Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Itt a lista, amiből kiderül: józanul gondolkodsz vagy sem

Közzétéve: 2020. 09. 16. Írta: Kobera Enikõ Forrás: Szantál
Értékelés
Ez a cikk 37 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világos gondolkodást akár kreatív gondolkodásnak is nevezhetném. Gondolkodni egy-egy eseményen, feladaton vagy egyéb dolgon akkor szoktunk, ha megoldást keresünk...

 

...vagy akkor, ha meg szeretnénk érteni valamit, ami tulajdonképpen szintén megoldás lehet. A világos gondolkodásnak célja van: elmélkedésünk során engedjük, hogy legjobb belátásunk irányítson bennünket, majd ez alapján cselekszünk is, mely egy aktív, boldogságunkat és boldogulásunkat segítő állapotot eredményez.

Mit nem nevezek világos gondolkodásnak?

A magányos tépelődés, az önsajnálkozás, az önmarcangolás és kesergés, a másoknak bizonygatott rossz sorsunk vagy a magunknak megmagyarázott "tehetetlenségünk", ez a viszonylagos passzív állapot nem világos, sokkal inkább zavaros gondolkodás. Nem mutat előre, eredménye a rosszkedv, szorongás, depresszív állapot.

Gyerekjáték az egész!

Egy ember életének első pillanatától kezdve kihívásokkal találkozik. Ez nagyszerű dolog, hiszen általa ismerkedik a világgal, tanulja meg az őt körülvevő helyzeteket, eseményeket kezelni. Amikor a kicsi gyerek járni tanul, bizony el-elesik. Néha még komoly plezúrokat is szerez. Aztán próbálja újra, másképp, és megint. Néha még az egyensúlyon kell dolgozni, néha a tartáson csiszolni, meg aztán a tempó sem mindegy! Ugye milyen összetett gyakorlat ez? Nekünk pedig már fel sem tűnik; teljesen természetes! Miért is? Nyilván most nem sétálgatnánk itt ilyen könnyedén, ha egyévesen beültünk volna a sarokba és azóta is ott keseregnénk, amiért ez nekünk nem megy! Hiszen mi voltunk azok az egyéves gyerekek: most is megtehetjük ugyanazt, mint annak idején!

Rögtön és egyszerűen

Kihívásokkal folyamatosan találkozhatsz, ez így van rendjén. A kérdés csupán az, hogyan kezeled őket. Először is gondolkodásmódodat érdemes ráhangolni arra, hogy hálás légy az életedben felmerülő feladatoknak, mivel ezek lehetőséget adnak számos új dolog elsajátítására. Ezzel nem azt mondom, hogy keresd a nehézségeket, vagy hogy szenvedni jó! Éppen ellenkezőleg: a célod az, hogy a problémaként megjelenő helyzetekre minél hamarabb, már megjelenésükkor megtaláld a számodra legjobb megoldást, majd cselekedj is! Ez pedig egyre jobban és jobban megy majd ha elfogadod, hogy a megoldás Te magad vagy: épp úgy, mint amikor járni tanultál.

Forrás: Szantál