Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

8 halálközeli élmény! Ha tapasztaltad valamelyiket, közel jártál a halálhoz!

Közzétéve: 2020. 10. 19. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Mi történik azokkal, akik a klinikai halál állapotából térnek vissza? A növekvő számú kutatások ellenére sem tudjuk pontosan, hogy mi áll a jelenség hátterében…

 

Az emberek alig néhány százaléka élte át a klinikai halál állapotát, ezen emberek kb. harmada számol be valamilyen „csodás” élményről. A kutatások négy évtizeddel ezelőtt elkezdődtek Raymond A. Moody professzor által. Ezen évek alatt több ezer ember esetét dolgozták már fel a különböző kutatócsoportok. Ezek alapján nagy biztonsággal felvázolhatók és körülírhatók azok az élmények, melyeket az emberek átélnek a klinikai halál állapotában, mielőtt valamely újraélesztési technikával visszasegítik az életbe.
 

Halál közeli élmény tapasztalatok – valóság vagy képzelet?

A szakzsargon élményeseknek nevezi a visszatérőket, akik általában a következőket tapasztalják, nem mindenki ugyanazt, egy részük csak egy-két dolgot ezek közül:

• Tisztán hallják, amikor az orvos vagy a szakszemélyzet megállapítja a halálukat, miközben ők úgy érzik, hogy nem haltak meg, azaz folytonos a tudatuk! Rendszerint tisztán és egyértelműen látják, mi történik körülöttük, de nem hallják, hanem inkább a gondolatokat érzik.

• Saját maguk fölé emelkednek, és látják saját testüket élettelenül feküdni. Sőt, nemcsak magukat látják, hanem olyan dolgokat és eseményeket is észlelnek, melyeket semmiképpen sem „lett volna szabad” látniuk. (pl. egy vakon született személy nemcsak a környezetet, a műszereket, hanem a környezetet is pontosan le tudja írni). Ezek az esetek nagyon gyakoriak, és megmagyarázhatatlanok!

• Miután észlelik a testen kívüliséget, azaz a saját testük lenn fekszik, rákérdeznek a jelen lévő embereknél, miként lehetséges ez, de senki nem reagál a kérdésre. Legtöbbjük megpróbálja megérinteni az ott lévőket, de kezük átmegy a fizikai tárgyakon, az orvos testén, a műszereken... Mostani testük újszerű, nem valódi fizikai test.

• Hamarosan észlelik és felfogják, hogy állapotukat halálnak nevezik. Ezen állapot szavakkal teljesen leírhatatlan, és képtelenek visszaadni vagy pontosan elmagyarázni azt a valóságot és élményt, amit ők megélnek.

• Legtöbbjük találkozik az alagúttal. Belépve csodás világ tárul eléjük, mely fényes és minden addig ismerttől eltér. Meglepő, hogy a fény erőssége egyáltalán nem zavaró, sőt, inkább nyugtató és vonzó hatású, mint egy mágnes. Szeretet, harmónia, kiegyensúlyozottság, boldogság és béke tölti el őket.

• Sokuk találkozik korábban elhunyt rokonaival, barátaival, de egyáltalán nem fizikai formában látják őket, hanem az együtt megélt élményeket élik át újra, s egy spirituális kapocs segítségével ismerik fel őket.

• Erősödik a fény. Életük addigi legfontosabb részletei egyszer csak eléjük tárulnak. Minden részletet látnak és figyelemmel kísérhetnek, saját születésüktől a halálközeli állapot megéléséig. Az időnek semmi jelentősége nincsen, másodpercek alatt zajlik le minden.

• A fenti állapotot megélők legtöbbje szeretne részese maradni ennek az állapotnak, harmóniának, nyugalomnak és szeretetnek, de ekkor jön a „kegyetlen valóság”, és vissza kell térniük a földre. A legtöbben ezt kimondottan tehernek érzik, mégis visszatérnek.
Forrás: Ezoterikus.hu