Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

A megfázás mítoszainak vége

Közzétéve: 2018. 11. 24. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 176 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindenhonnan árasztják ránk a tanácsokat meghűlés ellen. De melyek stimmelnek? Elmondjuk, hogyan maradj egészséges a téli szezonban.

 
Ha hideg van, megfázunk. Igaz...

Mindenekelőtt, ha a lábunk hideg. A hidegszignálra való válaszként az idegrendszer felpezsdíti a légutak vértermelését, és csökken a garat hőmérséklete. Azonban a hideg nem rögtön rossz a szervezet számára. A meleggel való váltakozás kifejezetten pezsdíti a vérkeringést és az immunrendszert. A kutatók szerint a fehérvérsejtek pl. szaunázáskor szaporodnak a leginkább.

Ha náthásak vagyunk, fel kell tartanunk az orrunkat. Igaz...

Néhány orvos ezt sokkal jobbnak tartja, mintsem, hogy állandóan szipogjunk. Az állandó orrfújás is túl nagy megterhelést jelent, mely még inkább terjeszti a bacikat az orrlyukakban. Különösen az orrlyukak gyulladásakor érdemes feltartani az orrlyukainkat és nyelni egyet - akármilyen étvágyelvevőnek is tűnik. Ilyenkor érdemes inni utána valamit, hogy így jó ideig ne legyen ingerünk tovább szipogni.
Forrás: Ezoterikus.hu