érez meg egy szúrást vagy egy ütést, de a karjának ecsettel való finom simogatását igen kellemesnek véli. Az agyműködését megfigyelve kiderült, hogy a lassú cirógatás az agynak pontosan azt a területét stimulálja, amely az érzelmekkel, szeretettel és a szexuális izgalommal foglalkozik. Az idegek az érintések kellemes területéért felelősek, mondta a kutatást vezető Hakan Olausson, aki a Gothenburg-i Sahlgrenska University Hospital munkatársa. Ezek különböznek azoktól az idegsejt-típusoktól, amelyek a tárgyak alakját vagy a rezgést érzékelik.

Szőrmentén

Olausson kíváncsi arra, hogy az embereknek és más emlősöknek miért vannak ilyen különleges idegsejtjeik. Van néhány bizonyíték arra, hogy az érintésnek fontos szerepe van a túlélésben - az 1950-es években végzett kísérletek kimutatták, hogy az anyjuktól elválasztott kismajmok legszívesebben azokat a tejet adó cumikat használják, amelyeket egy, az anyjukra emlékeztető ruha vesz körül. Az érzékeny idegek a szőrrel borított területeken találhatók meg, tehát bárhol a tenyéren és a talpon kívül. A szerelmeseknek egyetlen dolgot érdemes megjegyezniük: túl gyors simogatással nem érhetik el a kívánt hatást.

Forrás: Freespirit.hu