Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Hogy alszotok? Olyan a kapcsolatotok! 5 alváspóz pároknak

Közzétéve: 2021. 01. 05. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 15 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az alvás során fölvett testhelyzet személyiségedről árulkodhat. Egy kutatás szerint a legkedveltebb az embrionális póz, ha magad vagy, - de mi a helyzet a párokkal?

Édes ölelés:

Egymással szembefordulva, karjukat összefonva helyezkednek el a szerelmesek – a szakemberek szerint ez tekinthető a legbensőségesebb együttalvási formának, hátránya csupán az, hogy hosszú távon kényelmetlen fenntartani. Az egymás iránti nyitottságról, a felek egyenrangúságáról árulkodik, valamint arról, hogy rendkívül fontos számukra az összeolvadás. Ha kedveseddel ebben a pozícióban alszol, nincs okod aggodalomra. Még akkor sem, ha az édes ölelés nem tart egész éjszaka, hiszen mint említettük, ez a pozíció egy idő után nem túl komfortos. Tartsátok meg ezt a jó szokást, és bújjatok össze minden este!

 

Kis kifli - nagy kifli:

A pár kissé összegömbölyödve, ölelkezve fekszik egy irányba fordulva. Igen kedvelt pozíció, mivel szoros testi kontaktust tesz lehetővé, fokozva így a biztonságérzetet, az összetartozás élményét. Általában a férfi az ölelő, de ha különleges gondoskodásra van szüksége, a nő is átveheti szerepét. Ha szíved választottjával ebben a helyzetben álmodtok együtt a legszívesebben, kapcsolatotok stabil, nemcsak testileg, lelkileg is igen közel álltok egymáshoz, és igénylitek a másik közelségét, mely nyugalmat, melegséget áraszt.

 

Félig szendvics:

Ennek a pozíciónak az a lényege, hogy a pár egyik tagja – általában a férfi – hanyatt fekszik, kedvese pedig vállán, mellkasán pihenteti a fejét szintén háton fekve vagy arccal a férfi teste felé. A pozíció azt sugallja, hogy a férfié az irányító szerep, a nő alárendeli magát neki, védelmére vágyik. A testi kontaktus nem olyan erős, mint például a kiskifli-nagykifli-helyzetben, mégis azt mutatja, hogy a felek közel állnak egymáshoz, és fontos a partner érintése. Ha pároddal gyakran választjátok ezt a pozíciót, az erős bizalomról árulkodik, valamint arról, hogy könnyen alkalmazkodsz kedvesed döntéseihez. A férfi irányítását gyengédséggel, szeretettel viszonozod. Mivel ez egyike a legpihentetőbb helyzeteknek, akár egész éjszaka fenntartható.

 

Összefont lábak:

Vannak, akik alvás közben nem simulnak egymáshoz szorosan, hanem csak lábukat fonják össze, csaknem véletlenül kerülnek egymással testi kontaktusba. Ez a helyzet arra utal, hogy a partnerek nehezebben nyílnak meg egymás előtt, leplezni próbálják valódi érzéseiket, távolságot próbálnak tartani. Ha kedveseddel hasonlóképp tértek nyugovóra, mindkettőtöknek fontos a függetlenség, illetve nem nyitottatok teljesen egymás irányába – a megfigyelések szerint konfliktushelyzetet, vitát követően sok pár választja ezt a helyzetet, ezért átmeneti fennakadásra is utalhat.

 

Távolságtartók:

Nem mindenki szereti, ha párja ölelésében kell töltenie az éjszakát. Õk igyekeznek az ágy szélére húzódni, és nem ritka, hogy a kedves érintésére testhelyzetet változtatnak. Nekik nemcsak éjjel, hanem nappal is nagy a szabadságigényük, tartanak az elkötelezettségtől. Ez nem azt jelenti, hogy nem biztosítják a kellő gyengédséget partnerüknek, csak azt épp nem éjjeli összebújás formájában teszik.

Forrás: Freespirit.hu