Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Milyen jótékony hatásokkal bír a meditáció?

Közzétéve: 2019. 08. 09. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 329 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy buddhista szerzetesek által inspirált új tanulmányban bebizonyították, hogy a meditáció javítja a figyelőkészséget.

A vizsgálatban 60 embert figyeltek meg, akik korábban már részt vettek meditációs lelkigyakorlaton. A résztvevők felét megkérték, hogy gyakorolják a buddhistáknál alkalmazott meditációt három hónapon át egy csendes, Colorado állambeli üdülőben. A csapat másik fele, a kontroll csoport pedig a várt.

A csendes napok során háromszor kellett egy számítógépes tesztet kitölteniük. Ezzel mérték, hogy a résztvevők milyen részletesen figyelték meg a dolgokat és mennyi ideig tudnak koncentrálni egy adott dologra. Ahogy telt az idő, a résztvevők egyre jobban teljesítettek. Ez a javulás öt hónappal a „pihenés” után is megfigyelhető volt, különösen azok körében, akik továbbra is minden nap meditáltak.
 


"Az emberek azt gondolják, a meditáció arra van, hogy jól érezzük magunkat, és ha hosszabb időre elvonulunk meditálni, az olyan, mint egy nyaralás. Ezt gondolják mindaddig, amíg ki nem próbálják maguk is. Akkor rájönnek, mennyire nehéz csak ülni és figyelni valamit anélkül, hogy gondolataink elkalandoznának "- mondta Katherine MacLean, a tanulmány szerzője egy sajtóközleményben. MacLean végzős hallgatóként végezte a vizsgálatot a Kaliforniai Egyetemen.
 
A tanulmány eredményeit a Psychological Science című folyóirat júniusi számában tették közzé.
Forrás: Ezoterikus.hu