Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

7 ok, amiért biztosan nem fog működni a szex

Közzétéve: 2021. 02. 18. Írta: Lednyicky Gábor - Elixír Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 16 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem működik a szex? Megmondjuk, miért! A szexualitás azért fontos és kezelendő kérdés, mert szoros összefüggésben van bizonyos szerveink működésével is...

 

Így például egészen biztosan befolyással vannak rá a biokémiai folyamatokat irányító periodikus események, mint például a szervóra változásai, a holdfázisok és egyéb asztrológiai jelenségek.

Azt is mindenki tapasztalhatta már magán, hogy az életenergiák más területen való erőteljes lekötése - hasunk túlzott megtömése, huzamos kialvatlanság, akut vagy tartós fájdalom, esetleg súlyos trauma - gátlón hat szexualitásunkra, s ha mégis sor kerül ilyen irányú aktivitásra, teljesítményünk nem a megszokott, és az élmény sokkal kevésbé örömteli.

Az előbb említett összefüggések figyelmen kívül hagyása a nemi szervek működésének zavaraihoz - vezethet, illetve lelki problémákat - okozhat. Előfordul, hogy az ilyen természetű problémák a termékenységre is kihatnak, és ún. funkcionális impotencia, illetve meddőség lép fel.

Hormonháztartás

A hormonháztartás zavarai közvetlen kihatással vannak szexualitásunkra. Tartós gyógyszerszedés is megbonthatja a hormonháztartás egyensúlyát. Ennek nyilvánvaló jele lehet például a szervezet energiafelhasználásában és -raktározásában - anyagcseréjében - bekövetkező olyan zavar, mint a testsúly kóros megváltozása (nagyfokú elhízás vagy hirtelen fogyás).

Mérgező anyagok

A felhalmozódott méreganyagok kétféleképpen kerülnek a szervezetbe. Egy részük az anyagcseréből származó salakanyag, illetve a bennük lakozó mikroorganizmusok (kórokozók) által termelt melléktermék. Másik - nagyobb - részük külső eredetű: a környezetből a táplálékkal, a vízből, illetve a levegőből a testünkbe jutó és ott a szervezeten belüli kommunikációs, később anyagcserezavart okozó kémiai stresszorok.

Pszichés zavarok

A kellően fel nem dolgozott emlékek gyakran hatnak gátlólag az élménnyel kapcsolatos folyamatokban. Nemcsak közvetlenül a nemiséggel kapcsolatos negatív tapasztalatok jönnek itt szóba, vagy a nemi szervek átlagostól eltérő méretéből fakadó - indokolatlan - szégyenérzet, hanem az önbecsülést általában csökkentő események is. Szintén blokkoló hatásúak lehetnek azok a konfliktusok is, amelyek a partnerek különböző, sokszor antagonisztikus értékrendjéből származnak.

A pszichoterápiás párterápia ma már sokat segíthet ezen, de azok számára is van lehetőség, akik erre nem tudják rávenni magukat. Az ún. biorezonanciás párterápia során a partnereket egymás elektromágneses terével kezelik, s ennek hatására az eddig egymásra allergiás pár ismét "egy hullámhosszon" lehet. Biorezonanciás kezeléssel lehetséges a feldolgozatlan élményekből keletkezett, tudattalanba vésődött "engramokat" is eltávolítani, így ezek a szexuális élet során nem okoznak többé nem kívánt stresszes reakciókat.

Elektroszmog

Viszonylag új keletű probléma az elektroszmog, mely szintén összefüggésben lehet a szexuális élettel. A szervezet saját elektromágneses irányító jeleivel való interferencia ugyanis meghamisítja a koordinációt biztosító hullámok információtartalmát, így akár hibás reakciók egész láncolata következhet be. Az elektroszmognak nemcsak általános, hanem helyi, akár a nemi szervekre vonatkozó kihatásai is lehetnek nemi szervekre közvetlenül veszélyes lehet, ha valaki laptopját nap mint nap ölében tartva, órák hosszat dolgozik.

Stressz

A pszichés stressz hatásairól már esett szó, azonban a mechanikus stresszek is zavarokat kelthetnek a szexuális életben. A nemi szervek tartós nyomása és rázkódása, illetve túl szűk alsóruházat folyamatos viselése elsősorban a férfiak szexuális teljesítőképességére hat kedvezőtlenül a férfi nemi szervek elhelyezkedése miatt. Úgy tűnik, hogy bizonyos sportok tartós űzése sem tesz jót a potenciának: első helyen a hegyi kerékpározás említendő.

Fertőzések

A fertőzések állandó gondot okoznak, miáltal neurológiai zavarok keletkezhetnek, amelyek a nemi szervek fizikális változásait is érinthetik.

Mozgáshiány

A krónikus mozgáshiány látszólag nincs közvetlen összefüggésben a szexuális potenciával és a szexuális élet minőségével. Ez az összefüggés csak a rendszeres testmozgást végzők és a krónikus mozgáshiányban szenvedők szexuális életének összehasonlításából válik nyilvánvalóvá. Az mindenesetre valószínű, hogy a rendszeres testmozgás serkentőleg hat a nemi szervek működésére.

Ám a mozgás nemcsak fiziológiai, hanem pszichés hatással is bír, a rendszeres testmozgást végző ember energiarendszere nemcsak maximális teljesítésre képes, hanem ő maga is kiegyensúlyozottabbá, felszabadultabbá válik, mely a szexuális életében is megmutatkozik. A rendszeres sportolás tehát nemcsak a szexuális erőnlét megtartásához szükséges, hanem a szex örömtelibb élvezeteihez is hozzásegít.

Forrás: Freespirit.hu