Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Ebből a 4 jelből fogod tudni, hogy a szakítás valódi...

Közzétéve: 2021. 03. 13. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 32 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mi történik, amikor két ember útjai külön válnak? Feldúltság, kétségbeesés, kisebb trauma és ehhez hasonló belső változások mennek végbe.

 

Döntöttem, elhagyom!

A szakítás után nagyjából azokat a stádiumokat járjuk végig, mint amiket egy szeretett személy halála után élünk át. Ezt lényegében felfoghatjuk egy szerelem meggyászolásának fázisaként is. Ezek a periódusok megnyilvánulhatnak gondolatainkban, érzelmeinkben, viselkedésünkben és fiziológiai változásokban egyaránt.
A legtöbb esetben a válást kezdeményező fél is átéli mindezeket, csak időben sokkal előbb, még a kapcsolat fennállása alatt.

Első fázis: a szakítás tagadása

Az egész csak egy rémálom  - gondolod ilyenkor. Veled ez nem történhet és nem is történik meg. A kapcsolat nagyon fontos számodra, sokként hat rád az elválás gondolata, amit megpróbálsz teljesen kirekeszteni a tudatodból. Mindent megtennél azért, hogy megadd kapcsolatotoknak a második esélyt.

Második fázis: hangulatingadozások

Kétségbeesés, harag, félelem, önmarcangolás egymást váltják. Ezt az időszakot a feltörekvő érzelmek és tanácstalanság jellemzi, amely testi tüneteket is okozhat; alvászavar, emlékezetkiesés, táplálkozási zavarok, erős fejfájás, összpontosítási problémák stb.

Harmadik fázis: újraszerveződés

Túl vagy a holtponton és már elkezded tervezgetni a jövődet. Az erősen feltörő érzelmek már lecsillapodtak, a volt párod hiánya is egyre ritkábban jelentkezik. Az újraszerveződést segíti a megbocsájtás és a továbblépés akarata. Fogadd el, hogy így történt, zárd le a múltat és lépj tovább!

Negyedik fázis: új élet

Ebben a szakaszban sikerül az életedet újraszervezni és megtalálod a belső egyensúlyt. Önbizalmad, önismereted helyreáll. Képes vagy már újra bízni valakiben, újra felépíteni egy kapcsolatot. Vagy magányosan élni, ha egy ideig így tartod azt helyesnek.


A négy fázis nagyjából ebben a sorrendben következik be, persze a határok sokszor nem válnak el olyan élesen egymástól.  Az is előfordulhat, hogy a sorrend felborul, vagy már egy biztató szakaszból valaki visszaesik egy korábbi, lelkileg instabilabb szakaszba. Az viszont biztos, hogy a cél mindig a belső stabilitás elérése. Ha ezeket a tüneteket észleled szakításkor, az nem azt jelenti, hogy lelki beteg lettél, hanem a szakítás, a leválás fázisain mész keresztül.
Forrás: Freespirit.hu