Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

A legnagyobb szókincsbővítés: a NEM kimondása

Közzétéve: 2020. 11. 08. Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 22 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Évekig arról szóltak a pszichológiai eszmefuttatások, hogy mekkora szókincsbővítésnek számít a nőknél a nem szócska használata, merész kimondása.

 
Azonban a korlátokkal, amelyeket állítunk, nem csak másokat korlátozunk, de önmagunkat is bekerítjük. Hisz a változásokhoz nem fejrázás, hanem bólintás szükséges. Az „igen” életváltoztató hatásáról:

30 éves vagyok, „nemalkoholista”. Mindenre nemet mondok. A kollégáknak a koktélozásra, a férjemnek a hétvégi kiruccanásra, a barátnőknek a kerti munkára. Így-így. Sokan azt gondolhatják, hogy: hú, de jó neki! Õ aztán tudja, mit akar, és nem engedi magát elnyomni mindenféle elvárások által. Azonban ez a fajta „eddig, de ne tovább”- módszer nemcsak másokat fékez le, de saját magunkat is. Míg másokat kizárok az életemből, saját magamat is beszűkítem. Az én saját kis világomat, mely aztán mindig is kicsi marad. Olyan maradok külsőleg, mint belsőleg is vagyok, ahelyett, hogy kitörnék, vagy néha felszólalnék. Ki tudja, milyen lehet egyszer Olaszországba utazni Horvátország helyett? Én biztosan nem tudom meg.

De, ne értsétek félre a fenti sorokat! Nem gond, ha valaki önálló és tud nemet mondani, ahelyett, hogy mártírként mindenre rábólintana, míg egyszer csak összeomlik a nagy megfelelési kényszertől. Jó, ha az ember csak azt adja másoknak, amit igazán szeretne odaadni. Azonban: egy erős „nem” fontos határokat szab, viszont ahhoz, hogy megnyílhassunk a lehetőségeknek, ahhoz egy erős „igen”-re van szükség. A rábólintással megnyitjuk kapuinkat a változás lehetősége előtt, ugyanakkor nem maradunk a valóság kötelékében, hanem a jelent fogadjuk el és vagy megfelelőnek találjuk, vagy pedig teszünk ellene.
 
Az igen mondás azt jelenti, hogy pozitívan kezünkbe vesszük a sorsunkat, mint erős, független személyiség. Az örök nem- mondók kevésbé határozott személyiséget rejthetnek, akiknek állandó védekezési mechanizmusa inkább sajnálatot ébreszthet az emberekben. Vagyis, ha pl. egy porszívóügynök évente kismilliószor felhív minket, nyissuk ki az ajtónkat végre előtte és mondjuk neki: tessék, nyugodtan másszon az idegeimre, mert nekem tényleg nincs szükségem új porszívóra.
Forrás: Ezoterikus.hu