Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Függésben élsz? Így válhatsz le róla: a függőség egyértelmű jelei!

Közzétéve: 2019. 02. 02. Írta: Erdei Ella Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 16 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Macsó, nem tehet róla.”- mondja a barátnőm. Én pedig megborzongtam. Diplomás, életvidám, mindig tettre kész, klassz nőből egy dróton rángatott bábu vált. Függő.

 
Függ anyagilag, érzelmileg, társadalmilag. Úgy érzi nincs kiút.
Ismerős érzések? Figyelj a figyelmeztető jelekre, mielőtt késő lenne…

A férfi nem attól lesz férfi, hogy testi-lelki erőszakot alkalmaz veled szemben, de azonos neműek kapcsolatában is megfigyelhető a leigázás jelensége.
Ritkán hallani, hogy feldühödött asszony megölte férjét. Annál többször, hogy az ellenkező eset történt meg. Mielőtt a végső pont eljönne, sok fokozaton megy át a kapcsolat, és benne a Nő. Nagyon sok nő.

Amikor munkából hazafelé indulsz, minden ötödik háznál, lakásnál pergess előre egy képzeletbeli számlálón egy értéket. Hazaérve leülhetsz elgondolkodni, hogy a kapott szám hány nő értékes életét jelenti, mert ha csak házanként egyet vettél számításba, akkor is messze vagy még a valós adatoktól.

Nézz nőtársad szemébe, és tedd fel a kérdést: hogyan éltek otthon? Nem sok asszonyt kell megkérdezned, hogy rájöjj titkokra. Jó, ha csak enyhe zavart látsz megvillanni a szemükben...

Iskolázottság, társadalmi réteg semmit sem jelent, a bántalmazók lehetnek művelt és kifinomult, akár köztiszteletnek örvendő egyének is.
Vannak, akik azzal magyarázzák tettüket, hogy a munkahelyi feszültség, a mindennapi megélhetési problémák váltják ki a fokozott nyomást, amelynek a vége szóbeli, lelki vagy fizikai bántalmazás lesz, legtöbb esetben ezek keveréke.

Nem te vagy az oka annak, hogy képtelen feldolgozni a stresszt. Nem te vagy a kiváltója a gazdasági válságnak. Nem miattad robbant ki a világháború.
Nincs ha… Nincs másik lehetőség, nincs „másképp kellett volna csinálnom, és akkor…”
A saját életéért mindenki maga felelős. Te is felelsz önmagadért, megszületett, vagy jövendőbeli gyermekeidért.
Senkinek nincs joga, semmiféle indokkal ahhoz, hogy bármilyen módon kiszolgáltatottá tegyen, megalázzon, megfélemlítsen vagy bántalmazzon.
Aki egyszer megütött, meg fog ütni még egyszer, lehet, hogy utoljára.
De pofon sem kell, hiszen apró lépésekkel, kifinomult módszerekkel is tönkre lehet tenni egy ember életét.
Mielőtt ez megtörténne, szedd össze magad és beszélj érzéseidről, a történtekről. Óvatosan, bizalmas barátnak, és ha megértésre találsz, kérj segítséget.
A következő beszélgetés megtörtént esetet idéz:
Barátnő 1: „Az éjszaka nem volt szabad akaratom.”
Barátnő 2: „És jó volt? Mit főzöl ma?”
Az ilyen baráttól óvakodj, ha hasonló beszélgetésbe bonyolódsz, légy körültekintő, térképezd fel a terepet. Akkor beszélj, ha biztosan érzed (mert érezni fogod), hogy valóban figyelnek rád, a problémádra. Általánosságokkal kezdd. A többi ki fog alakulni.

Sajnos a függésben tartás lassan, észrevétlenül gyűrűzik be a kapcsolatba. Mielőtt észbe kaphatnál, már lejárt a jogosítványod, a barátaidra „nem értek rá”, az iskolák elvégzése „felesleges, úgyis megvan mindened”, a kör pedig bezárul.
Minden bátorságodat, akaraterődet és magadba vetett hitedet összeszedve sikerülhet kilépni ebből a kalitkából.
Kezdj függetlenné válni, tervezd meg alaposan a jövődet, ha hirtelen menni kell, legyen hová, legyenek barátaid, akiket felhívhatsz éjjel kettőkor is – és feltétlen legyen telefonod is.
Anyagilag függetlenné válni nem egyszerű, de nem is lehetetlen.

Lelkileg függetlenné válni kicsit nehezebb, hiszen az általános közvélekedéssel kell szembefordulnod. Sokan azt hiszik, és azt mesélik be maguknak, ál-magyarázatokat gyártva, hogy csak fantáziálsz, eltúlzod a dolgokat, te magad is akartad, sőt egyenesen élvezed, ha bántanak…

Kerüld az ilyen embereket, gondolj jóra és bekövetkezik, találni fogsz magad mellé segítőket, támogató barátokat. Igaz, hogy a jogi szabályozás jelenleg nem alkalmas arra, hogy hatékonyan közbelépjen. Maguk az áldozatok sem ismerik jogaikat, amiket érvényesíthetnének, de ha minden kötél szakad, és rendőrt kell hívnod, tedd meg. Annyi időre lecsillapodhatnak a kedélyek, hogy tisztán tudj gondolkodni a következő lépésről és meg is tedd.

Nemi erőszak otthon

Ha nem egyeztél bele, az Uniós jog alapján akkor is nemi erőszak történt, ha házastársad az elkövető. Nemi erőszak esetén két lehetőséged van: foggal-körömmel tiltakozol, bevetsz minden testrészedet, amivel eltántoríthatod az erőszakoskodót a szándékától, vagy a túlélésre koncentrálva hagyod, hogy megtörténjen a dolog, óvod saját testi épségedet.

Utóbbi esetben előfordulhat, hogy a kedve lelohad a partnernek, mert nem az történik, amire számított: nem élvezed és nem is ellenkezel.
Segélyvonalak, anyaotthonok, segítő barátok telefonját tartsd elérhető közelségben. Sajnos nem biztos, hogy fejből menni fog a felzaklatott állapot miatt.
Forrás: Ezoterikus.hu