Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Így ismerd fel az érzelmi zsarolókat! Ingyenes Önvédelmi kurzus!

Közzétéve: 2019. 11. 02. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 208 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyomás alatt tartani, bűntudatot ébreszteni, szeretetmegvonással fenyegetni: az érzelmi zsarolók rafinált eszközökkel érik el, amit akarnak. Elrabolják az időnket, a figyelmünket, a törődésünket.

Önvédelmi kurzusunk segíthet felismerni az "emo-maffia" - (emocionális zsarolók ) - jeleit, és segít kezelni, tippeket adni a kivédésre.
   
Mindenhol ott vannak: a munkahelyen, a rokonságban, a barátok között. Azt, hogy ők igazi érzelmi zsarolók, csak kevesen tudják. Még talán ők maguk sem. Nagyon míves eszközöket alkalmaznak, többnyire tudattalanul. E mögött a viselkedés mögött általában az az érzés rejtőzik, hogy nem mondhatják el, amire valóban vágynak.

Az emo-maffiák azt gondolják, hogy valamire feltétlenül szükségük van tőlünk, amit azonban nem kérhetnek csak úgy, direkt. Azt, hogy mi magunk az áldozatává váltunk, azon vesszük észre, hogy úgy érezzük, nyomás alatt állunk. Váratlanul dühösek leszünk rá, vagy csak hirtelen majdhogynem megütni támad kedvünk. Próbáljunk mindkét impulzusnak ellenállni, annak is, hogy megtámadjuk a másikat és annak is, hogy a hatása alá kerüljünk! Ahhoz, hogy nyugalmunkat megőrizhessük, az egyedüli megoldás: a menekülés. Különböző típusok vannak az emocionális zsarolók között, íme egy kis lexikon a felismerésükhöz!

Az áldozat

Az áldozat kérés nélkül rengeteg dolgot megtesz nekünk és úgy tesz, mintha semmit sem várna cserébe. Mégis úgy érezzük, hogy valamikor csak jön a számla is, - és ez így igaz. Az olyan mondatok mindig telibe találnak, mint a "nekem mindig van időm számodra, és te...". Az ilyen áldozat típusú zsarolók akár büntetik is magukat, és természetesen ezt a tudtunkra is adják: "hát ha nincs időd rám, akkor majd megleszek itt egyedül, vagy jól berúgok." vagy "tudom, hogy untatlak." Az ilyen mondatok hallatán minden jóérzésű ember inkább feladja a tiltakozást és megteszi, amit a másik kér.
A menekülés:
Az első lépés, hogy tartsuk szem előtt, hogy mindenki saját maga felelős azért, amit tesz vagy érez. Tudatosítsuk magunkban, hogy az áldozat azért cselekszik így, mert azt akarja éreztetni, hogy kihasználjuk őt. Az áldozatnak kell vállalni a felelősséget a saját érzéseiért. Ha azt mondja, hogy be fog rúgni, hát tegye, ez az ő döntése. Ha azt mondja, hogy biztos untatlak, válaszoljuk: "te lehet, hogy unalmasnak tartod magad, én nem így gondolom. De ma akkor sincs időm."

Az ellenőrző

"Nem kaptad meg az sms- em?" Tulajdonképpen ez egy normális kérdés. Ha nem az lenne a hátsó gondolata, hogy: "Elfelejtettél?" Más hasonló érzést kelt, ha pl. visszacsatol a másik a múltra: "Tegnap még mást mondtál!" vagy "Nem is mesélted!"
A menekülés:
Ezen példák mögött óriási félelem húzódik meg. A félelem, hogy nem vagyunk elég jók, nem vesznek észre minket, elveszítjük a másikat vagy egyszerűen csak nem tudjuk, vagy nem értjük, hogy a másik hol van. Ha mérgesek is leszünk egy ilyen viselkedéstől, próbáljunk meg nyugodtan reagálni: "Tulajdonképpen meddig kellett volna válaszolnom az üzenetedre?", "Néha megváltoztatom a véleményemet." Ezzel egyértelművé tesszük, hogy hol vannak az erős, ámde barátságos határok, anélkül, hogy még inkább elbizonytalanítanánk önmagában az ellenőrző típust.

A hasonlító

Tipikus mondatok tőle: "A bátyám barátnője sosem hord otthon melegítőnadrágot." vagy "ilyet nem szabad csinálni." Ezzel az az ősi félelem válik felismerhetővé, hogy nem vagyunk normálisak. Ezen félelmeket maga a hasonlító is jól ismeri. Az ilyen embernek szilárd elvekre és szabályokra van szüksége, hogy biztonságban érezze magát és ne legyen olyan stresszes helyzet, amikor mások nem tartják be ezen dogmákat.
A menekülés:
Egy hasonlítóval muszáj leülni beszélgetni. Az alacsony toleranciaküszöbe miatt úgy érezhetjük majd, mintha a falhoz beszélnénk. Valószínűleg nekünk a pimasz kérdések jelentik az egyetlen kiutat, hogy kissé felengedjen merevsége: "Szóval szerinted én egy örökösen változó katasztrófa vagyok?" , "Miért, számodra ki az igazi férfi?"
Forrás: Ezoterikus.hu