Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Milyen a karakterisztikus illatprofilod? Úgy vonzod a szerelmet!

Közzétéve: 2018. 02. 05. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 379 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeret, nem szeret? Avagy arról, hogy az élet nem ismeri a kiszámolósdit! Még ha tudjuk is, hogy így van, akkor is hajlamosak vagyunk rá, hogy kényelmi okok miatt éppen az ellenkezőjét higgyük...

 
- legalábbis akkor, ha az jobban illik a pillanatnyi nagy világbékénkbe.
A kocka el van vetve, mondhatnánk, azonban azt a kockát nem Isten, hanem Mr. Véletlen, vagy mi, saját magunk dobtuk el.

Életünk valószínűleg legambivalensebb kapcsolata nem a szüleinkhez, a családunkhoz, gyerekeinkhez, kollégáinkhoz vagy akár barátainkhoz köt. Nem. Hanem ahhoz a tényhez vagy valósághoz, amit "Véletlen" néven ismerünk. A véletlen örök magyarázatául szolgál mindannak, ami szerencsénkkel vagy balszerencsénkkel jár együtt. Még akkor is, ha tudjuk, hogy az az elhibázott 11-es annak a néhány elmaradt edzésnek köszönhető.

Másrészt lelkünk arra van kiképezve, hogy gondoskodjon a megnyugtatásunkról. "Shit happens" jelszó alapján a nagyon kellemetlen élmények is elviselhetővé válnak a szemünkben. Szívesebben keressük a dolgok mélyén rejlő összefüggéseket és a minket körülvevő összeesküvéseket, minthogy elismerjük, igenis, mi is okozói vagyunk az eredményünknek.

A Tennessey Egyetem kutatói most utánajártak, hogy mennyire mélyrehatóan kereshetjük magunkban az események hátterét!

A szerelem nem véletlen!

A szerelem romantikus mennybéli összeesküvések eredménye lenne? Csak a szerelmes dalokban. A valódi életben a kémia játssza kettőnk között a legfontosabb szerepet. Ezért a partnerválasztásnál semmiképpen nem a véletlenre kellene bíznunk magunkat, hanem az orrunkra és a szaglásunkra!
Találhatjuk akármilyen cukinak a szomszédunkat a vitaminőrületével, ha a tudomány az egészet górcső alá véve bonyolult grafikákkal ábrázolja, hogy miért nem illünk majd össze az illetővel. Micsoda arcátlanság! Az egész Pillangókisasszony, a Micsoda nő csupán csak fantázia? Igen, állítják a kutatók. Az a bizonyos pillanat, amikor megindul a föld és pillangók szárnyalnak a gyomrunkban, csakis a kémiai vegyületek összjátéka valójában.

Tetszik a szagod!

Hogy kell ezt érteni? Egy rakat molekula elindul a kiszemeltünk irányába, és ha az ő molekulái az enyémmel keveredve valami klassz új vegyületet alkotnak, akkor már szerelembe is estünk? De mitől tökéletes valaki molekulája? A velünk szemben állótól! Na nem attól, hogy Calvin Klein vagy Dior ihlette-e az illatunkat, hanem hogy milyen a velünk született karakterisztikus illatprofilunk. Minél különbözőbb illatokkal találkozunk, annál élesebben tudjuk meghatározni a tetszésindexünk határait. A Berni Egyetem professzorai kísérletük alapján arra a felismerésre jutottak, hogy a nők annál inkább kedvelik egy férfi illatát, minél jobban hasonlít a sajátjukéhoz. Fordítva viszont épp az ellenkezője igaz, minél inkább eltér a nő illata a férfiétól, annál attraktívabbnak tűnik. Ennek okát a kutatók az evolúciós fejlődéssel magyarázzák. Aki más illatokat bocsát ki, az más génmixtúrával is bír. Ez az eltérő génösszetétel aztán lehetővé teszi az utódok nemzését. Ez már az ősember idején is így volt, és ma sem változott különösebben a helyzet.

Dominóérzés

Ha a szaglásunk rábólint a velünk szemben álló illatára, következnek azok az agyhullámok, melyek az illat által stimulálva lettek. Dopamin és endorfin termelődik a szervezetünkben és végül a szerotoninszintünk a föld alá süllyed. Ez a folyamat nehezen érthető, hisz a szerotonin egy boldogsághormon. A kényszerneurotikusok is alacsony szerotoninszinttel rendelkeznek, - hogy mi az oka az alacsony szerotoninszintnek, a rózsaszín köd-e vagy az, hogy kényszerneurózisban szenvedünk, mindenki döntse el saját maga. A friss szerelmesek úgysem akarnak mindennek a végére járni, nekik elég: "ah, igen, ez szerelem volt első... hm, látásra?"

Kapcsolati összefüggés, ok... most biztosan mindenkiben felmerül, hogy mi történik, ha eltűnik a rózsaszín köd. Nos, akkor lép színre az ölelkezésért felelős oxytocin hormon. Ez a hormon nem csak a születésnél és az orgazmus során szabadul fel a szervezetünkben, hanem minden egyes alkalommal, ha valaki kedvesen hozzánk ér. Ez az a hormon a kutatók szerint, mely azért felelős, hogy gyengéden, óvó szeretettel bánjunk egymással.
 
Ez mind szép és jó, csak épp azt nem tudják még a kutatók kiszámolni, hogy hol is találjuk meg azt, akinek biztosan izgató lesz számunkra az illata. És ez így is van jól, nem igaz?
Forrás: Ezoterikus.hu